E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Το βίντεο των τζιχαντιστών που έσφαξαν τον ιερέα στη Γαλλία

Πίστη στο Ισλαμικό Κράτος δηλώνουν σε βίντεο οι δήμιοι του ιερέα

Το βίντεο των τζιχαντιστών που έσφαξαν τον ιερέα στη Γαλλία
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 28/7/2016 | 08:26

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία και του δεύτερου 19χρονου σφαγέα στη Γαλλία -Το βίντεο αναρτήθηκε στο πρακτορείο ειδήσεων του ΙΚ Amaq μία ημέρα μετά την εισβολή στην εκκλησία- Είχαν και την φωτογραφία του ενός δράστη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ISIS έδωσε την Τετάρτη στη δημοσιότητα βίντεο με δύο άντρες που ισχυρίζεται ότι είναι οι δράστες της επίθεσης στην εκκλησία στη Γαλλία και στο στιγμιότυπο δηλώνουν πίστη στον αρχηγό του Ισλαμικού Κράτους.

Το βίντεο αναρτήθηκε στο πρακτορείο ειδήσεων του ΙΚ Amaq μία ημέρα μετά την εισβολή των δύο αντρών σε εκκλησία της Νορμανδίας την ώρα της λειτουργίας και τον αποκεφαλισμό του 86χρονου ιερέα.

Στο βίντεο εμφανίζονται δύο νεαροί άνδρες που έχουν δίπλα τους ένα πανό της τζιχαντιστικής οργάνωσης. Ο ένας εξ αυτών διαβάζει στην αραβική γλώσσα με βαριά προφορά το κείμενο με το οποίο ορκίζονται πίστη στον «εμίρη των πιστών» Αμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι δύο νέοι, που έχουν γενειάδα, συστήνονται χρησιμοποιώντας τα ψευδώνυμά τους, Άμπου Όμαρ και Άμπου Τζαλίλ αλ Χανάφι και ορκίζονται «υποταγή» στον αλ Μπαγκντάντι.

Η εξτρεμιστική οργάνωση επιβεβαίωσε την ίδια ημέρα ότι την επίθεση διέπραξαν δύο «στρατιώτες» της, σύμφωνα με το πρακτορείο Άμακ.

Οι δράστες της επίθεσης «ανταποκρίθηκαν στις εκκλήσεις να πλήξουν τις χώρες του διεθνούς συνασπισμού» που πολεμά το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και τη Συρία, όπως επισημαίνει το Άμακ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γαλλία: Οι αρχές είχαν προειδοποιηθεί για «χτύπημα» τέσσερις ημέρες πριν τη σφαγή

Την ώρα που το Ισλαμικό Κράτος έδινε στη δημοσιότητα το βίντεο, γαλλικά ΜΜΕ μετέδιδαν την είδηση ότι οι αρχές της Γαλλίας γνώριζαν για το αιματηρό «χτύπημα» τέσσερις ημέρες προτού συμβεί!

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του γαλλικού τηλεοπτικού δικτύου RTL, τέσσερις ημέρες προτού οι μακελάρηδες εισβάλουν στο ναό και σκοτώσουν τον ιερέα, οι μυστικές υπηρεσίες της Γαλλίας είχαν λάβει μια ιδιαίτερα σοβαρή και ανησυχητική πληροφορία από μια ξένη υπηρεσία η οποία ανέφερε ότι «ένας άντρας ήταν έτοιμος να λάβει μέρος σε επίθεση σε γαλλικό εθνικό έδαφος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ίδια πηγή πληροφόρησε τις γαλλικές αρχές ότι ο συγκεκριμένος δράστης ήταν ήδη στη Γαλλία και θα μπορούσε να δράσει μόνους του αλλά και μαζί με άλλα άτομα.

Το πρόβλημα ήταν ότι οι αρχές είχαν στα χέρια τους μόνο μια φωτογραφία του συγκεκριμένου υπόπτου, αλλά όχι το όνομα ή τη διεύθυνση κατοικίας του.

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Γαλλίας έστειλε την φωτογραφία του άντρα στα αστυνομικά τμήματα της χώρας, ωστόσο, αποδείχθηκε ότι η κίνηση αυτή δεν ήταν αρκετή για να αποτρέψει την τραγωδία.

Όπως έγινε γνωστό εκ των υστέρων, ο άντρας στην φωτογραφία ήταν ο δεύτερος δράστης της επίθεσης στη Νορμανδία, ο 19χρονος Αμπντέλ Μαλίκ Ναμπίλ Π., τα στοιχεία του οποίου δόθηκαν την Τετάρτη στη δημοσιότητα.

