E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Αδίκησε τον εαυτό του ο ΠΑΟΚ και αποκλείστηκε με 1‑2

Μοναδικές χαμένες ευκαιρείες από τον Αθανασιάδη

Αδίκησε τον εαυτό του ο ΠΑΟΚ και αποκλείστηκε με 1‑2
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 3/8/2016 | 23:29

Ηττα και αποκλεισμός καρμπόν με το 2010 για τον ΠΑΟΚ από τον Άγιαξ. Στη μάχη της καυτής Τούμπας η ολλανδική ομάδα έμεινε όρθια (1-2) και με δύο γκολ του Κλάασεν σκότωσε τα όνειρα του «Δικεφάλου» για πρόκριση. Κι, όμως, ο δρόμος του ΠΑΟΚ ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα, αλλά γέμισε με… αγκάθια και ο Άγιαξ, όπως το 2010, πήρε χωρίς να το αξίζει το εισιτήριο για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο «Δικέφαλος» ήταν άτυχος, αλλά και άστοχος. Αποκλείστηκε, όπως ακριβώς και πριν από έξι χρόνια. Απλά, του έμεινε η πίκρα για την υπερπροσπάθεια. Ο Άγιαξ δεν ήταν η καλύτερη ομάδα. Όμως, στις δύο καλές στιγμές της είδε τον «κάπτεν» της να σκοράρει και να την οδηγεί στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης στέλνοντας την ομάδα της Θεσσαλονίκης στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

Το πρώτο ημίχρονο ανήκε εξολοκλήρου στον ΠΑΟΚ. Με το… καλημέρα, ο Αθανασιάδης μπήκε με την μπάλα στα δίχτυα (4’) και η Τούμπα πήρε φωτιά! Ιδανικό ξεκίνημα, ακόμη καλύτερη η συνέχεια, αλλά το δεύτερο γκολ δεν ερχόταν για τον «Δικέφαλο», που έχανε με τον αρχηγό του, κυρίως, τη μία ευκαιρία πίσω από την άλλη…

Αρχικά στο 23’ από την μπαλιά του Λέοβατς στην πλάτη της ολλανδικής άμυνας και νέα μοναδική ευκαιρία στο 26’ με τον Τσίμιροτ να κάνει εξαιρετική πάσα στον Κλάους, αυτός να μπαίνει στην περιοχή και να κάνει όμως τραγικό πλασέ. Ο πανικός στην άμυνα του Άγιαξ ήταν ορατός δια γυμνού οφθαλμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Σάχοβ έχασε στο 32’ κι άλλη απίστευτη ευκαιρία να κάνει το 2-0. Το πλασέ του Ουκρανού πέρασε δίπλα από το δεξι κάθετο δοκάρι του Σίλεσεν. Η ολλανδική ομάδα «εμφανίστηκε» στο γήπεδο στο επόμενο λεπτό. Ο Τέιλορ δεν είδε το χέρι του Κασιέρα, ο επιθετικός του Άγιαξ συνέχισε τη φάση, αλλά μέσα στο μπέρδεμα ο Γλύκος, ευτυχώς, πρόλαβε την μπάλα μια ανάσα πριν περάσει τη γραμμή του τέρματός του.

Ο Ίβιτς είδε κάτι να μην πηγαίνει καλά κι άλλαξε τα πλάνα του. Αρχικά, πέρασε τον Τζάλμα Κάμπος στην κορυφή της επίθεσης και έφερε στα πλάγια τον Αθανασιάδη, που στο 40’ θα μπορούσε να είχε κάνει καλύτερα το κοντρόλ και να εκτελέσει για δεύτερη φορά τον Σίλεσεν. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Άντονι Τέιλορ «είδε» πέναλτι σε τράβηγμα του Λέοβατς πάνω στον Βιέργκερβερ και ο Κλάασεν, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 45’ ισοφάρισε σε 1-1.

