E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Πώς μπορείτε να κάνετε «αναλήψεις» χωρίς capital controls

Οι αλλαγές και η χαλάρωση

Πώς μπορείτε να κάνετε «αναλήψεις» χωρίς capital controls
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 27/7/2016 | 11:24

Οι τελευταίες αλλαγές στα capital controls άνοιξαν πλέον το δρόμο για αναλήψεις χωρίς όριο γι αυτούς που καταθέτουν «φρέσκο» χρήμα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα ποσά που κατατίθενται πλέον στις τράπεζες θεωρούνται «νέο» χρήμα και είναι ελεύθερη η ανάληψη τους για το σύνολο του ποσού της νέα κατάθεσης, ανεξαρτήτου ύψους.

Η κατάθεση του νέου χρήματος μπορεί να γίνει τόσο από το γκισέ όσο και από το ΑΤΜ, όμως η ανάληψη γίνεται μόνο από τα τραπεζικά γκισέ.

Δεν χρειάζεται νέος λογαριασμός καθώς τα μηχανογραφικά συστήματα «διαβάζουν» τις συναλλαγές και «βλέπουν» πότε μπήκε το νέο χρήμα και έτσι γίνεται αυτόματος διαχωρισμός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προσοχή όμως, μισθοί και συντάξεις δεν συγκαταλέγονται στις λεγόμενες νέες καταθέσεις και έτσι δεν είναι δυνατό να μπορέσει κάποιος είτε από το γκισέ, είτε από το ΑΤΜ να βγάλει περισσότερα από 420 ευρώ την εβδομάδα ή 840 ευρώ το 15ημερο.

Ωστόσο και σε αυτή την περίπτωση εάν κάποιος κάνει ανάληψη και αμέσως μετά κατάθεση, το ποσό αυτό θεωρείται νέα κατάθεση και δεν έχει περιορισμό ανάληψης.

Τα 840 ευρώ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα σε εφαρμογή τέθηκε από τις πρώτες πρωινές ώρες του περασμένου Σαββάτου, 16 Ιουλίου, το νέο όριο αναλήψεων των 840 ευρώ ανά 15νθήμερο. Πλέον οι καταθέτες μπορούν να «σηκώνουν» σωρευτικά έως και 840 ευρώ ανά δύο εβδομάδες (420 ευρώ ανά εβδομάδα x2).

Δεν πρόκειται για αύξηση του ορίου αναλήψεων, αλλά για παροχή της δυνατότητας ανάληψης με μία κίνηση του παραπάνω ποσού, οποιαδήποτε ημέρα του εκάστοτε οριζόμενου δεκαπενθημέρου.

Από το ερχόμενο Σάββατο 30/7 θα γίνει η πρώτη ανανέωση του 15νθημέρου. Στο πλαίσιο αυτό, οι καταθέτες θα μπορούν από τις 30/7 έως και τις 12/8, ημέρα Παρασκευή, να σηκώνουν έως και 840 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εάν δεν προβούν στην ανάληψη αυτού του ποσού έως τότε, το όριο αυτό θα χαθεί από το Σάββατο 13/8, οπότε και θα ανανεωθεί εκ νέου το 15νθήμερο σωρευτικής ανάληψης.
Σημειώνεται ότι το όριο των 840 ευρώ ισχύει ανά φυσικό πρόσωπο ανά τράπεζα και μπορεί να εκταμιευθεί είτε από ΑΤΜ ή από το γκισέ.

Επίσης εάν κάποιος επιλέξει να καταθέσει εκ νέου τα χρήματα τότε το ποσό αυτό προσμετράται στις νέες καταθέσεις και παύει να έχει περιορισμούς. Άρα μπορεί να το εκταμιεύσει όποτε επιθυμεί με μία κίνηση.

Παραδείγματα

1. Έστω καταθέτης έκανε ανάληψη 250 ευρώ από το λογαριασμό του στις 19/7. Από το περασμένο Σάββατο έχει τη δυνατότητα «σηκώσει» συνολικά έως και 590 ευρώ έως τις 12/8.
Δηλαδή τα 170 ευρώ που δεν σήκωσε έως τις 23/7 συν τα 420 ευρώ που αφορούν την εβδομάδα 23/7 - 29/7. Από το Σάββατο 30/8 θα μπορεί να σηκώσει τα 840 ευρώ που αφορούν την περίοδο έως και τις 12/8.

2. Έστω καταθέτης έκανε ανάληψη 420 ευρώ στις 20/7. Μπορεί να σηκώσει έως την ερχόμενη Παρασκευή τα μεσάνυχτα έως και 420 ευρώ επιπλέον. Από το Σάββατο 30/8 θα μπορεί να σηκώσει τα 840 ευρώ που αφορούν την περίοδο έως και τις 12/8.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φωτιά σε διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη

Σήμερα

Φωτιά ξέσπασε σε διαμέρισμα ανώτατου ορόφου πολυκατοικίας και 21 πυροσβέστες επιχειρούν στο σημείο.

Το Αγιο Φως έφτασε στην Ελλάδα – Ποια είναι η πρώτη στάση και πώς θα διανεμηθεί

Σήμερα

Με τιμές αρχηγού κράτους υποδεχθήκαν το Αγιο Φως στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

ΗΠΑ και Ιράν στο ίδιο τραπέζι – Ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές» της Τεχεράνης

Σήμερα

Οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών συζητούν στο Ισλαμαμπάντ με βαθιές διαφωνίες και αλληλένδετα ζητήματα να περιπλέκουν τις διαπραγματεύσεις.

Στην αγκαλιά της μητέρας του στο μπροστινό κάθισμα βρισκόταν το 3χρονο παιδί που σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Καβάλα

Σήμερα

Τρίχρονο παιδί έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα, ενώ η μητέρα του είναι σοβαρά τραυματισμένη και νοσηλεύεται στο χειρουργείο.

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρό 3χρονο παιδί σε τροχαίο, ΙΧ συγκρούστηκε μετωπικά με ταξί

Σήμερα

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως άλλα δύο άτομα έχουν τραυματιστεί από τη σφοδρή σύγκρουση

Πέθανε ο ηθοποιός Τάσος Ράμσης

Σήμερα

Η είδηση έγινε γνωστή από τον Σπύρο Μπιμπίλα

Τι ώρα θα κλείσουν σήμερα μαγαζιά και σούπερ μάρκετ

Σήμερα

Κλειστά Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα

Mε τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Σήμερα

Με ψύχρα και βροχές η Ανάσταση

Η μεγάλη έξοδος: 629.000 αυτοκίνητα έφυγαν από την Αθήνα

Σήμερα

Πόσοι πέρασαν τις εθνικές οδούς

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 15
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.