Ο Μαλίκ ο οποίος είχε προσπαθήσει να μεταβεί στη Συρία προκειμένου να πολεμήσει με τον ISIS, έζησε στην πόλη της Aix-les-Bains, στις γαλλικές Άλπεις, και γεννήθηκε στο Saint-Die-des-Vosges, μια πόλη στην επαρχία Vosges της βορειοανατολικής Γαλλίας.

Αν και η δικαστική αστυνομία στη Λυών διεξάγει έρευνα σχετικά με το παρελθόν του Μαλίκ, αποφεύγει να επιβεβαιώσει την ταυτότητα του, ενώ παράλληλα άνδρες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας είναι γνωστό ότι διενεργούν επιδρομές στην περιοχή γύρω από τον τόπο κατοικίας του.

Ο φανατικός ισλαμιστής, πυροβολήθηκε στο πρόσωπο από την αστυνομία καθώς προσπαθούσε να διαφύγει από την εκκλησία, γεγονός που επιβραδύνει τη διαδικασία ταυτοποίησης.

Η αστυνομία ανακάλυψε την ταυτότητα του καθώς έψαχνε για στοιχεία στο σπίτι της οικογένειας του δεύτερου δράστη, του 19χρονου Αντέλ Κερμίς , γεγονός που δείχνει ότι και οι δύο επιτιθέμενοι ζούσαν στο εν λόγω σπίτι πριν από τη δολοφονία.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στην Αλβανία ‑ Αισθητός στην Ελλάδα

Χτες

Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στην κεντρική Αλβανία, 22 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Ελμπασάν

Ιταλία: Έκρηξη σε τριώροφο κτίριο στη Βερόνα ‑ Έρευνα για επιζώντες

Χτες

Στο κτίριο κατοικούν τέσσερα άτομα, τα οποία δεν είναι γνωστό αν βρίσκονταν στο κτίριο την ώρα της έκρηξης

Ιατρικό «θαύμα» στη Βρετανία: Γεννήθηκε το πρώτο μωρό με μεταμόσχευση μήτρας από νεκρή δότρια

Χτες

Μόνο δύο προηγούμενες περιπτώσεις έχουν αναφερθεί στην Ευρώπη

Αλιμος: Αφησε το αμάξι του για να πάει στη λαϊκή και έπιασε φωτιά ‑ Δείτε βίντεο

Χτες

Ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο στον Αλιμο τυλίχθηκε ξαφνικά στις φλόγες ενώ ο ιδιοκτήτης του βρισκόταν στη λαϊκή αγορά

ΗΠΑ: Ένα εκατ. δολάρια αμοιβή για τον εντοπισμό της μητέρας της προσφέρει η Σαβάνα Γκάθρι

Χτες

Η μητέρα της, Νάνσι Γκάθρι, εξαφανίστηκε από το σπίτι της το βράδυ της 31ης Ιανουαρίου, με τις αρχές να πιστεύουν ότι απήχθη

Πάτρα: Στη ΜΕΘ βρέφος 5 μηνών με μηνιγγίτιδα – Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση

Χτες

Το βρέφος μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή από τη Ζάκυνθο

Μητέρα που είχε εξαφανιστεί πριν 24 χρόνια ζει νέα ζωή και εξηγεί γιατί έφυγε

Χτες

Η Αστυνομία της κομητείας Ρόκινγκχαμ ανακοίνωσε περαιτέρω πληροφορίες για την εξαφάνιση της Μισέλ, αναφέροντας ότι η σήμερα 62 ετών γυναίκα αποφάσισε να φύγει από την οικογένειά της

Αποκλείστηκε στην πρεμιέρα του στο Ντουμπάι ο Τσιτσιπάς, ηττήθηκε 2‑0 σετ από τον Ουμπέρ

Χτες

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε 6-4, 7-5 από τον Ούγκο Ουμπέρ

Αίγιο: «Δεν ήταν κανείς μπροστά μου όταν πυροβόλησα», λέει ο 46χρονος που τραυμάτισε τους ανήλικους

Χτες

Ο 46χρονος αναμένεται να απολογηθεί την Πέμπτη, με την υπόθεση να χαρακτηρίζεται από ένταση στα δικαστήρια

Κηφισιά: Αναβλήθηκε για την Τετάρτη η δίκη του γνωστού μάνατζερ ‑ «Φοβήθηκα μήπως είναι κακοποιοί»

Χτες

Ο 72χρονος ζήτησε αναβολή για να προετοιμάσει την υπεράσπισή του και να εκπροσωπηθεί από τον συνήγορό του που απουσίαζε σήμερα από το δικαστήριο

Ίλιον: Κάλεσαν διασώστη σε κέντρο διασκέδασης και αυτός πήρε το μικρόφωνο και τραγουδούσε!

Χτες

Αδιανόητο περιστατικό στο Ίλιον ενώ έχει διαταχθεί ΕΔΕ από το ΕΚΑΒ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 19
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.