Η απόλυτη ισορροπία για τις δύο ομάδες, που είχαν μπροστά τους ακόμη 45 λεπτά για να λύσουν τις διαφορές τους. Ο ΠΑΟΚ άγγιξε πρώτος το 2-1, με την εκτέλεση φάουλ του Γιώργου Τζαβέλλα, που ανάγκασε τον Σίλεσεν να πεταχτεί στην αριστερή γωνιά του και να αποκρούσει (54’), γενικά έδειχνε και πάλι να ελέγχει τον ρυθμό του αγώνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πρόβλημα για τον «Δικέφαλο» ήταν ότι ο Τζάλμα Κάμπος έδειχνε έξω από τα νερά του, ο Τσίμιροτ δεν μπορούσε να κρατήσει τη θέση του στη μεσαία γραμμή και αυτό είχε ως αποτέλεσμα κάποια στιγμή ο Άγιαξ απέκτησε την κατοχή της μπάλας. Και πάλι, όμως, δεν μπορούσε να απειλήσει την εστία του Γλύκου. Η Τούμπα προσπαθούσε να «σπρώξει» τους παίκτες του Ίβιτς, που στο 70’ πέρασε τον Μυστακίδη (αντί του Ροντρίγκες) στο ματς θέλοντας να φρεσκάρει την ομάδα του, που έδειχνε «κολλημένη» και ανήμπορη να δημιουργήσει κάποιες προϋποθέσεις μπροστά από την αντίπαλη εστία. Και το έκανε στο 77ο λεπτό, με τον «Μύστα» να «τρυπώνει» ανάμεσα στους δύο κεντρικούς αμυντικούς του Άγιαξ, να παίρνει την κεφαλιά, με την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι του Σίλεσεν! Και στο 87’ ήρθε το τέλος στα όνειρα του ΠΑΟΚ.

Ο Κλάασεν από το πουθενά σκόραρε για δεύτερη φορά και έστειλε τον Αγιαξ στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Μάτος, Κρέσπο, Τζαβέλλας, Λέοβατς, Τσίμιροτ, Χαρίσης (84’ Μπίσεσβαρ), Σάχοφ (89’ Κουλούρης), Κάμπος, Ροντρίγκες (70’ Μυστακίδης), Αθανασιάδης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Άγιαξ: Σίλεσεν, Φέλτμαν, Βέστερμαν, Ντάικς, Γκούντελι, Βιέργκερβερ, Κλάασεν, Ρίντεβαλντ, Τέτε, Κασιέρα, Ντόλμπεργκ (63’ Ελ Γκάζι).

MVP: Η Τούμπα! Ο κόσμος του ΠΑΟΚ ήταν ανεπανάληπτος. Όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο και έζησαν την απίστευτη, μοναδική, ατμόσφαιρα θα έχουν να το λένε για πολλά χρόνια. Οι φίλαθλοι του «Δικεφάλου» στήριξαν από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό την ομάδα τους, ακόμη και στο διάστημα, που δεν έδειχνε να πατάει καλά στο χορτάρι. Στο ύψος του: Έτσι, όπως πήγε το ματς μόνο ο Χάρης Χαρίσης στάθηκε για 84 λεπτά στο ύψος του κερδίζοντας αρκετές μονομαχίες στη μεσαία γραμμή. Τι να το κάνεις…

Αδύναμος κρίκος: Ο ΠΑΟΚ πλήρωσε τις πολλές χαμένες ευκαιρίες του, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, κυρίως με τον Στέφανο Αθανασιάδη. Τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά αν το σκορ είχε γίνει 2-0 ή 3-0.

Το στραγάλι: Ο ΠΑΟΚ έχει παράπονα από τον Αντονι Τέιλορ, όχι μόνο για τη φάση του πέναλτι, αλλά και για τη γενικότερη εικόνα του. Ως Άγγλος ανέχθηκε πολλές φορές το δυνατό, όχι αντιαθλητικό, παιχνίδι των Ολλανδών.

