E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Σε Ισπανία και Πορτογαλία οι ταξιδιώτες λόγω τρομοκρατίας

Οι δύο χώρες αναμένουν φέτος αριθμό-ρεκόρ των επισκεπτών

Σε Ισπανία και Πορτογαλία οι ταξιδιώτες λόγω τρομοκρατίας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 26/7/2016 | 13:34

Η Αλμουδένα Μαρτίν προσπαθεί να διαχειριστεί την αυξημένη κίνηση που καταγράφεται στα ξενοδοχεία των Καναρίων Νήσων όπου εργάζεται καθώς οι κρατήσεις φέτος είναι έως και 20% υψηλότερες με τις τρομοκρατικές επιθέσεις και τις ανησυχίες για την ασφάλεια σε άλλες χώρες να στρέφουν τους επισκέπτες σε χώρες όπως η Ισπανία, αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Υπάρχουν πολλές κρατήσεις της τελευταίας στιγμής. Έπρεπε να προσλάβουμε νέο προσωπικό και να αναθεωρήσουμε τον σχεδιασμό μας για το καλοκαίρι για να καλύψουμε τη νέα ζήτηση», δήλωσε η Μαρτίν, η οποία είναι υποδιευθύντρια της εταιρίας Seaside Hotels που διαθέτει δύο πεντάστερα ξενοδοχεία στα νησιά. «Έχουμε επίσης πολλούς πελάτες που έμειναν σε εμάς δύο φορές φέτος διότι είναι ασφαλής προορισμός».

Μετά τις πολλαπλές επιθέσεις στη Γαλλία και το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία, η Ισπανία και η Πορτογαλία αναμένουν φέτος ο αριθμός των επισκεπτών να φθάσει σε επίπεδα ρεκόρ καθώς οι τουρίστες αναζητούν τον ήλιο σε προορισμούς που θεωρούνται ασφαλέστεροι. Για την Πορτογαλία, αυτό βοηθά τις προσπάθειες να καθιερωθεί η χώρα ως ταξιδιωτικός προορισμός για όλη τη χρονιά.

«Η Πορτογαλία πάντα εμφανίζεται ως ασφαλής προορισμός», δήλωσε σε συνέντευξη ο υπουργός Οικονομίας Μανουέλ Καλντέιρα Καμπράλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο τουρισμός είναι βασικός πυλώνας και τις δύο οικονομίες – παράγει περίπου το 10% του ΑΕΠ στην Ισπανία και την Πορτογαλία. Στην Ισπανία, οι αφίξεις σημείωσαν άνοδο κατά 7,4% έως τον Μάιο φέτος, ενώ οι δαπάνες των επισκεπτών αυξήθηκαν κατά 7,8%. Στην ίδια περίοδο, οι διανυκτερεύσεις τουριστών στην Πορτογαλία αυξήθηκαν κατά 13%.

Το αντίθετο συμβαίνει στην Τουρκία και τη Γαλλία. Η ένωση ταξιδιωτικών πρακτόρων της χώρας προβλέπει μείωση έως 40% στα έσοδα του 2016. Η Γαλλία, ο πλέον τουριστικός προορισμός παγκοσμίως, υπέστη μείωση 8,7% των ξένων επισκεπτών το τέταρτο τρίμηνο του περασμένου έτους.

Η Τουρκία «θεωρείται περιοχή συγκρούσεων», δήλωσε ο καθηγητής Χοσέπ Φραντσέσκ Βαλς, λέκτορας στο ESADE Business School στην Ισπανία. Καθώς ολοένα και περισσότεροι την αποφεύγουν, στρέφονται στην Ιβηρική διότι το προφίλ των επισκεπτών που προτιμούν την Τουρκία –ευρωπαίοι οικογενειάρχες που ψάχνουν τον ήλιο– μοιάζει με αυτό όσων επισκέπτονται την Ισπανία, σύμφωνα με τον Βαλς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό δεν σημαίνει ότι η Πορτογαλία θεωρεί την κατάσταση αυτή δεδομένη. Μετά τα «τραγικά γεγονότα» στη Γαλλία και την Τουρκία, η χώρα έχει ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας στα αεροδρόμια και στους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, δήλωσε ο υπουργός Καμπράλ.

Η κυβέρνηση παρέχει πιστωτικές γραμμές για καινοτόμα ξενοδοχειακά έργα καθώς και στήριξη στους ιδιοκτήτες παλαιότερων μονάδων προκειμένου να ανακαινίσουν τα ξενοδοχεία τους. Παράλληλα, δημιουργεί ένα δίκτυο ελεύθερου wifi στα ιστορικά κέντρα της χώρας και απλοποιεί τη νομοθεσία για ενοικιάσεις μικρής διάρκειας σε μια προσπάθεια να βελτιώσει την ποιότητα και τη βιωσιμότητα του τουριστικού κλάδου στην Ισπανία, δήλωσε ο Καμπράλ. Η κυβέρνηση επίσης προσπαθεί να βοηθήσει τη Λισαβόνα να προσελκύσει μεγάλα συνέδρια, όπως το "The Web Summit" του Νοεμβρίου, ένα από τα μεγαλύτερα συνέδρια νεοφυών επιχειρήσεων στον κόσμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Όταν ο τουρισμός πάει αρκετά καλά, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι δεν είναι μια περίοδος αιχμής ή μόδα αλλά μια τάση», δήλωσε ο Καμπράλ. «Και θέλουμε να διατηρήσουμε αυτή την τάση».

