E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

18χρονη αυτοπυρπολήθηκε για να γλιτώσει από το ISIS

Κάηκαν τα μαλλιά, τα χέρια και το πρόσωπό της, εξαφανίζοντας τη μύτη, τα μάτια και τα χείλη της

18χρονη αυτοπυρπολήθηκε για να γλιτώσει από το ISIS
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 25/8/2016 | 13:13

Η Yasmin, Γεζίντι από το Ιράκ, ζει πλέον στη Γερμανία μαζί με άλλες 1100 γυναίκες που υπέστησαν ανείπωτα βασανιστήρια και κακοποίηση από μαχητές του Ισλαμικού Κράτους. Ζει με τη μητέρα, τους αδελφούς και την αδελφή της, η οποία αρνείται να πει έστω και μια λέξη για όσα πέρασε στα χέρια των ισλαμιστών. Για τη Yasmin, όμως, η ανάγκη ο κόσμος να μάθει την ιστορία της είναι πιο δυνατή κι από τον πόνο που της προκαλούν οι φρικτές αναμνήσεις της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τη Daily Mail, απήχθη το 2014, στα 16 της και κατάφερε να αποδράσει στα 18 της, βρίσκοντας καταφύγιο σε προσφυγικό καταυλισμό. Ταλαιπωρούμενη όμως από τα ψυχικά τραύματα που της είχε αφήσει η κακοποίηση από το ISIS, νόμισε πως άκουσε κάποια στιγμή φωνές των μαχητών έξω από τη σκηνή στην οποία ζούσε και προκειμένου να γλιτώσει περιλούστηκε με πετρέλαιο και αυτοπυρπολήθηκε.

«Η φωνή τους ήταν στα αυτιά μου, άκουγα τη φωνή τους, τρομοκρατήθηκα», αφηγείται, «δεν άντεχα άλλο».

Η φωτιά έκαψε τα μαλλιά, τα χέρια και το πρόσωπό της, εξαφανίζοντας τη μύτη, τα μάτια και τα χείλη της και προκαλώντας της μεγάλη παραμόρφωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Yasmin δεν ξεχνά τη στιγμή που ο Γερμανός γιατρός Jan Ilhan Kizilhan μπήκε για πρώτη φορά στη σκηνή της, στον προσφυγικό καταυλισμό, και είπε στην ίδια και τη μητέρα της, στη γλώσσα τους, πως θα μπορούσε να τις βοηθήσει στη Γερμανία.

«Φυσικά ήθελα να έρθω και να είμαι ασφαλής και να γίνω πάλι η παλιά Yasmin», λέει. Φιλοδοξεί να πάει σχολείο, να βελτιώσει τα γερμανικά της, να μάθει αγγλικά και να βρει δουλειά σχετική με την πληροφορική.

Σύμφωνα με τον Δρ Kizilhan, την περιμένουν από 5 έως 15 επεμβάσεις κι εκείνη ελπίζει να μπορεί ξανά να βγει έξω χωρίς ο κόσμος να την κοιτάζει επίμονα και τα παιδιά να βάζουν τα κλάματα όταν τη βλέπουν. «Θέλω να τα καταφέρω με τις επεμβάσεις και να είμαι ξανά υγιής. Η οικογένειά μου είναι εδώ και θέλω να αρχίσω μια νέα ζωή», λέει.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ηράκλειο: 16χρονος ξυλοκοπήθηκε από παρέα ανηλίκων

Σήμερα

Για το περιστατικό έχουν γίνει συνολικά εννέα συλλήψεις

Τον σκότωσε στο ξύλο επειδή του έκλεισε τον δρόμο στον Νέο Κόσμο

Σήμερα

Ομολόγησε ο 29χρονος τη δολοφονία του 58χρονου

Πάτρα: Ανατροπή στην υπόθεση του vεκρoύ 4χρονου ‑ Ο θείος του ομολόγησε πως είχαν τρoχαίo

Σήμερα

O 25χρονος επιχείρησε να πάει βόλτα με τη μηχανή τον τετράχρονο - Το όχημα, που κατασχέθηκε, γλίστρησε και έπεσε στο κενό

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Ένοχος και για τη δεύτερη υπόθεση revenge ρorn

Σήμερα

Στον παρουσιαστή επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή

Πέθανε η Μανουέλα Βαρδινογιάννη, σύζυγος του Νίκου Βαρδινογιάννη, ιδρυτή του επιχειρηματικού ομίλου

Σήμερα

Ο Νίκος Βαρδινογιάννης είχε ιδρύσει τον επιχειρηματικό όμιλο της οικογένειάς του, πριν φύγει από τη ζωή πρόωρα και αναπάντεχα

Η απίστευτη ιστορία ενός εργάτη που θάφτηκε ζωντανός σε φέρετρο για 61 ημέρες

Σήμερα

Μέσα στο φέρετρο, ακολουθούσε μια καθημερινή ρουτίνα

Μουντιάλ 2026: Αυτές είναι οι 34 χώρες που έχουν προκριθεί

Σήμερα

Πόσα εισιτήρια έχουν απομείνει

Σοκαριστική καταγγελία για βiασμό 12χρονης από 16χρονο στην Πάτρα

Σήμερα

Το κορίτσι ενημέρωσε τους γονείς του που κατήγγειλαν το περιστατικό στην Αστυνομία

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.