E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Βουτιά των κερδών της Deutsche Bank στο δεύτερο τρίμηνο

Πιθανές νέες περικοπές δαπανών

Βουτιά των κερδών της Deutsche Bank στο δεύτερο τρίμηνο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 27/7/2016 | 15:52

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Deutsche Bank, Τζον Κράιαν διαμήνυσε ότι η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα πιθανότατα θα χρειαστεί να μειώσει περισσότερο τις δαπάνες της, καθώς τα κέρδη της σχεδόν εξαλείφθηκαν στο δεύτερο τρίμηνο, λόγω της βουτιάς των εσόδων από συναλλαγές χαρτοφυλακίου και του κόστους (αποζημιώσεων) για τη μείωση των θέσεων εργασίας. Τα καθαρά κέρδη της Deutsche Bank μειώθηκαν σε μόλις 18 εκατ. ευρώ από 796 εκατ. ευρώ πριν από ένα έτος, σύμφωνα με ανακοίνωσή της. Οι αναλυτές, που ρωτήθηκαν από το πρακτορείο Bloomberg, προέβλεπαν ζημία 22 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τον μέσο όρο 11 εκτιμήσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η μετοχή της τράπεζας μειώθηκε κατά 2,5% στα 12,54 ευρώ μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ενώ έχει κάνει βουτιά 44% από την αρχή του έτους, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg. Η χρηματιστηριακή αξία της Deutsche ανέρχεται περίπου στο ένα τρίτο της λογιστικής αξίας της (της αξίας των περιουσιακών της στοιχείων), μία σχέση που είναι η χαμηλότερη μεταξύ των εννιά μεγαλύτερων επενδυτικών τραπεζών του κόσμου.

Ο Κράιαν μειώνει τα ριψοκίνδυνα στοιχεία ενεργητικού, παγώνει τη διανομή μερίσματος και καταργεί 9.000 θέσεις εργασίας για να ενισχύσει την κεφαλαιακή θέση της τράπεζας και να αντιστρέψει τη βουτιά της τιμής της μετοχής της. Ο Κράιαν είχε αποκαλέσει το 2016 τη χρονιά που θα κορυφωνόταν η αναδιάρθρωση της τράπεζας, αλλά το έργο του περιπλέχθηκε από τα διογκούμενα κόστη για δικαστικές διαμάχες, τα χαμηλά επίπεδα - ρεκόρ των επιτοκίων και τις άστατες αγορές, ενώ η απόφαση της Βρετανίας να φύγει από την ΕΕ θολώνει τις οικονομικές προοπτικές και πιθανόν θα βαρύνει στη σύναψη deals (συμφωνιών για εξαγορές και συγχωνεύσεις) στην περιοχή.

