E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Δράσεις αναπτύσσει ο Στρατός Ξηράς στα βόρεια σύνορα με εντολή Καμμένου

Στόχος η εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας και εξύψωσης του ηθικού των κατοίκων

Δράσεις αναπτύσσει ο Στρατός Ξηράς στα βόρεια σύνορα με εντολή Καμμένου
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 18/8/2016 | 17:55

Σειρά δράσεων αναπτύσσει ο Στρατός Ξηράς στην Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία, στο πλαίσιο της εντολής του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, για την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας και εξύψωσης του ηθικού στους κατοίκους των ακριτικών περιοχών των βορείων συνόρων μας. Με τις εν λόγω δράσεις, επιτυγχάνεται η αναβάθμιση των μέτρων επιτήρησης της μεθορίου και η επίδειξη παρουσίας/αποτροπής στα βόρεια σύνορα μας, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την πρόοδο των δράσεων στην Ήπειρο έλεγξε, χθες, ο υπουργός, ο οποίος συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΣ, αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη, πραγματοποίησε έκτακτη επίσκεψη στην 8η Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία στα Ιωάννινα και στα φυλάκια της μεθορίου.

Επίσης, το πλαίσιο της επίσκεψης του κ. Καμμένου, υποβλήθηκαν αιτήσεις από δήμους της περιοχής για συνδρομή του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, μέσω της ΜΟΜΚΑ, για την εκτέλεση έργων κοινής ωφέλειας. Όλα τα αιτήματα έχουν καταγραφεί και θα εξετασθούν από στελέχη του Μηχανικού που θα μεταβούν επί τόπου για την αξιολόγηση και τον προγραμματισμό τους, προστίθεται στη σχετική ανακοίνωση.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι οι δράσεις του Στρατού σε Ήπειρο και Δυτική Μακεδονία είχαν αποφασισθεί σε ανάλογη επίσκεψη του υπουργού Εθνικής Άμυνας στην περιοχή, στις 8 Ιουνίου 2015, και αφορούν:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«1. Στην πραγματοποίηση επιχειρησιακών αναγνωρίσεων στην Ήπειρο και τη Δυτ. Μακεδονία, καθώς και επιχειρησιακής εκπαίδευσης και δραστηριοτήτων των τμημάτων της Αεροπορίας Στρατού.

2. Στη διάθεση ελικοπτέρου UH-1H Huey κατ' ελάχιστον μία φορά κάθε μήνα, για τη διεξαγωγή αναγνωριστικών περιπολιών από διοικητές, επιτελείς καθώς και προσωπικό των μονάδων εκστρατείας της 8ης και 9ης μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας (Μ/Π ΤΑΞ ΠΖ) καθώς και της 1ης Στρατιάς στις περιοχές ευθύνης τους, και προσγείωση κοντά σε χωριά και οικισμούς και συνάντηση τους με κατοίκους της τοπικής κοινωνίας.

3. Στην εκτέλεση ασκήσεων επιχειρησιακής ετοιμότητας και ενεργοποίησης της Δύναμης «Δ», στις εν λόγω περιοχές, κατόπιν προτάσεως του ΓΕΣ και διαταγής του ΓΕΕΘΑ. Επιπλέον ενίσχυση της παρουσίας του Στρατού Ξηράς, με τη διεξαγωγή ασκήσεων από μονάδες των Ειδικών Δυνάμεων, οι οποίες συμπεριλαμβάνονται στον προγραμματισμό των εκπαιδευτικών τους δραστηριοτήτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

4. Στην καθιέρωση της «Ημέρας Αποτροπής», αρχής γενομένης από τον Ιούνιο 2016, μια φορά κάθε μήνα επί διημέρου, στη διάρκεια του οποίου θα πραγματοποιούνται κινήσεις του προσωπικού στην παραμεθόριο , επανδρώσεις φυλακίων και εκτέλεση τακτικών ασκήσεων μετά στρατευμάτων μικρών κλιμακίων.

5. Στην αύξηση του αριθμού των κινήσεων των εποχούμενων περιπόλων ανά σχηματισμό, με έμφαση στη διέλευση τους μέσα από οικισμούς και χωριά και την επαφή με την τοπική κοινωνία.

6. Στην εξέταση της δυνατότητας - σκοπιμότητας επαναλειτουργίας του 625 μηχανοποιημένου τάγματος Πεζικού ως κέντρου εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων -ειδικού κέντρου εκπαίδευσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

7. Σε ότι αφορά στο προσωπικό (Μόνιμο – Στρατεύσιμο) που υπηρετεί στις εν λόγω περιοχές:

α. Μόνιμο Προσωπικό: Είναι σε εξέλιξη προσπάθεια εξορθολογισμού του ποσοστού επάνδρωσης των Μονάδων - Ανεξ. Υπομονάδων και Υπηρεσιών των Σχηματισμών με την υλοποίηση εκτάκτων μεταθέσεων εφόσον απαιτηθεί, προκειμένου ισοσταθμικά να διατηρούν το αυτό ποσοστό επάνδρωσης.

