E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ολοταχώς για νέο ρεκόρ ο ελληνικός τουρισμός

Αισιοδοξία από τα μέχρι τώρα στοιχεία του ΕΟΤ

Ολοταχώς για νέο ρεκόρ ο ελληνικός τουρισμός
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 27/7/2016 | 17:31

Επιβεβαιώνεται η ανοδική πορεία του ελληνικού τουρισμού και φέτος, με βάση τα στοιχεία που λαμβάνει ο ΕΟΤ καθημερινά, εδραιώνοντας έτσι τις εκτιμήσεις που κάνουν λόγο για άνοδο των τουριστικών αφίξεων αλλά και των εσόδων και το 2016.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε σημερινή ενημέρωση Τύπου, η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, εξέφρασε την αισιοδοξία της για την εξέλιξη της τουριστικής κίνησης, υπογραμμίζοντας ότι συνεχίζεται και αυξάνεται η δυναμική που καταγράφηκε από τις αρχές του 2016. Ωστόσο, δεν θέλησε, παρά την αισιοδοξία της, να αποτυπώσει ακριβή νούμερα αφίξεων και εσόδων, απόρροια των ευμετάβολων συνθηκών που επικρατούν στο διεθνές περιβάλλον, όπως είπε.

Εστιάζοντας στα πλέον πρόσφατα στοιχεία, η υπουργός ανέφερε ότι οι αεροπορικές αφίξεις στο πρώτο εξάμηνο του 2016 σημείωσαν αύξηση 4,4%, κάτι που μεταφράζεται σε 5,937 εκατομμύρια τουρίστες. Η μεγαλύτερη άνοδος παρατηρείται στις αφίξεις από τη Ρωσία με 22,7%, τη Μεγάλη Βρετανία με 8,6%, τη Γερμανία με 7,2%, τη Γαλλία με 6,9% και την Ιταλία με 4,6%.

Την ίδια στιγμή, σχεδόν το σύνολο των ελληνικών προορισμών κινούνται με θετικό πρόσημο στις αεροπορικές αφίξεις, εκτός από τα νησιά που δέχτηκαν και την πίεση από τις μεταναστατικές ροές (Σάμος, Κως, Χίος και Μυτιλήνη). Από τους δημοφιλείς προορισμούς, η μεγαλύτερη άνοδος καταγράφεται στην Κέρκυρα με 11,5% και ακολουθούν το Ηράκλειο με 11%, η Μύκονος με 11% και η Σαντορίνη με 10,5%. Σημαντική, εξάλλου, είναι και η αύξηση στην Καλαμάτα με 14,3% και το Άκτιο με 13%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πολύ σημαντικά στοιχεία για την εξέλιξη της τουριστικής κίνησης είναι αυτά που προέρχονται από την Ενιαία Αρχή Συντονισμού Πτήσεων, τα οποία, όπως σημείωσε και ο γγ του ΕΟΤ, Δημήτρης Τρυφωνόπουλος, δημιουργούν αισιοδοξία για το πώς θα κλείσει η χρονιά εφέτος. Συγκεκριμένα, για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις θα κινηθούν με ιδιαίτερα θετικά ποσοστά ανόδου, 8,9% και 10,1% αντίστοιχα. Για το «Ελευθέριος Βενιζέλος», η αύξηση τον Ιούλιο αναμένεται να είναι στο 4,5%.

Στις αγορές-χώρες προέλευσης των τουριστών το ως άνω διάστημα, η Ιταλία ξεχωρίζει με άνοδο 22,5%, η Ρωσία με 24,5%, η Γαλλία με 13,9%, ενώ ειδική αναφορά έγινε και στην αγορά της Μεγάλης Βρετανίας. Όπως τόνισε η πολιτική ηγεσία του τουρισμού, το BREXIT δεν επηρρέασε τα ταξίδια των Άγγλων προς την Ελλάδα και οι αφίξεις στο δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου θα κινηθούν με άνοδο 3,7% προς την Ελλάδα.

