E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Άννα Κορακάκη: Ένας τραυματισμός στα πόδια την οδήγησε στο χρυσό μετάλλιο

Η ιστορία του χρυσού κοριτσιού από την Δράμα

Άννα Κορακάκη: Ένας τραυματισμός στα πόδια την οδήγησε στο χρυσό μετάλλιο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 10/8/2016 | 10:39

Η 20χρονη Άννα Κορακάκη είναι το κορίτσι που άφησε άφωνη την Ελλάδα με τα δύο μετάλλια στη σκοποβολή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Ρίο της έφερε γούρι και το γλυκό κορίτσι από τη Δράμα έκανε το όνειρο της πραγματικότητα κάνοντας περήφανη όλη την Ελλάδα γράφοντας ιστορία στην πρώτη της συμμετοχή σε Ολυμπιάδα.

Η Άννα Κορακάκη στόχευε στο μετάλλιο από την αρχή του αγώνα με αεροβόλο πιστόλι από 10 μέτρα. Κάποια στιγμή μάλιστα ήταν στην πρώτη θέση.

Στις 20 βολές που έριξε έδειξε απίστευτη σταθερότητα συγκεντρώνοντας συνολικά 177,7 βαθμούς πίσω από την Κινέζα που πήρε το χρυσό και τη Ρωσίδα που κατέκτησε τη δεύτερη θέση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σήμερα δικαιώθηκε διπλά. Η Αννα Κορακάκη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, στο σπορ πιστόλι 25 μ., στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, και έγινε η πρώτη Ελληνίδα γυναίκα που συνέλεξε δύο μετάλλια σε μία διοργάνωση.

Ηταν η μόνη που βρήκε στόχο στις πρώτες πέντε βολές και, παρόλο που έπεσε στην τρίτη θέση, βρήκε την ψυχραιμία και επανήλθε στην πρώτη. Στον αγώνα για το χρυσό μετάλλιο αντιμετώπισε τη Γερμανίδα Μόνικα Καρς.

Η αρχή ήταν η ιδανική για την Ελληνίδα αθλήτρια, αλλά ενώ προηγείτο 6-0 το άγχος βάρυνε το... χέρι. Η 34χρονη Γερμανίδα κατάφερε να ισοφαρίσει (6-6) αλλά εκεί φάνηκε η ψυχραιμία της 20χρονης από τη Δράμα. Στο όγδοο και τελευταίο σετ, η Αννα Κορακάκη ήταν εύστοχη σε τέσσερις και η Καρς σε 3. Με 8-6 κατέκτησε το 112ο γαλανόλευκο μετάλλιο στην ιστορία του θεσμού και το 13ο για τη σκοποβολή. «Εύχομαι η διάκριση να αποτελέσει έναυσμα για τα νέα παιδιά να μπουν στα σκοπευτήρια. Την ώρα που ήμουν στο βάθρο πέρασαν από το μυαλό μου όλες οι δυσκολίες που πέρασα για να βρεθώ εδώ», δήλωσε η νεότερη Ελληνίδα «χρυσή» ολυμπιονίκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Σκοποβολή ξεκίνησα πριν από 12 χρόνια και ο λόγος ήταν ο πατέρας μου. Ήταν και εκείνος μέλος της Εθνικής ομάδας για 12 χρόνια. Μου είπε να δοκιμάσω το συγκεκριμένο άθλημα γιατί εγώ στην αρχή έκανα άλλα αθλήματα. Έκανα στίβο και έπαιζα βόλεϊ. Είχα πρόβλημα με τα πόδια μου και μία μέρα μου είπε να πάω στο σκοπευτήριο για να δοκιμάσω, και έτσι ξεκίνησα» είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή της.

Η Άννα Κορακάκη που είναι φοιτήτρια ειδικής αγωγής ανήκει στον Ωρίωνα Θεσσαλονίκης και από πολύ μικρή έδειξε ότι έχει ταλέντο στη σκανδάλη.

Το Ολυμπιακό μετάλλιο ήταν ένα όνειρο για την Άννα Κορακάκη, ο ύψιστος αθλητικός της στόχος, σχεδόν από την πρώτη ημέρα που έπιασε στα χέρια της όπλο σκοποβολής. Αυτό συνέβη στα 12 της χρόνια, όταν με παρότρυνση του πατέρα της, Τάσου Κορακάκη, μεταπήδησε από τα αθλήματα του στίβου στα οποία είχε επικεντρώσει το ενδιαφέρον της έως τότε. Η αφορμή για την στροφή αυτή στην αθλητική σταδιοδρομία της Άννας ήταν ένας τραυματισμός στα πόδια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έως τότε η σκοποβολή, παρόλο που ήταν το άθλημα στο οποίο είχε επιδοθεί με μεγάλη επιτυχία ο πατέρας της, δεν προκαλούσε στην Άννα κανένα ενδιαφέρον. Ωστόσο, αμέσως μόλις δοκίμασε να «ρίξει» με το αεροβόλο, το έμφυτο ταλέντο της στο άθλημα εκδηλώθηκε -και ήταν μάλιστα τόσο έντονο, ώστε ο Τάσος Κορακάκης προέβλεψε ότι η κόρη του θα είναι Ολυμπιονίκης το 2016.

