E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Aφίσα στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης: Σουηδία, η χώρα του βιασμού

Σάλο προκαλεί στις ήδη τεταμένες σχέσεις

Aφίσα στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης: Σουηδία, η χώρα του βιασμού
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 19/8/2016 | 18:00

«Σουηδία, χώρα του βιασμού». Αυτό είναι το μήνυμα μιας διαφημιστικής αφίσας που αναρτήθηκε αυτή την εβδομάδα στο κύριο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης και προειδοποιεί τους ταξιδιώτες να μην επισκέπτονται τη Σουηδία, υποστηρίζοντας ότι η χώρα αυτή έχει το υψηλότερο ποσοστό βιασμών στον κόσμο.

«Ταξιδιωτική προειδοποίηση: Ξέρετε πως η Σουηδία έχει το υψηλότερο ποσοστό βιασμών παγκοσμίως;», έγραφε η γιγαντοαφίσα που είχε τοποθετηθεί χθες κατά μήκος ενός κυλιόμενου διαδρόμου στο τμήμα αναχωρήσεων του διεθνούς τέρμιναλ του αεροδρομίου Ατατούρκ.

Οι ταξιδιώτες στο αεροδρόμιο έριχναν ματιές στην αφίσα καθώς περνούσαν από τον κυλιόμενο διάδρομο, όπως δείχνουν εικόνες που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση του Reuters.

Ταξιδιώτες κοιτούν την αφίσα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δίπλα από το μήνυμα υπήρχε μια εικόνα του πρωτοσέλιδου της φιλοκυβερνητικής τουρκικής εφημερίδας Gunes που έγραφε: «Η Σουηδία χώρα του βιασμού».

Το κρατικό πρακτορείο Ανατολή μετέδωσε πως μια ιδιωτική εταιρεία είχε πληρώσει για τη διαφήμιση.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε δηλώσει τη Δευτέρα σε δημοσιογράφους πως η Τουρκία κάλεσε τον πρεσβευτή της Σουηδίας για να διαμαρτυρηθεί για σχόλια της σουηδής υπουργού Εξωτερικών Μάργκοτ Βάλστρεμ αναφορικά με την τουρκική νομοθεσία για τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών.

Φωτογραφία από το Twitter

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η τουρκική απόφαση να επιτραπεί το σεξ με παιδιά κάτω των 15 ετών πρέπει να ανατραπεί. Τα παιδιά χρειάζονται περισσότερη, όχι λιγότερη προστασία από τη βία, τη σεξουαλική κακοποίηση», έγραψε στο Twitter η Βάλστρεμ.

Ο Τσαβούσογλου χαρακτήρισε σκάνδαλο τα σχόλιά της, υποστήριξε ότι βασίζονται σε ψευδείς φήμες και τα απέρριψε χαρακτηρίζοντάς τα «αποτέλεσμα του ρατσισμού και των αντιισλαμικών αισθημάτων στην Ευρώπη».

Τα σχόλια της υπουργού αφορούσαν μια απόφαση του τουρκικού Συνταγματικού Δικαστηρίου το οποίο ακύρωσε διάταξη του ποινικού κώδικα, η οποία τιμωρούσε ως «σεξουαλική κακοποίηση» κάθε σεξουαλική πράξη που εμπλέκει παιδιά κάτω των 15 ετών, και ζήτησε από το κοινοβούλιο να ψηφίσει νέα νομοθεσία.

Την Κυριακή, η Τουρκία κάλεσε τον αυστριακό επιτετραμμένο για να διαμαρτυρηθεί για έναν τίτλο σε ηλεκτρονική οθόνη ειδήσεων στο αεροδρόμιο της Βιέννης που φέρεται ότι έγραφε, «η Τουρκία επιτρέπει το σεξ με παιδιά κάτω των 15 ετών». Αυστριακοί αξιωματούχοι υποβάθμισαν το θέμα λέγοντας πως αφορά την ελευθερία του Τύπου.

Ο καγκελάριος της Αυστρίας Κρίστιαν Κερν έχει δηλώσει πως η ΕΕ πρέπει να σταματήσει τις ενταξιακές συνομιλίες με την Τουρκία. Ο Τσαβούσογλου δήλωσε από την πλευρά του πως η Αυστρία είναι η «πρωτεύουσα του ριζοσπαστικού ρατσισμού».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Οδηγούσε στον περιφερειακό με 304 χιλιόμετρα και τραβούσε βίντεο για το TikTok!

Χτες

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει ταυτοποιήσει τον οδηγό και θα προβεί στις προβλεπόμενες ενέργειες

Νέα ανακοίνωση της ΥΠΑ: Αποκαταστάθηκε πλήρως το πρόβλημα ‑ Συνεχίζεται η έρευνα για τα αίτια

Χτες

Η ΥΠΑ τονίζει ότι σε όλα τα στάδια της διαχείρισης του περιστατικού «διασφαλίστηκε πλήρως η ασφάλεια των πτήσεων»

Γιώργος Παπαδάκης: Η ανακοίνωση του Λαϊκού Νοσοκομείου για τον θάνατό του

Χτες

Θρήνος για τον αδόκητο χαμό του γνωστού δημοσιογράφου

Ανδραβίδα: Δεν άντεξε την απώλεια του γιου του σε τροχαίο και αυτοκτόνησε

Χτες

Ο 50χρονος δεν άντεξε το βάρος της ανείπωτης απώλειας που κουβαλούσε τους τελευταίους μήνες και αυτοκτόνησε

Πέθανε ο Γιώργος Παπαδάκης

Χτες

Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος ύστερα από έμφραγμα

Υπέστη έμφραγμα ο Γιώργος Παπαδάκης

Χτες

Μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο Λαϊκό

Αγρότες από όλη την Ελλάδα κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις ‑ Σχέδια για 48ωρους αποκλεισμούς δρόμων

Χτες

«Οι δρόμοι δεν είναι δικοί τους, είναι δικοί μας. Τους πληρώνουμε με τη δουλειά και τους φόρους μας» διαμηνύουν

Προβλήματα στο FIR Αθηνών: Ξεκινούν και πάλι οι αφίξεις στα ελληνικά αεροδρόμια

Χτες

Δεκάδες ακυρώσεις πτήσεων με μεταθέσεις σε άλλες ημερομηνίες

Απίστευτο: Πόνταρε 30.000 δολάρια στην πτώση του Μαδούρο και έγινε πλούσιος

Χτες

Το «χρυσό» ποντάρισμα για την πτώση του καθεστώς Μαδούρο

Ο «Αϊνστάιν της Wall Street» αποκαλύπτει το μυστικό για να γίνετε πλούσιοι

Χτες

Η συμβουλή του ανθρώπου που ζει τη Wall Street εδώ και 40 χρόνια

ΥΠΑ: Προβλήματα στις επικοινωνίες του FIR Αθηνών ‑ Έχει εκδοθεί NOTAM

Χτες

Για την απόλυτη διατήρηση της ασφάλειας των πτήσεων, προς το παρόν εξυπηρετείται μόνο μέρος των υπερπτήσεων

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 6
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.