Η γκάφα: Ο Μάριν Λέοβατς χωρίς να το θέλει έβαλε τον Άγιαξ στο 44’ στο κόλπο της πρόκρισης. Ο Κροάτης έκανε ένα, τραβηγμένο μεν, πέναλτι δε πάνω στον Βιέργκερβερ και η ολλανδική ομάδα ισοφάρισε σε 1-1 χωρίς μέχρι τότε να έχει δημιουργήσει κάποια σπουδαία φάση μπροστά από την εστία του Γλύκου.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πάτρα: Πώς πήγαν να «καλύψουν» τον φόνο του 30χρονου ‑ Καθάρισαν με χλωρίνη και ξήλωσαν κάμερες

Σήμερα

Συνταρακτικές αποκαλύψεις για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του 30χρονου σε κλαμπ στην Πάτρα, με τις κινήσεις των ιδιοκτητών να διαγράφουν ξεκάθαρη απόπειρα συγκάλυψης

Χρήστος Πολίτης: Πότε θα γίνει η τελετή αποτέφρωσης

Σήμερα

Στο αποτεφρωτήριο Ριτσώνας το τελευταίο αντίο στον ηθοποιό Χρήστο Πολίτη

Νικ Ράινερ: Πιστεύει ότι είναι «θύμα συνωμοσίας» για τη διπλή δολοφονία ‑ Έχει παραισθήσεις

Σήμερα

Ένα ντοκιμαντέρ του ΤΜΖ αποκαλύπτει λεπτομέρειες για την ψυχική υγεία του κρατούμενου Νικ Ράινερ και ποια θα είναι η υπερασπιστική γραμμή του

Ρούτσι κατά Καρυστιανού: «Πρέπει να παραιτηθεί από τον σύλλογο για τα Τέμπη»

Σήμερα

Ο Πάνος Ρούτσι δήλωσε πως όσα έκανε ο ίδιος, ήταν «για το παιδί μου, για να βρω την αλήθεια»

Ιωάννινα στα λευκά: Χιονίζει στο κέντρο της πόλης, μαγευτικές εικόνες από τα ορεινά της Κόνιτσας

Σήμερα

Η κακοκαιρία βρίσκεται σε εξέλιξη, με μεγάλο μέρος της Ηπείρου, και ειδικά τις ορεινές περιοχές των Ιωαννίνων και της Αρτας, να έχουν ντυθεί από χθες στα λευκά

Μπλακ άουτ στο FIR Αθηνών: Τι προκάλεσε αυτόν τον «διαρκή θόρυβο» στις συχνότητες

Σήμερα

Ο διοικητής της ΥΠΑ εξηγεί τι συνέβη στα ελληνικά αεροδρόμια πριν πέντε ημέρες, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει η Υπηρεσία, επισημαίνοντας πως δεν υπήρξε ζήτημα ασφάλειας πτήσεων

Ο Τραμπ ακύρωσε δεύτερη επίθεση στη Βενεζουέλα

Σήμερα

Δήλωσε ότι ΗΠΑ και Βενεζουέλα συνεργάζονται καλά, προσθέτοντας ότι τουλάχιστον 100 δισ. δολάρια θα επενδυθούν από τις «μεγάλες πετρελαϊκές» εταιρείες στη χώρα της Νότιας Αμερικής

Δημοσκόπηση GPO: Τι λένε για το κόμμα Καρυστιανού

Σήμερα

Από Πλεύση Ελευθερίας, Νίκη, και Ελληνική Λύση οι μεγάλες δεξαμενές ψηφοφόρων για το κόμμα Καρυστιανού

Ροδόπη: Αγνοείται αγρότης – Παρασύρθηκε από ορμητικά νερά στον Λίσσο ποταμό

Σήμερα

Αγωνία για την τύχη του ηλικιωμένου από το χωριό Μίρανα - Τον ψάχνουν και δύτες από την 2η ΕΜΑΚ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 17
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.