E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Κλείσιμο επιχειρήσεων για 48 ώρες αν δεν εκδίδουν αποδείξεις

Πώς θα εφαρμόζεται το μέτρο

Κλείσιμο επιχειρήσεων για 48 ώρες αν δεν εκδίδουν αποδείξεις
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 1/8/2016 | 11:38

Το κλείσιμο επιχειρήσεων, καταστημάτων και επαγγελματικών εγκαταστάσεων για 48 ώρες στην περίπτωση που εντοπιστούν να μην εκδίδουν αποδείξεις προβλέπει απόφαση που υπέγραψε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ΓΓΔΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό σημαίνει ότι στους ελέγχους που θα γίνουν από τώρα και στο εξής οι ελεγκτές της ΓΓΔΕ θα έχουν στο οπλοστάσιό τους και το μέτρο της αναστολής της λειτουργίας των επιχειρήσεων και επιτηδευματιών εκτός από την επιβολή των νέων αυστηρότερων προστίμων.

Το μέτρο, όπως διευκρινίζεται από την ΓΓΔΕ, εφαρμόζεται με πράξη των οργάνων που διενεργούν τον έλεγχο κατόπιν σχετικής ειδικής εντολής ελέγχου του Γενικού Γραμματέα, εφόσον διαπιστωθεί η μη έκδοση πλέον των δέκα παραστατικών στοιχείων ή, ανεξαρτήτως του πλήθους, τα μη εκδοθέντα ή το μη εκδοθέν παραστατικό στοιχείο υπερβαίνει σε αξία τα 500 ευρώ.

Στην απόφαση, ζητείται από τους Προϊσταμένους και τα αρμόδια στελέχη των Δ.Ο.Υ. να βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα όλο το εικοσιτετράωρο και όλες τις ημέρες της εβδομάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις διευκρινίσεις που δίνει η ΓΓΔΕ, για την εφαρμογή του μέτρου:

Ο προϊστάμενος της Δ.Ο.Υ. εξουσιοδοτείται να υπογράφει «Με εντολή Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων» την ειδική εντολή ελέγχου για την εφαρμογή του μέτρου της άμεσης αναστολής λειτουργίας της επαγγελματικής εγκατάστασης του υπόχρεου επαγγελματία για 48 ώρες.

Στη συνέχεια, γνωστοποιείται στο αρμόδιο αστυνομικό τμήμα η πράξη αναστολής λειτουργίας και ζητείται η συνδρομή της αστυνομικής αρχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατά τη διαδικασία της σφράγισης, που διενεργείται με την παρουσία του Προϊσταμένου της Δ.Ο.Υ. ή του οριζόμενου από αυτόν υπαλλήλου και της αστυνομικής αρχής, τοποθετείται στην κεντρική είσοδο της επαγγελματικής εγκατάστασης ταινία, με τον τίτλο της αρμόδιας υπηρεσίας της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων και την ένδειξη «σφραγίστηκε μέχρι (ημερομηνία - ώρα), βάσει της με αριθ. πράξης αναστολής λειτουργίας, η οποία εκδόθηκε κατόπιν της αριθ. Ειδικής Εντολής Έλεγχου του Προϊσταμένου της Δ.Ο.Υ., σε εφαρμογή των διατάξεων της παραγράφου 1 του άρθρου 13 του ν. 2523/1997, όπως ισχύει».

Αντίγραφο της πράξης άμεσης αναστολής λειτουργίας επιδίδεται στον υπόχρεο.

Σε περιπτώσεις, που δεν καθίσταται δυνατή η εφαρμογή του μέτρου αναστολής λειτουργίας, καθώς και σε περιπτώσεις, που ο χρόνος έναρξης εφαρμογής του μέτρου δεν συμπίπτει με τις ώρες λειτουργίας της επαγγελματικής εγκατάστασης, το μέτρο εφαρμόζεται κατόπιν νέου προσδιορισμού του χρόνου έναρξης εφαρμογής του, αμέσως μόλις καταστεί δυνατό, σε ώρες λειτουργίας της επαγγελματικής εγκατάστασης.