Πολύ θετικά είναι και τα μηνύματα από την Τουρκία, που όπως τονίστηκε, τον Ιούλιο οι αεροπορικές αφίξεις από τη γείτονα χώρα θα είναι αυξημένες κατά 25,3% σε σχέση με πέρυσι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επίσης, θετικά είναι και τα νέα από το μέτωπο της κρουαζιέρας, όπου αύξηση, κατά 21,6%, παρουσίασαν οι επιβάτες, για το διάστημα Ιανουαρίου-Ιουλίου, με την κ. Κουντουρά να σημειώνει ότι ανοδικά κινείται και το γιώτιγκ ως αποτέλεσμα, των πρωτοβουλιών του υπουργείου που συνοδεύτηκε με τα ανοίγματα σε νέες αγορές ιδιαίτερης προστιθέμενης αξίας (Κίνα, ΗΑΕ, ΗΠΑ κ.λπ.).

Σε ό,τι αφορά τις επικοινωνιακές πρωτοβουλίες του υπουργείου, αυτές συνεχίζονται κανονικά, και θα πλαισιωθούν και με καμπάνιες για τόνωση των κρατήσεων της τελευταίας στιγμής.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καλλιθέα: 45χρονη κατήγγειλε ξυλοδαρμό από τον σύντροφό της στη μέση του δρόμου

Πριν 8 ώρες

Μέρος του συμβάντος έχει καταγραφεί και σε βίντεο ενώ όσα κατέθεσε η γυναίκα είναι σοκαριστικά

Πυροβολισμοί κατά ανηλίκων στο Αίγιο – Τρία αδήλωτα όπλα και φόβοι για αντίποινα

Πριν 8 ώρες

Οι αστυνομικές Αρχές έχουν λάβει μέριμνα τόσο για το σπίτι του όσο και για την επιχείρησή του

Κυρανάκης: «Ας απειλούν όσο θέλουν οι ιδιοκτήτες ταξί, δεν εκβιάζομαι»

Πριν 8 ώρες

Και επίθεση κατά Λυμπερόπουλου: «Εκφράζει τον κακώς εννοούμενο συνδικαλισμό»

Κυψέλη: Με κλειδιά μπήκε στο σπίτι ο επίδοξος βιαστής ‑ Βίντεο ντοκουμέντο

Πριν 8 ώρες

Σε βίντεο καταγράφεται και η στιγμή που φτάνει η μητέρα και αντικρίζει τη φρίκη

Τραμπ στην Κατάσταση της Ένωσης: «Δεν θα επιτρέψω ποτέ στο Ιράν να αποκτήσει πυρηνικό όπλο»

Πριν 8 ώρες

Ο Αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε ότι προσέλκυσε επενδύσεις άνω των 18 τρισ. δολαρίων μέσα στο πρώτο έτος

Ιταλία: Έκρηξη σε τριώροφο κτίριο στη Βερόνα ‑ Έρευνα για επιζώντες

Χτες

Στο κτίριο κατοικούν τέσσερα άτομα, τα οποία δεν είναι γνωστό αν βρίσκονταν στο κτίριο την ώρα της έκρηξης

Ιατρικό «θαύμα» στη Βρετανία: Γεννήθηκε το πρώτο μωρό με μεταμόσχευση μήτρας από νεκρή δότρια

Χτες

Μόνο δύο προηγούμενες περιπτώσεις έχουν αναφερθεί στην Ευρώπη

Καταδικάστηκε ο τραγουδιστής Κώστας Δόξας για ενδοοικογενειακή βία

Χτες

Η δίκη ξεκίνησε το 2021 και ολοκληρώθηκε με την έκδοση απόφασης μετά από πολλές αναβολές

ΗΠΑ: Ένα εκατ. δολάρια αμοιβή για τον εντοπισμό της μητέρας της προσφέρει η Σαβάνα Γκάθρι

Χτες

Η μητέρα της, Νάνσι Γκάθρι, εξαφανίστηκε από το σπίτι της το βράδυ της 31ης Ιανουαρίου, με τις αρχές να πιστεύουν ότι απήχθη

Πάτρα: Στη ΜΕΘ βρέφος 5 μηνών με μηνιγγίτιδα – Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση

Χτες

Το βρέφος μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή από τη Ζάκυνθο

Χαλκίδα: Ανήλικος οδηγός μοτοσικλέτας συγκρούστηκε με 13χρονο που οδηγούσε πατίνι

Χτες

Ο οδηγός της μηχανής τραυματίστηκε πιο σοβαρά ενώ ο 13χρονος, έλαβε εξιτήριο αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.