Υπό την καθοδήγηση του πατέρα-προπονητή, η Άννα Κορακάκη άρχισε να εργάζεται συστηματικά και να λαμβάνει μέρος σε όλο και πιο απαιτητικές διοργανώσεις, με υψηλό συναγωνισμό, κατακτώντας σημαντικές διακρίσεις.

Η Άννα ήταν μόλις 14 ετών όταν έκανε το διεθνές της ντεμπούτο και ήδη από την πρώτη της συμμετοχή σε αγώνα εκτός Ελλάδας κατάφερε να διακριθεί, κατακτώντας την 8η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα σκοποβολής, στο Μόναχο. Το 2011 ήταν 2η στο Ευρωπαϊκό, ενώ το 2014 έφυγε με το χρυσό μετάλλιο από την διοργάνωση. Ταυτόχρονα, ήταν δεύτερη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Εξυπακούεται ότι στην Ελλάδα η Άννα Κορακάκη είναι κυρίαρχος, καθώς από το 2011 είναι Πανελλήνια Πρωταθλήτρια στα 10 μέτρα αεροβόλου πιστολιού και στα 25 μέτρα πυροβόλων όπλων, κάτι που έχει καταφέρει επί 8 συνεχόμενες χρονιές. Αντίστοιχα είναι και τα ρεκόρ της, εφόσον κατέχει τις κορυφαίες επιδόσεις στα 10 και τα 25 μέτρα με αεροβόλο πιστόλι, ενώ με 391/400 έχει καταρρίψει το αντίστοιχο ρεκόρ στην κατηγορία των Γυναικών.

Παράλληλα με τον πρωταθλητισμό στην σκοποβολή, η Άννα Κορακάκη φοιτά στο πανεπιστήμιο Μακεδονίας, στη σχολή Ειδικής Αγωγής.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κυρανάκης: «Ας απειλούν όσο θέλουν οι ιδιοκτήτες ταξί, δεν εκβιάζομαι»

Πριν 8 ώρες

Και επίθεση κατά Λυμπερόπουλου: «Εκφράζει τον κακώς εννοούμενο συνδικαλισμό»

Συντάξιμη στο διπλάσιο η «μάχιμη πενταετία» για όλους τους ένστολους

Πριν 8 ώρες

Ποιες υπηρεσίες αναγνωρίζονται, πόσο και πότε

Τραμπ στην Κατάσταση της Ένωσης: «Δεν θα επιτρέψω ποτέ στο Ιράν να αποκτήσει πυρηνικό όπλο»

Πριν 8 ώρες

Ο Αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε ότι προσέλκυσε επενδύσεις άνω των 18 τρισ. δολαρίων μέσα στο πρώτο έτος

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στην Αλβανία ‑ Αισθητός στην Ελλάδα

Χτες

Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στην κεντρική Αλβανία, 22 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Ελμπασάν

Ιταλία: Έκρηξη σε τριώροφο κτίριο στη Βερόνα ‑ Έρευνα για επιζώντες

Χτες

Στο κτίριο κατοικούν τέσσερα άτομα, τα οποία δεν είναι γνωστό αν βρίσκονταν στο κτίριο την ώρα της έκρηξης

Καταδικάστηκε ο τραγουδιστής Κώστας Δόξας για ενδοοικογενειακή βία

Χτες

Η δίκη ξεκίνησε το 2021 και ολοκληρώθηκε με την έκδοση απόφασης μετά από πολλές αναβολές

Αλιμος: Αφησε το αμάξι του για να πάει στη λαϊκή και έπιασε φωτιά ‑ Δείτε βίντεο

Χτες

Ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο στον Αλιμο τυλίχθηκε ξαφνικά στις φλόγες ενώ ο ιδιοκτήτης του βρισκόταν στη λαϊκή αγορά

ΗΠΑ: Ένα εκατ. δολάρια αμοιβή για τον εντοπισμό της μητέρας της προσφέρει η Σαβάνα Γκάθρι

Χτες

Η μητέρα της, Νάνσι Γκάθρι, εξαφανίστηκε από το σπίτι της το βράδυ της 31ης Ιανουαρίου, με τις αρχές να πιστεύουν ότι απήχθη

Χαλκίδα: Ανήλικος οδηγός μοτοσικλέτας συγκρούστηκε με 13χρονο που οδηγούσε πατίνι

Χτες

Ο οδηγός της μηχανής τραυματίστηκε πιο σοβαρά ενώ ο 13χρονος, έλαβε εξιτήριο αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες

Μητέρα που είχε εξαφανιστεί πριν 24 χρόνια ζει νέα ζωή και εξηγεί γιατί έφυγε

Χτες

Η Αστυνομία της κομητείας Ρόκινγκχαμ ανακοίνωσε περαιτέρω πληροφορίες για την εξαφάνιση της Μισέλ, αναφέροντας ότι η σήμερα 62 ετών γυναίκα αποφάσισε να φύγει από την οικογένειά της

Αποκλείστηκε στην πρεμιέρα του στο Ντουμπάι ο Τσιτσιπάς, ηττήθηκε 2‑0 σετ από τον Ουμπέρ

Χτες

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε 6-4, 7-5 από τον Ούγκο Ουμπέρ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 14
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.