β. Στρατεύσιμο Προσωπικό: Για προικοδότηση κυρίως των Μονάδων Προκαλύψεως, το ΓΕΣ έχει σταδιακά αυξήσει, σε ποσοστό έως 20% σε σύγκριση με το 2015, τις τοποθετήσεις και μεταθέσεις οπλιτών θητείας σε Μονάδες της 8ης και 9ης Μ/Π ΤΑΞ ΠΖ, με οπλίτες που κατάγονται από την περιοχή, καθώς και με οπλίτες που εμπίπτουν σε κατ’ εξαίρεση μετάθεση με κοινωνικά κριτήρια. Ειδικότερα για την 2016 Δ’ ΕΣΣΟ, η οποία αριθμητικά είναι μικρή σε σχέση με τις υπόλοιπες, τοποθετήθηκε στους εν λόγω Σχηματισμούς το 40% της τοποθετημένης δύναμης, με επακόλουθο το ποσοστό επάνδρωσης ειρηνικής περιόδου των υπόψη Ταξιαρχιών να αυξηθεί σημαντικά.

γ. Έχει δρομολογηθεί η ενίσχυση με προσωπικό εξειδικευμένων Ειδικοτήτων (Ιατροί άνευ ειδικότητας, Χειριστές Μηχανημάτων, Μάγειρες, κλπ) με έκτακτες μεταθέσεις οπλιτών θητείας της 2016 Β’ ΕΣΣΟ οι οποίοι συμπληρώνουν 5 μήνες θητείας, εντός μηνός Σεπτεμβρίου 2016.».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πάτρα: Συναγερμός για την εξαφάνιση της 16χρονης Λόρας

Σήμερα

Η Λόρα Λ έχει ύψος 1,60 μ., είναι 50 κιλά, έχει ξανθοκόκκινα μαλλιά και γαλάζια μάτια

Νικ Ράινερ: Πιστεύει ότι είναι «θύμα συνωμοσίας» για τη διπλή δολοφονία ‑ Έχει παραισθήσεις

Σήμερα

Ένα ντοκιμαντέρ του ΤΜΖ αποκαλύπτει λεπτομέρειες για την ψυχική υγεία του κρατούμενου Νικ Ράινερ και ποια θα είναι η υπερασπιστική γραμμή του

Ρούτσι κατά Καρυστιανού: «Πρέπει να παραιτηθεί από τον σύλλογο για τα Τέμπη»

Σήμερα

Ο Πάνος Ρούτσι δήλωσε πως όσα έκανε ο ίδιος, ήταν «για το παιδί μου, για να βρω την αλήθεια»

«Η Τσέλσι προηγείται στη μάχη για τον Καρέτσα»

Σήμερα

Ο 18χρονος μεσοεπιθετικός είναι εδώ και αρκετούς μήνες ένα από τα πιο «καυτά» ονόματα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο

Μπλακ άουτ στο FIR Αθηνών: Τι προκάλεσε αυτόν τον «διαρκή θόρυβο» στις συχνότητες

Σήμερα

Ο διοικητής της ΥΠΑ εξηγεί τι συνέβη στα ελληνικά αεροδρόμια πριν πέντε ημέρες, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει η Υπηρεσία, επισημαίνοντας πως δεν υπήρξε ζήτημα ασφάλειας πτήσεων

Ο Τραμπ ακύρωσε δεύτερη επίθεση στη Βενεζουέλα

Σήμερα

Δήλωσε ότι ΗΠΑ και Βενεζουέλα συνεργάζονται καλά, προσθέτοντας ότι τουλάχιστον 100 δισ. δολάρια θα επενδυθούν από τις «μεγάλες πετρελαϊκές» εταιρείες στη χώρα της Νότιας Αμερικής

Οι Ρώσοι χτύπησαν με Ορέσνικ στόχο στην πόλη Λβιβ ως «απάντηση» στην ουκρανική επίθεση στην κατοικία του Πούτιν

Σήμερα

Ρωσική επίθεση με 242 μη επανδρωμένα αεροσκάφη και 36 πυραύλους σε ουκρανικές υποδομές - 500.000 Ρώσοι έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό εξαιτίας ουκρανικής επίθεσης

Δημοσκόπηση GPO: Τι λένε για το κόμμα Καρυστιανού

Σήμερα

Από Πλεύση Ελευθερίας, Νίκη, και Ελληνική Λύση οι μεγάλες δεξαμενές ψηφοφόρων για το κόμμα Καρυστιανού

Ο καιρός αγριεύει και οι μετεωρολόγοι… διαφωνούν για το αν θα χιονίσει

Σήμερα

«Κάποιοι χαλάνε τη μετεωρολογική πιάτσα»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 14
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.