E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Πάνω από 50.000 άνθρωποι έχουν απολυθεί από τον Ερντογάν

Ούτε θρησκευτική κηδεία για τους «προδότες»

Πάνω από 50.000 άνθρωποι έχουν απολυθεί από τον Ερντογάν
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 20/7/2016 | 08:25

Τέσσερις μόλις μέρες έχουν περάσει από την απόπειρα του πραξικοπήματος στην Τουρκία και ο Τούρκος πρόεδρος κάνει τα πάντα για να επιβεβαιώσει τον τίτλο του «αυταρχικού σουλτάνου». Με εντολή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πάνω από 50.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τις θέσεις τους στο τουρκικό Δημόσιο, τις ένοπλες δυνάμεις και το δικαστικό σώμα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο στόχαστρο του Τούρκου Προέδρου μπήκε την Τρίτη η παιδεία και τα πανεπιστήμια. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η τουρκική κρατική τηλεόραση, το υπουργείο Παιδείας ζήτησε την παραίτηση 1.577 κοσμητόρων από τα πανεπιστήμια της χώρας. Η σχετική εντολή δόθηκε από το Συμβούλιο Ανώτατης Εκπαίδευσης και αφορά τους κοσμήτορες τόσο των δημόσιων όσο και των ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Την ίδια στιγμή το υπουργείο Παιδείας της χώρας προχώρησε στην ανάκληση της άδειας άσκησης επαγγέλματος 21.000 δασκάλων που εργάζονται στην ιδιωτική εκπαίδευση, ενώ νωρίτερα είχε ανακοινωθεί ότι 15.200 υπάλληλοι του υπουργείου μπαίνουν σε διαθεσιμότητα για υποτιθέμενες σχέσεις με το αποτυχημένο πραξικόπημα.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο πογκρόμ που έχει γίνει ποτέ στην παιδεία από την εγκαθίδρυση της τουρκικής δημοκρατίας, καθώς 37.777 εργαζόμενοι σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης απομακρύνονται από την εργασία τους ή τίθενται σε διαθεσιμότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στους αριθμούς αυτούς θα πρέπει να προστεθούν οι χιλιάδες περιπτώσεις διαθεσιμότητας και απομάκρυνσης στις ένοπλες δυνάμεις και στο δικαστικό σώμα, αλλά και σε άλλες υπηρεσίες του τουρκικού Δημοσίου, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για πάνω από 50.000 διώξεις μέσα σε λιγότερο από τέσσερις ημέρες.

Η Τουρκία απομάκρυνε επίσης 492 μέλη του προσωπικού της ανώτατης ισλαμικής αρχής της χώρας, με την κατηγορία ότι εμπλέκονται στο αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου και ότι είχαν «τρομοκρατικές» διασυνδέσεις.

Σημειωτέον ότι όλα αυτά συμβαίνουν πριν καν αρχίσει η επίσημη, συστηματική διερεύνηση του πραξικοπήματος από ειδική αρμόδια επιτροπή της τουρκικής Βουλής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φρενίτιδα μαζικών «αποκεφαλισμών» από τον Ερντογάν

Εν τω μεταξύ με το ενδεχόμενο επιβολής της θανατικής ποινής στους «προδότες πραξικοπηματίες» να παραμένει ανοιχτό, το καθεστώς του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιδίδεται σε ένα άνευ προηγουμένου κυνήγι κεφαλών.

Παντού σε όλη τη χώρα αποβάλλονται από τον κρατικό μηχανισμό κατά χιλιάδες δημόσιοι λειτουργοί, ανεξαρτήτως ειδικότητας και βαθμίδας. Αρκεί πλέον και μόνο η υπόνοια ότι διάκειται φιλικά προς τον Φετουλάχ Γκιουλέν (τον «αρχι-τρομοκράτη» όπως τον θεωρεί ο Ερντογάν και οι συν αυτώ) για να καρατομηθεί κάποιος με συνοπτικές διαδικασίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι προγραφές τις οποίες εκτελεί χωρίς δισταγμό το καθεστώς Ερντογάν συγκρίνεται με μεσαιωνικό παροξυσμό, του τύπου «κυνήγι μαγισσών». Ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων που απομακρύνονται από τις κρατικές υπηρεσίες μετράται πλέον σε πολλές δεκάδες χιλιάδες. Από τις τάξεις του στρατού, της εθνικής υπηρεσίας πληροφοριών (ΜΙΤ), αλλά ακόμη και από τον κλάδο της δημόσιας υγείας γίνονται μαζικές απολύσεις. Ταυτόχρονα, ενώ ο τουρκικός λαός πανηγυρίζει για τη νίκη της δημοκρατίας επί των επίδοξων μιλιταριστών δικτατόρων, ο Ερντογάν ανακαλεί άδειες τηλεοπτικών και ραδιοφονικών σταθμών που είχαν εκδηλώσει τάσεις συμπάθειας προς τον Γκιουλέν.

