E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Νίκαια: Γάλλοι αστυνομικοί αναγκάζουν μια γυνάικα να βγάλει το μπουρκίνι

Την ώρα που ήταν ξαπλωμένη στην παραλία

Νίκαια: Γάλλοι αστυνομικοί αναγκάζουν μια γυνάικα να βγάλει το μπουρκίνι
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 24/8/2016 | 16:35

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι γαλλικές αρχές αποφάσισαν πρόσφατα την απαγόρευση του μπουρκίνι, κάτι που έχει διχάσει την χώρα για άλλη μια φορά. Φυσικά, αντιδράσεις υπάρχουν και εκτός Γαλλίας, με τις παρακάτω φωτογραφίες, που είδαν το «φως» τις δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες, αναμένεται να ξεσηκώσουν μεγαλύτερες.

Στις εικόνες αυτές απεικονίζονται τέσσερις αστυνομικοί να πλησιάζουν μια μουσουλμάνα σε παραλία της Νίκαιας. Η γυναίκα είναι εκείνη την ώρα είναι ξαπλωμένη και ίσως κοιμάται, ωστόσο, οι άντρες της αστυνομίας δεν διστάζουν να την ενοχλήσουν, προκειμένου να της ζητήσουν να βγάλει το μπουρκίνι της.

Η γυναίκα αρχίζει να αφαιρεί μέρη της φορεσιάς της και οι αστυνομικοί της κόβουν και πρόστιμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι νέες αυτές φωτογραφίες κυκλοφόρησαν στο Διαδίκτυο δύό ημέρες αφότου μια μητέρα δύο παιδιών κατήγγειλε ότι της επιβλήθηκε πρόστιμο για το μπουρκίνι της σε παραλία, στις Κάννες.

«Δεν φορούσε κάποιο ρούχο που σέβεται τα ήθη και εκκοσμίκευση», ήταν η εξήγηση των αστυνομικών αρρών, όπως ακριβώς την είχαν διατυπώσει πάνω στο σημείωμα που έδωσαν στην 34χρονη μητέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Καθόμουν στην παραλία με την οικογένειά μου. Φορούσα απλά ένα μαντήλι, δεν είχα σκοπό να κολυμπήσω», είπε η γυναίκα, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακολουθώντας το παράδειγμα των Καννών, που απαγόρευσαν το μπουρκίνι στις 28 Ιουλίου, 15 κοινότητες στη νοτιοανατολική αλλά και στη βόρεια Γαλλία, έλαβαν παρόμοια μέτρα «εξορίζοντας» από τις παραλίες το μαγιό που φορούν οι μουσουλμάνες και καλύπτει όλο το σώμα εκτός από το πρόσωπο.

Σημειώνεται, πάντως, πως η Ομοσπονδία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (LDH) και το Συλλογικό Όργανο κατά της ισλαμοφοβίας στη Γαλλία (CCIF) θεωρούν ότι η απαγόρευση του μπουρκίνι συνιστά διάκριση σε βάρος των μουσουλμάνων και έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ανησυχία στη Θεσσαλονίκη: Αγέλη λύκων εμφανίστηκε στην Πυλαία ‑ Δείτε βίντεο

Σήμερα

«Θα πρέπει να λάβουμε μέτρα και να εκφοβιστούν από συγκεκριμένη ομάδα άμεσης επέμβασης», τόνισε ο Σπύρος Ψαρούδας, Γενικός Συντονιστής της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Καλλιστώ»

Γαλλία: Έσκαβε για πισίνα και βρήκε χρυσό αξίας 700.000 ευρώ ‑ Πήρε μόνο ...μπράβο!

Σήμερα

Από το όνειρο στον εφιάλτη - Βρήκε θησαυρό, αλλά δεν δικαιούται απολύτως τίποτα

Ηράκλειο: 16χρονος ξυλοκοπήθηκε από παρέα ανηλίκων

Σήμερα

Για το περιστατικό έχουν γίνει συνολικά εννέα συλλήψεις

Τον σκότωσε στο ξύλο επειδή του έκλεισε τον δρόμο στον Νέο Κόσμο

Σήμερα

Ομολόγησε ο 29χρονος τη δολοφονία του 58χρονου

Πάτρα: Ανατροπή στην υπόθεση του vεκρoύ 4χρονου ‑ Ο θείος του ομολόγησε πως είχαν τρoχαίo

Σήμερα

O 25χρονος επιχείρησε να πάει βόλτα με τη μηχανή τον τετράχρονο - Το όχημα, που κατασχέθηκε, γλίστρησε και έπεσε στο κενό

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Ένοχος και για τη δεύτερη υπόθεση revenge ρorn

Σήμερα

Στον παρουσιαστή επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή

Πέθανε η Μανουέλα Βαρδινογιάννη, σύζυγος του Νίκου Βαρδινογιάννη, ιδρυτή του επιχειρηματικού ομίλου

Σήμερα

Ο Νίκος Βαρδινογιάννης είχε ιδρύσει τον επιχειρηματικό όμιλο της οικογένειάς του, πριν φύγει από τη ζωή πρόωρα και αναπάντεχα

Η απίστευτη ιστορία ενός εργάτη που θάφτηκε ζωντανός σε φέρετρο για 61 ημέρες

Σήμερα

Μέσα στο φέρετρο, ακολουθούσε μια καθημερινή ρουτίνα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 13
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.