E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Προειδοποίηση Ραχόι: Κινδυνεύουμε να πάμε για τρίτη φορά σε εκλογές

Μετά από άρνηση των σοσιαλιστών

Προειδοποίηση Ραχόι: Κινδυνεύουμε να πάμε για τρίτη φορά σε εκλογές
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 2/8/2016 | 18:39

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Ισπανίας, Μαριάνο Ραχόι, προειδοποίησε ότι μπορεί η χώρα να χρειαστεί να προσφύγει για τρίτη φορά στις κάλπες, μετά από την άρνηση των Σοσιαλιστών να στηρίξουν τις προσπάθειές του για σχηματισμό κυβερνητικού συνασπισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Αν ο κ. Σάντσεζ εξακολουθήσει να λέει όχι, θα επαναλάβουμε τις εκλογές», δήλωσε ο Ραχόι, που από τις εκλογές του Ιουνίου προσπαθεί να σχηματίσει κυβέρνηση. Τους τελευταίους επτά μήνες και πλέον η Ισπανία είναι χωρίς πλήρως λειτουργική κυβέρνηση, σε μία κρίσιμη εποχή, καθώς πρέπει να λάβει άμεσα μέτρα για τον περιορισμό του ελλείμματος, όπως και να αντιμετωπίσει το ενισχυόμενο κίνημα απόσχισης της Καταλονίας.

Το αδιέξοδο ξεκίνησε μετά από τις εκλογές του 20 Δεκεμβρίου, στις οποίες κανένα κόμμα δεν εξασφάλισε απόλυτη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, καθώς το Ciudadanos και το Podemos ανέτρεψαν τον δικομματισμό που κυριαρχούσε στην Ισπανία για χρόνια.

Οι προσπάθειες για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας είναι ανεπιτυχείς, καθώς τα κόμματα δεν μπορούν να ξεπεράσουν τις διαφορές τους, με αποτέλεσμα οι Ισπανοί να προσφύγουν ξανά στις κάλπες τον Ιούνιο, με ανάλογα αποτελέσματα όμως.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Λαϊκό Κόμμα του Ραχόι, στην εξουσία από το 2011, κέρδισε τις εκλογές του Ιουνίου, αλλά δεν εξασφάλισε απόλυτη πλειοψηφία, εξασφαλίζοντας 137 από τις 350 έδρες. Από τότε προσπαθεί να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού, η οποία θα πρέπει να εξασφαλίσει ψήφο εμπιστοσύνης.

Ομως, ο Πέδρο Σάντσεζ, του οποίου το Σοσιαλιστικό κόμμα ήταν δεύτερο στις εκλογές του Ιουνίου με 85 έδρες, αρνείται να στηρίξει τον Ραχόι. «Δεν θα στηρίξουμε κάτι που θέλουμε να αλλάξουμε... η αριστερά δεν θα στηρίξει τη δεξιά», είπε ο Σάντσεζ στους δημοσιογράφους, μετά από τη συνάντησή του με τον Ραχόι.

Αφησε όμως «παράθυρο» για την πιθανότητα το κόμμα να απόσχει από μία ψήφο εμπιστοσύνης, λέγοντας ότι η ηγετική επιτροπή θα έχει την τελευταία λέξη για το αν θα οι Σοσιαλιστές θα αλλάξουν στάση ή όχι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υψηλόβαθμα στελέχη των Σοσιαλιστών, ανάμεσά τους ο πρώην πρωθυπουργός Φελίπε Γκονζάλεζ, έχουν πιέσει για αποχή, προκειμένου να μπει τέλος στην πολιτική παράλυση.

Ο Ραχόι αναμένεται να συναντήσει τον Αλμπερτ Ριβέρα, επικεφαλής του Ciudadanos, την Τετάρτη. Ο Ριβέρα έχει ήδη δηλώσει ότι το κόμμα του είναι πρόθυμο να απέχει από την ψήφο εμπιστοσύνης, αλλά με μόλις 32 έδρες, αυτό δεν θα είναι αρκετό προκειμένου να περάσει η κυβερνητική πρόταση του Ραχόι.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ανησυχία στη Θεσσαλονίκη: Αγέλη λύκων εμφανίστηκε στην Πυλαία ‑ Δείτε βίντεο

Σήμερα

«Θα πρέπει να λάβουμε μέτρα και να εκφοβιστούν από συγκεκριμένη ομάδα άμεσης επέμβασης», τόνισε ο Σπύρος Ψαρούδας, Γενικός Συντονιστής της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Καλλιστώ»

Γαλλία: Έσκαβε για πισίνα και βρήκε χρυσό αξίας 700.000 ευρώ ‑ Πήρε μόνο ...μπράβο!

Σήμερα

Από το όνειρο στον εφιάλτη - Βρήκε θησαυρό, αλλά δεν δικαιούται απολύτως τίποτα

Ηράκλειο: 16χρονος ξυλοκοπήθηκε από παρέα ανηλίκων

Σήμερα

Για το περιστατικό έχουν γίνει συνολικά εννέα συλλήψεις

Τον σκότωσε στο ξύλο επειδή του έκλεισε τον δρόμο στον Νέο Κόσμο

Σήμερα

Ομολόγησε ο 29χρονος τη δολοφονία του 58χρονου

Πάτρα: Ανατροπή στην υπόθεση του vεκρoύ 4χρονου ‑ Ο θείος του ομολόγησε πως είχαν τρoχαίo

Σήμερα

O 25χρονος επιχείρησε να πάει βόλτα με τη μηχανή τον τετράχρονο - Το όχημα, που κατασχέθηκε, γλίστρησε και έπεσε στο κενό

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Ένοχος και για τη δεύτερη υπόθεση revenge ρorn

Σήμερα

Στον παρουσιαστή επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή

Πέθανε η Μανουέλα Βαρδινογιάννη, σύζυγος του Νίκου Βαρδινογιάννη, ιδρυτή του επιχειρηματικού ομίλου

Σήμερα

Ο Νίκος Βαρδινογιάννης είχε ιδρύσει τον επιχειρηματικό όμιλο της οικογένειάς του, πριν φύγει από τη ζωή πρόωρα και αναπάντεχα

Η απίστευτη ιστορία ενός εργάτη που θάφτηκε ζωντανός σε φέρετρο για 61 ημέρες

Σήμερα

Μέσα στο φέρετρο, ακολουθούσε μια καθημερινή ρουτίνα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.