Ούτε κηδεία

Καλλιεργώντας κλίμα εσωτερικής τρομοκρατίας, γενικευμένης καχυποψίας και διχασμού, αδιαφορώντας παράλληλα για τις επικρίσεις περί επιβολής ενός εντελώς μονοδιάστατου ολοκληρωτισμού, ο Ταγίπ Ερντογάν αξιοποιεί την ευκαιρία που του πρόσφερε η αποτυχημένη απόπειρα ανατροπής του για να εξοντώσει τους πολιτικούς του εχθρούς. Η Τουρκία έχει υποβάλει στις ΗΠΑ επίσημο αίτημα έκδοσης του Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος εδώ και χρόνια ζει σαν αυτοεξόριστος στην Αμερική. Και είναι χαρακτηριστικό της μνησικακίας που επιβάλλεται άνωθεν, η απόφαση του Ερντογάν να μην επιτρέψει την τέλεση θρησκευτικής κηδείας για τους νεκρούς στασιαστές της 15ης Ιουλίου.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καύσωνας στην Ευρώπη: Ποιες χώρες θα αγγίξουν τους 42 βαθμούς και τι περιμένει την Ελλάδα

Πριν 11 ώρες

Ο ισχυρός υποτροπικός αντικυκλώνας και οι επιπτώσεις του στη Μεσόγειο

Ανακαινίζω 2026: Τι πρέπει να προσέξουν οι δικαιούχοι αναφορικά με την υποχρέωση ενεργειακής αναβάθμισης του ακινήτου

Πριν 11 ώρες

Το πρόγραμμα δεν χρηματοδοτεί μόνο αισθητικές αλλαγές - η ενεργειακή αναβάθμιση είναι ουσιαστική προϋπόθεση συμμετοχής

Κοριτσάκι δύο ετών στη Φλόριντα πέθανε αφού η μπέιμπι σίτερ το άφησε για τρεις ώρες μέσα σε αυτοκίνητο κάτω από ακραία ζέστη

Πριν 11 ώρες

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το περιστατικό παραμένουν υπό διερεύνηση

Ποιος ισχυρίζεται ότι ο Νετανιάχου και η Μοσάντ έσωσαν τον Ερντογάν από καρκίνο;

Πριν 11 ώρες

Πρώην εκπρόσωπος του νοσοκομείου Ichilov του Τελ Αβίβ κάνει εκρηκτικό ισχυρισμό για μυστική ιατρική αποστολή στην Τουρκία με εμπλοκή της Μοσάντ.

Τι αποκαλύπτουν τα νέα αρχεία του Πενταγώνου για τα UFO ‑ ποια περιστατικά δεν έχουν ακόμα εξηγηθεί

Πριν 11 ώρες

Σαράντα νέα αρχεία με βίντεο, ηχητικά και έγγραφα από CIA, NASA και FBI φέρνουν στο φως μαρτυρίες στρατιωτικών για άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα που παραμένουν αναπάντητα.

Marfin: Οι φωτογραφίες από διακοπές που άνοιξαν τον δρόμο για συλλήψεις – Το προφίλ των κατηγορουμένων και ο φερόμενος ρόλος τους

Πριν 11 ώρες

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη από το 2019 οι αστυνομικές αρχές είχαν στη διάθεσή τους φωτογραφικό υλικό

Αγωγή κατά της Πλεύσης Ελευθερίας από την Όλγα Δάλλα – Υποστηρίζει ότι στερήθηκε τη βουλευτική έδρα λόγω… λίστας

Πριν 11 ώρες

Δικαστικά κινείται η Όλγα Δάλλα για την απώλεια της έδρας της μετά τις επαναληπτικές εκλογές του 2023 - Ζητά τη βασική βουλευτική αποζημίωση 4 ετών

Τρομακτικό βίντεο: Παρά τρίχα γλίτωσε πεζός στη Νέα Υόρκη – Δείτε τι κατέγραψε η κάμερα ασφαλείας

Πριν 11 ώρες

Δύο αυτοκίνητα καρφώθηκαν με μεγάλη ταχύτητα σε κτίριο στο Μπρούκλιν, τραυματίζοντας οδηγούς και πεζό - οι δύο οδηγοί συνελήφθησαν αμέσως.

Βίντεο‑σοκ από την Ινδία: Τι συνέβη μετά τον βιασμό και τη δολοφονία 11χρονης ‑ δεκάδες συλλήψεις

Πριν 11 ώρες

Εξαγριωμένο πλήθος λιντσάρισε άνδρα κατά τις διαδηλώσεις που ξέσπασαν στη Δυτική Βεγγάλη μετά την ανακάλυψη του πτώματος ενός 11χρονου κοριτσιού σε λίμνη.

Ο Τεντόγλου «πέταξε» στα 8.61μ. με την κορυφαία επίδοση παγκοσμίως φέτος ‑ και απογοητεύτηκε που δεν έσπασε το πανελλήνιο ρεκόρ των 8.66μ.

Πριν 11 ώρες

Στη 2η προσπάθειά του ο Έλληνας πρωταθλητής είχε ήδη κάνει 8.52μ., ενώ το προσωπικό του ρεκόρ αγγίζει τα 8.65μ.

Βόμβα στο ελληνικό μπάσκετ: Ο ΠΑΟΚ αποκτά τον Όσμαν με 9 εκατ. ευρώ για τρία χρόνια – Δίνει 2.000.000 ευρώ στον Παναθηναϊκό

Πριν 11 ώρες

Ο ΠΑΟΚ εξασφαλίζει τον Τούρκο φόργουορντ για την επόμενη τριετία – Το παρασκήνιο της κορυφαίας μεταγραφής – Στο στόχαστρο και ο Βασίλης Τολιόπουλος με προσφορά έως δύο εκατ. ευρώ

Φορολογικές δηλώσεις: Δόθηκε παράταση – Ποια είναι η νέα καταληκτική ημερομηνία

Χτες

Η ΑΑΔΕ έδωσε επιπλέον χρόνο μετά τα αιτήματα των φορέων. Έχουν ήδη υποβληθεί σχεδόν 6,2 εκατ. δηλώσεις φυσικών προσώπων και 300.000 δηλώσεις επιχειρήσεων

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 13
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.