Ο αντίκτυπος αυτός δεν περιορίζεται μόνο στην Ισπανία και την Πορτογαλία, σύμφωνα με τη Starwood Hotels & Resorts Worldwide. Στην Κόστα Σμεράλντα, στη Σαρδηνία, η εταιρία κατέγραψε ρυθμούς ανάπτυξης 33% το πρώτο εξάμηνο συγκριτικά με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

«Υπήρξε σημαντική αύξηση στις κρατήσεις από Ιταλούς και ξένους ταξιδιώτες διότι, πράγματι, νιώθουν πιο ασφαλείς τώρα στην Ιταλία», ανέφερε σε ανακοίνωση ο Ρόμπερτ Κόρεν, ένας εκ των αντιπροέδρων της εταιρίας.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στα Ιωάννινα εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων για το 2026, σε απομόνωση 45χρονος ασθενής

Σήμερα

Η κατάσταση της υγείας του είναι καλή και δεν εμπνέει ανησυχία, καθώς δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή του

Ο Πέτρος Συρίγος τραυματίστηκε σε σοβαρό τροχαίο – «Έχω σπάσει τους δύο καρπούς στα χέρια μου» λέει ο σεφ

Σήμερα

«Είναι ότι χειρότερο μπορούσα να πάθω με την χειρωνακτική εργασία που κάνω» είπε μεταξύ άλλων ο Πέτρος Συρίγος

Τα ξενοδοχεία μπορούν να αρνούνται νερό βρύσης στους πελάτες τους, έκρινε το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας

Σήμερα

Τουρίστρια ζητούσε αποζημίωση 2.700 ευρώ επειδή ξενοδοχείο στους Δολομίτες της πρόσφερε μόνο εμφιαλωμένο νερό επί πληρωμή

Κορινθία: Kαρχαρίας εμφανίστηκε στις Κεχριές ‑ Δείτε το βίντεο

Σήμερα

Νέα «επίσκεψη» καρχαρία στα ανοιχτά της Κορινθίας

Κώστας Παπαδόπουλος: Συνελήφθη για ξυλοδαρμό 14χρονου ο πρώην παίκτης του Survivor, τι υποστηρίζει ο ίδιος

Σήμερα

«Τον έβαλα στο αμάξι για να τον πάω στην Ασφάλεια», είπε μετά τις πληροφορίες ότι τοποθέτησε το ανήλικο στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του

Θεσσαλονίκη: 50χρονος παρενόχλησε σeξουαλικά τη σύντροφο 29χρονου και κατέληξε στο νοσοκομείο

Σήμερα

H 33χρονη γυναίκα κατευθύνθηκε προς το μπάνιο, με τον 50χρονο να την ακολουθεί και να της επιτίθεται

Τέμπη: Επανεκκίνηση της δίκης μετά από διακοπή ενός μήνα – Ποιοι θα μπουν στην αίθουσα

Σήμερα

Συνεχίζεται η πολύκροτη διαδικασία με ενστάσεις κατηγορουμένων μετά τις εργασίες διαρρύθμισης

Σοκ στην Ιόνια Οδό: Θανατηφόρο τροχαίο με νταλίκα – Ένας νεκρός και μία τραυματίας

Σήμερα

Η σύγκρουση ήταν ιδιαίτερα σφοδρή, με το ΙΧ να μετατρέπεται σε άμορφη μάζα σιδερικών

Καλοκαίρι με φρένο: Οι μισοί Έλληνες κόβουν τις διακοπές και οι υπόλοιποι τις μικραίνουν

Σήμερα

Περιορισμένος προϋπολογισμός, κοντινοί προορισμοί και επιστροφή στη λιτότητα σημαδεύουν τις διακοπές των Ελλήνων φέτος το καλοκαίρι.

«Απόβαση» εφορίας σε τουριστικές περιοχές με AI, tablet και drones ‑ «Θερινό σαφάρι» 50.000 ελέγχων

Σήμερα

Στο «ραντάρ» εμπορικά καταστήματα, εστίαση, γραφεία ενοικίασης οχημάτων, παρκινγκ και τουριστικά καταλύματα.

Οι μωβ μέδουσες επέστρεψαν στις ελληνικές παραλίες: Πού εμφανίστηκαν και τι λένε οι επιστήμονες

Σήμερα

Με πλωτά φράγματα απαντούν οι αρχές στο φαινόμενο που αναμένεται και φέτος εκτεταμένο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 13
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.