E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Πώς κατέγραψε ο φακός την εκδήλωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Φωτογραφίες από τη γιορτή στο Προεδρικό Μέγαρο

Πώς κατέγραψε ο φακός την εκδήλωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 25/7/2016 | 00:08

Μετά από 5 χρόνια το Προεδρικό Μέγαρο άνοιξε ξανά τις πόρτες του για να υποδεχτεί τους καλεσμένους για την εκδήλωση με αφορμή την 42η επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η καθιερωμένη εκδήλωση δεν πραγματοποιούταν τα τελευταία χρόνια λόγω της κρίσης, όμως φέτος αποφασίστηκε η εκδήλωση να επαναληφθεί, σε χαμηλούς όμως τόνους και χωρίς πολυτέλεια.

Ο αριθμός των προσκεκλημένων αισθητά μειωμένος, ύστερα από αυστηρή επιλογή, και άνευ συζύγων, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, οι προσκλήσεις δεν ξεπέρασαν τις 1.400. Οι πολιτικοί αρχηγοί κατέφτασαν στο Προεδρικό Μέγαρο, λίγο πριν από τις 8 το βράδυ, με τους περισσότερους εξ αυτών να προχωρούν σε σύντομη δήλωση την ώρα που αποχωρούσαν.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, ο γενικός Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης, καθώς και πολλοί υπουργοί της κυβέρνησης, βουλευτές, εκπρόσωποι του δικαστικού σώματος, καθώς και αρκετοί αντιστασιακοί. Το «παρών» έδωσαν, επίσης, και οι πρώην πρωθυπουργοί Αντώνης Σαμαράς και Παναγιώτης Πικραμμένος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατά την προσέλευση του Προέδρου της Δημοκρατία στον χώρο της δεξίωσης στο Προεδρικό Μέγαρο έγινε ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η άτυπη συνάντηση του Προκόπη Παυλόπουλου με τους πολιτικούς αρχηγούς στο γνωστό κιόσκι στο βάθος του κήπου του Προεδρικού Μεγάρου, η οποία διήρκεσε περισσότερο από μισή ώρα, και στην οποία σύμφωνα με πληροφορίες το κλίμα ήταν ιδιαίτερα φιλικό.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε αναλυτικά στη δήλωσή του για τους κινδύνους που ελλοχεύουν σήμερα για τη Δημοκρατία εντός και εκτός των ελληνικών συνόρων, ενώ υπογράμμισε και την ανάγκη εθνικής συναίνεσης για την αντιμετώπιση της παρούσας κρίσης. Από την πλευρά τους, οι πολιτικοί αρχηγοί είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους δημοσιογράφους σε διάφορα πηγαδάκια για την τρέχουσα επικαιρότητα, αλλά και για τις επικείμενες εξελίξεις, ενώ δεν παρέλειψαν να αναφερθούν και εκείνοι στους κινδύνους για τη σημερινή Δημοκρατία με αφορμή την επέτειο για την 42η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας στη χώρα μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Παυλόπουλος αναχώρησε γύρω στις 21.20 από τον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου και ακολούθησαν οι αρχηγοί των κομμάτων και τέλος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νέο θρίλερ με πληροφοριοδότη κατά της Boeing: Πέθανε μετά από μυστηριώδη λοίμωξη

Σήμερα

Πριν από λίγες εβδομάδες είχε αυτοκτονήσει πρώην υπάλληλος της εταιρείας ο οποίος είχε εκφράσει ανησυχίες σχετικά με τα πρότυπα παραγωγής και ασφαλείας

Φωτιά τώρα στη Βοιωτία ‑ Σηκώθηκαν εναέρια μέσα

Σήμερα

Μεγάλη φωτιά στην Αγία Τριάδα Βοιωτίας

Φρiκη στην Κρήτη: Βίντεο «καίει» το νονό που βiαζε το βαφτιστήρι του

Σήμερα

O 51χρονος ισχυρίστηκε πως είναι «άρρωστος»

Οι τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν παγκοσμίως κατά 0,3% τον Απρίλιο

Σήμερα

Η τιμή των πουλερικών αυξήθηκε αφενός λόγω των σημαντικών εισαγωγών από χώρες της Μέσης Ανατολής αλλά και λόγω της μείωσης της παραγωγής

Βούλα: «Βλέπουν» κόντρες μηχανών πίσω από την παράσυρση της 72χρονης από δύο μοτοσικλέτες

Σήμερα

Ο σύζυγός της άκουσε έναν εκκωφαντικό θόρυβο και είδε δύο μηχανές να έρχονται από το φανάρι η μία δίπλα από την άλλη με ιλιγγιώδη ταχύτητα

Γιατί δεν μπορεί ο ιός της γρίπης των πτηνών να προκαλέσει, προς το παρόν, πανδημία

Σήμερα

Διευκρινίσεις από τον αναπληρωτή καθηγητή Υγιεινής και Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Γκίκα Μαγιορκίνη

Γιατί ο ουρανός είναι «μαύρος» τη Μεγάλη Παρασκευή – «Υπάρχει επιστημονική εξήγηση» λέει ο Θοδωρής Κολυδάς

Σήμερα

«Πάντα έτσι θα γίνεται κάθε χρονιά, καθώς μετά από αυτήν τη ``Μαύρη Μέρα"" και την Σταύρωση θα ακολουθεί η Ανάσταση

par: 33
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.