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση της, συνεχίζει και διευρύνει τις στοχευμένες ενέργειές της κατά της φοροδιαφυγής, σε όλη τη χώρα και με έμφαση στις τουριστικές περιοχές, εφαρμόζοντας το νέο μοντέλο ελέγχων, που δεν περιορίζεται στην επιβολή του προστίμου.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χίθροου: Ξεκινούν σταδιακά οι πτήσεις από σήμερα το βράδυ

Χτες

Σε πλήρη λειτουργία από το Σάββατο 22/3

Δανία: Οι τρανς πολίτες μας να λαμβάνουν οδηγίες από την αμερικανική πρεσβεία πριν ταξιδέψουν στις ΗΠΑ

Χτες

Η ανακοίνωση έρχεται στον απόηχο του εκτελεστικού διατάγματος Τραμπ ότι οι ΗΠΑ θα αναγνωρίζουν μόνο δύο φύλα

Δίκη Φιλιππίδη: «Είχε σχέση με κοπέλες, θα μπορούσε να φτάσει σε ακατανόητες πράξεις λόγω χαρακτήρα» ‑ Η κατάθεση Μπιμπίλα

Χτες

«Σε κάθε παράσταση δημιουργούσε και μια σχέση. Μετά οι κοπέλες εξαφανιζόταν. Κάποιες έχουν πάει εξωτερικό και δεν θέλουν να ξαναγυρίσουν» είπε ο Σ. Μπιμπίλας για τον Π. Φιλιππίδη

Μάριος Αθανασίου: Κλήθηκε για εξηγήσεις στη ΓΑΔΑ ‑ Η δήλωση που έκανε τη μέρα των μεγάλων συγκεντρώσεων για τα Τέμπη

Χτες

Ο γνωστός ηθοποιός κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για όσα είπε σε τηλεοπτική εκπομπή για τους κουκουλοφόρους και τους ασφαλίτες

Τέμπη: Απορρίφθηκε η αίτηση ακύρωσης της πραγματογνωμοσύνης των βίντεο

Χτες

Η συμπληρωματική τεχνική έκθεση Ψαρόπουλου με ίχνη ξυλολίου-τολουολίου από 15 σημεία

Συμμορία «τιμωρών» προσέγγιζε γκέι και τους ξυλοκοπούσε – Από 14 ως 26 ετών οι δράστες

Χτες

Στη κατοχή των προσαχθέντων βρέθηκαν όπλα και ναζιστικά ενθύμια

Βόλος: «Δεχόμουν απειλές ότι θα με βιάσουν και θα με σκοτώσουν» είπε η 35χρονη που έκλεψε 50.000 ευρώ από βενζινάδικο

Χτες

«Μου έχει επιστρέψει 45.000 ευρώ, αλλά δεν μας λέει πού έχουν πάει τα υπόλοιπα», είπε ο ιδιοκτήτης του βενζινάδικου

Μυστήριο με μοντέλο στο Ντουμπάι: Βρέθηκε στον δρόμο με σπασμένη σπονδυλική στήλη, χέρια και πόδια

Χτες

Έπειτα από τέσσερα χειρουργεία η 20χρονη παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση και δεν μπορεί να μιλήσει - Τι δείχνουν οι μέχρι στιγμής έρευνες

Φοιτητής μήνυσε αστυνομικό στη Λαμία ‑ Τον κατηγορεί για επίθεση επειδή του ζήτησε να κάνει ησυχία

Χτες

Ο φοιτητής χτύπησε τον τοίχο που χωρίζει τα δύο διαμερίσματα και σύμφωνα με την καταγγελία, ακολούθησε ένταση και διαπληκτισμός - Ο αστυνομικός θα οδηγηθεί στη δικαιοσύνη

Οργισμένη αντίδραση Καρυστιανού για τα σενάρια περί δημιουργίας κόμματος

Χτες

«Μόνος στόχος να λάμψει η αλήθεια που θέλουν να θάψουν»

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.