«Αν και τα αποτελέσματά μας δείχνουν ότι η αναδιάρθρωση συνεχίζεται, είμαστε ικανοποιημένοι από την πρόοδο που κάνουμε. Εάν το σημερινό αδύναμο οικονομικό περιβάλλον συνεχισθεί, θα πρέπει να είμαστε ακόμη πιο φιλόδοξοι αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα και την ένταση της αναδιάρθρωσής μας», ανέφερε ο Κράιαν στην ανακοίνωση. Τα καθαρά έσοδα της τράπεζας μειώθηκαν σε 7,39 δις ευρώ στο δεύτερο τρίμηνο από 9,18 δις ευρώ, ενώ το σταθμισμένο με τον κίνδυνο ενεργητικό υποχώρησε 3,4% σε 402 δις ευρώ. Ο λόγος κόστους προς έσοδα, που αποτελεί έναν δείκτη κερδοφορίας, αυξήθηκε στο 91% από 85% πριν από ένα έτος. Οι δαπάνες για την αναδιάρθρωση και τις αποζημιώσεις εκτοξεύθηκαν στα 207 εκατ. ευρώ στο δεύτερο τρίμηνο από 45 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα, ενώ η τράπεζα επιβαρύνθηκε λογιστικά και με το ποσό των 285 εκατ. ευρώ για μεταφορά δραστηριοτήτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η διοίκηση της Deutsche πάσχισε να καθησυχάσει τους επενδυτές για την ικανότητα της τράπεζας να αυξήσει το επίπεδο των κεφαλαίων της και να καταβάλλει τοκομερίδια για συγκεκριμένα χρεόγραφά της. Ο δείκτης κεφαλαίων της τράπεζας με βάση τις κοινές μετοχές (common equity Tier 1 ratio), που αποτελεί βασικό μέτρο της οικονομικής ευρωστίας της, αυξήθηκε στο 10,8% στο τέλος Ιουνίου από 10,7% πριν από τρεις μήνες, σε αντιστοιχία με τις εκτιμήσεις που υπήρξαν σε έρευνα του Bloomberg. H τράπεζα δεν πέτυχε τον στόχο της να πουλήσει πακέτο μετοχών της 20% στην κινεζική τράπεζα Huaxia Bank στο δεύτερο τρίμηνο, το οποίο αποτελεί βασικό βήμα για την ενίσχυση της κεφαλαιακής της θέσης. Η συναλλαγή αυτή θα ολοκληρωθεί στο δεύτερο εξάμηνο, ενισχύοντας κατά περίπου 40 μονάδες βάσης (0,4 της ποσοστιαίας μονάδας) τον δείκτη κεφαλαίων, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ο Κράιαν έχει αναφέρει επανειλημμένα ότι δεν σχεδιάζει να πουλήσει μετοχές, δηλώνοντας τον Μάιο σε επενδυτές ότι η εταιρεία κάνει πρόοδο με την αναδιάρθρωσή της και ότι είναι «πεπεισμένος ότι μπορούμε να υλοποιήσουμε αυτό τον μετασχηματισμό με τα κεφάλαιά μας». Ο ίδιος έγραψε σε επιστολή του, που ανακοινώθηκε την Τετάρτη, ότι ενώ «εγέρθηκαν αμφιβολίες» για την οικονομική ισχύ της τράπεζας, αυτές ήταν «αδικαιολόγητες». Η Deutsche προσπαθεί με τον νέο επικεφαλής της να διευθετήσει εκκρεμή νομικά ζητήματα. Η τράπεζας χρέωσε τον ισολογισμό της με 120 εκατ. ευρώ στο δεύτερο τρίμηνο για δικαστικές δαπάνες και έχει αρχίσει συζητήσεις με το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για έναν ενδεχόμενο διακανονισμό κατηγοριών που βασίζονται στην έρευνα των εποπτικών Αρχών για τα ομόλογα της τράπεζας με ενέχυρο στεγαστικά δάνεια. Με τις εποπτικές Αρχές να εντείνουν τον έλεγχό τους για τις πιο ριψοκίνδυνες αρμοδιότητες, η γερμανική τράπεζα αποσύρθηκε από ορισμένες δραστηριότητες έντασης κεφαλαίου στη μονάδα της των διεθνών αγορών. Τα έσοδα από ομόλογα και νομίσματα, που αποτελούν τη μεγαλύτερη πηγή εισοδήματος, μειώθηκαν 19% σε 1,82 δις ευρώ στο δεύτερο τρίμηνο.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Θεσσαλονίκη: Τρόμος στη πτήση ‑ Έσπασε παράθυρο, τραυματίστηκε επιβάτης

Πριν 11 ώρες

Ο τραυματίας επιβάτης συγκρατήθηκε από τη ζώνη ασφαλείας και τους διπλανούς του, αποφεύγοντας πτώση εκτός αεροπλάνου.

