E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Σε κλοιό φωτιάς για τρίτη ημέρα η Βόρεια Εύβοια

Έχουν καεί πάνω από 20.000 στρέμματα δάσους

Σε κλοιό φωτιάς για τρίτη ημέρα η Βόρεια Εύβοια
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 1/8/2016 | 08:13

Μαίνεται για τρίτη ημέρα η φωτιά στη Βόρεια Εύβοια καθώς παρά την ολονύχτια μάχη των πυροσβεστών η πυρκαγιά που κατακαίει δασική έκταση από το μεσημέρι του Σαββάτου εξακολουθεί να είναι ανεξελέγκτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Στεράς Ελλάδος, Φάνη Σπανό, οι πυροσβέστες εξακολουθούν να δίνουν μάχη σε τρία μέτωπα: Το πρώτο στην περιοχή Φαράκλα, από όπου φαίνεται ότι ξεκίνησε η πυρκαγιά, στα Κατούνια και τη Λίμνη.

«Η φωτιά βρίσκεται πάνω από την πόλη της Λίμνης αλλά παραμένει πίσω από τα ορόσημα του γηπέδου και του σχολείου» είπε ο κ. Σπανός εξηγώντας ότι η φωτιά κατάφερε και πέρασε το μεσημέρι της Κυριακής την πλατιά αντιπυρική ζώνη που υπήρχε κοντά στην παραλιακή πόλη της Βόρειας Εύβοιας.

Άγωνστο παραμένει πάντως πώς ξεκίνησε η φωτιά με τον κ. Σπανό να δηλώνει ότι όλα δείχνουν ότι ξεκίνησε κοντά στο χωριό της Φαράκλας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ώρες αγωνίας για τη Λίμνη

Το σημαντικότερο πρόβλημα εντοπίζεται πλέον στην περιοχή κοντά στην κωμόπολη της Λίμνης, όπου και η μεγαλύτερη ανησυχία πυροσβεστών και κατοίκων ήταν να μην πνεύσουν βόρειοι άνεμοι, καθώς κάτι τέτοιο θα οδηγούσε τις φλόγες προς την πόλη.

Στη Λίμνη έχει δέσει το καπετάν Αριστείδης για προληπτικούς λόγους και εφόσον υπάρξει ανάγκη εκκένωσης της κωμόπολης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λόγω της νύχτας δεν μετείχαν στις προσπάθειες πυρόσβεσης τα εναέρια μέσα παρά μόνο τα επίγεια. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί, ότι έχουν δημιουργηθεί οι κατάλληλες αντιπυρικές ζώνες για να αποτραπεί η επέκταση της πυρκαγιάς.

Στην επιχείρηση για την κατάσβεσή της συμμετέχουν: 140 πυροσβέστες με 58 οχήματα, 74 άτομα πεζοπόρο, 30 στρατιώτες, 27 βυτιοφόρα οχήματα (ΟΤΑ και ιδιωτικά) και 7 χωματουργικά μηχανήματα.

Εν τω μεταξύ, προς ενίσχυση των δυνάμεων κατάσβεσης, έφτασαν τα μεσάνυχτα στο λιμάνι του Αγιόκαμπου με το φέρυ μποτ από την Στερεά Ελλάδα δύο μεγάλα ερπυστριοφόρα εκσκαφικά μηχανήματα ιδιωτικής εταιρείας, τα οποία με τρεις νταλίκες και συνοδεία οχημάτων της αστυνομίας και της Πυροσβεστικής κατευθύνθηκαν προς τη φωτιά, προκειμένου να ξεκινήσουν την διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών για να ελεγχθεί το πύρινο μέτωπο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ανυπολόγιστη είναι η καταστροφή που άφησε στο πέρασμα της η πύρινη λαίλαπα, καθώς εκτιμάται ότι έχουν καεί περίπου 20.000 στρέμματα δάσους. Η φωτιά ξεκίνησε από την περιοχή Φαράκλα στις 12.00 το μεσημέρι του Σαββάτου και έφτασε σε λίγες ώρες πάνω από την παραθαλάσσια περιοχή Κατούνια της Λίμνης.

«Με τη μεγάλη συγκέντρωση των δυνάμεων πυρόσβεσης και βοηθούντος των ανέμων, η κωμόπολη της Λίμνης δεν κινδυνεύει» δήλωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας που παρακολουθεί τις εξελίξεις γύρω από την μεγάλη πυρκαγιά.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ανησυχία στη Θεσσαλονίκη: Αγέλη λύκων εμφανίστηκε στην Πυλαία ‑ Δείτε βίντεο

Σήμερα

«Θα πρέπει να λάβουμε μέτρα και να εκφοβιστούν από συγκεκριμένη ομάδα άμεσης επέμβασης», τόνισε ο Σπύρος Ψαρούδας, Γενικός Συντονιστής της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Καλλιστώ»

Ρύπανση: Ελάχιστο πλαστικό αρκεί για να σκοτώσει θαλάσσια ζώα ‑ Τρομακτικά τα ευρήματα νέας μελέτης

Σήμερα

Νέα έρευνα ανέλυσε 10.000 νεκροψίες - Μόλις 23 κομμάτια πλαστικού θέτουν σε κίνδυνο τα θαλασσοπούλια

Ηράκλειο: 16χρονος ξυλοκοπήθηκε από παρέα ανηλίκων

Σήμερα

Για το περιστατικό έχουν γίνει συνολικά εννέα συλλήψεις

Τον σκότωσε στο ξύλο επειδή του έκλεισε τον δρόμο στον Νέο Κόσμο

Σήμερα

Ομολόγησε ο 29χρονος τη δολοφονία του 58χρονου

«Έπεσε» η Cloudflare: Προβλήματα σε όλο τον κόσμο στο X, το ChatGPT και πολλές άλλες ιστοσελίδες

Σήμερα

Το περιστατικό σημειώνεται λίγες εβδομάδες μετά τη μεγάλη διακοπή λειτουργίας της Amazon Web Services

Πάτρα: Ανατροπή στην υπόθεση του vεκρoύ 4χρονου ‑ Ο θείος του ομολόγησε πως είχαν τρoχαίo

Σήμερα

O 25χρονος επιχείρησε να πάει βόλτα με τη μηχανή τον τετράχρονο - Το όχημα, που κατασχέθηκε, γλίστρησε και έπεσε στο κενό

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Ένοχος και για τη δεύτερη υπόθεση revenge ρorn

Σήμερα

Στον παρουσιαστή επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή

Πέθανε η Μανουέλα Βαρδινογιάννη, σύζυγος του Νίκου Βαρδινογιάννη, ιδρυτή του επιχειρηματικού ομίλου

Σήμερα

Ο Νίκος Βαρδινογιάννης είχε ιδρύσει τον επιχειρηματικό όμιλο της οικογένειάς του, πριν φύγει από τη ζωή πρόωρα και αναπάντεχα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 12
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.