«Μην το κάνεις»: Το δραματικό βίντεο για να μην πέσει γυναίκα από γέφυρα στο Μπρούκλιν

Πριν 11 ώρες

Η γυναίκα έμεινε στη γέφυρα για πάνω από μια ώρα, μέχρι ένας αστυνομικός να την αγκαλιάσει και να την απομακρύνει

Συνελήφθη στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης 60χρονος που έκανε παράνομα χειρουργεία σε ζώα

Πριν 11 ώρες

Στην κατοικία του, εντοπίστηκαν ιατρικά εργαλεία, καθώς και τραπέζι χειρουργείου

WSJ: Το Ισραήλ ενημέρωσε τις ΗΠΑ για νέο ιρανικό σχέδιο δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ

Πριν 11 ώρες

«Θέλουν να εξοντώσουν τον ηγέτη των ΗΠΑ, εμένα», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος από την Αγκυρα - Αγνωστες οι πληροφορίες που παρέδωσε η Μοσάντ στις ΗΠΑ

Μαρινάκης για Τσίπρα: Γιατί κράτησε ανοιχτή τη Βουλή για τον Ποινικό Κώδικα και ποιους εξυπηρέτησε ο «εντιμότατος»;

Πριν 11 ώρες

Η λέξη ντροπή δεν είναι πια αρκετή για να αποδώσει το πολιτικό κατάντημα του Τσίπρα, ανέφερε σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Τρεις συλλήψεις σε Θεσσαλονίκη και Χανιά για τη δολοφονία της Βάγιας Νέστορα

Πριν 11 ώρες

Δύο άντρες και μία γυναίκα οι συλληφθέντες - Οι δύο αποτελούσαν το «επιχειρησιακό ζευγάρι» και ο τρίτος είχε υποστηρικτικό ρόλο – Πρόκειται για άτομα γνωστά στον αναρχικό χώρο, η γυναίκα έφυγε για Κρήτη μετά τη δολοφονία

«Εγώ ένα τσιγάρο άναψα»: Βίντεο με τραυματία εργαζόμενο λίγα λεπτά μετά την έκρηξη στην επιχείρηση στον Ασπρόπυργο

Πριν 11 ώρες

Από την φωτιά τραυματίστηκαν έντεκα άτομα - Τα τρία δίνουν μάχη διασωληνωμένα σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας

Χιλιάδες νεκρά ψάρια ξεβράστηκαν σε παραλία της Εύβοιας ‑ Bίντεο και φωτογραφίες

Πριν 11 ώρες

Ανησυχία σε κατοίκους και λουόμενους – Αναζητούνται τα αίτια του φαινομένου

Πύρινη κόλαση στην Ανδαλουσία με 12 νεκρούς, κάηκαν άνθρωποι μέσα στα αυτοκίνητά τους

Πριν 11 ώρες

Μάχη με τις φλόγες στην Αλμερία εν μέσω καύσωνα - Την «τεράστια θλίψη» του εξέφρασε ο Πέδρο Σάντσεθ - Στις επιχειρήσεις κατάσβεσης συμμετέχει και ο στρατός

Η NASA αποκαλύπτει ότι έχει καταγράψει εικόνες με UFO – «Ίσως υπάρχει ζωή παντού εκεί έξω»

Πριν 11 ώρες

Ο Τζάρετ Αιζακμαν μίλησε για καταγραφές ανεξήγητων φαινομένων, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν έχει δει αποδείξεις για εξωγήινους ή συντρίμμια UFO

Το πετρέλαιο πέφτει, η βενζίνη μένει στα ύψη: Γιατί δεν βλέπουν μείωση οι οδηγοί

Πριν 11 ώρες

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων, Θέμη Κιουρτζή, τα διυλιστήρια είναι εκείνα που ουσιαστικά ορίζουν τις τιμές στην αντλία

Πάτρα: Κατέληξε εργάτης που τραυματίστηκε από ξύλο που έπεσε από ταράτσα και τον χτύπησε στο κεφάλι

Χτες

Παρά τις προσπάθειες των γιατρών ο εργάτης δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 6
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.