E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Γλίτωσε το νέο ευρωπαϊκό «έμφραγμα» στην παράταση ο Ολυμπιακός, 2‑1 την Αρούκα

Δύσκολη πρόκριση

Γλίτωσε το νέο ευρωπαϊκό «έμφραγμα» στην παράταση ο Ολυμπιακός, 2‑1 την Αρούκα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 26/8/2016 | 01:26

Ένας πολύ κακός Ολυμπιακός «φλέρταρε» και μάλιστα έντονα με τον αποκλεισμό από τους ομίλους του Europa League, ωστόσο γλίτωσε το δεύτερο διαδοχικό ευρωπαϊκό κάζο, μετά από αυτό της Μπερ Σεβά, στην παράταση, όπου με δύο γκολ έσωσε την παρτίδα, επικρατώντας με 2-1 της Αρούκα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ομάδα του Μπέντο στον επαναληπτικό με τους Πορτογάλους για τα πλέι οφ της διοργάνωσης είχε στόχο να υπερασπιστεί το υπέρ του 1-0 του πρώτου αγώνα, προκειμένου να σφραγίσει το εισιτήριο για τους ομίλους. Eντούτοις σε ακόμη ένα ματς κινήθηκε σε «ρηχά νερά», έπαιξε με τη... φωτιά με αποτέλεσμα το ματς να γίνει «γκραν γκινιόλ».

Οι φιλοξενούμενοι που είχαν ρίξει πολλές προειδοποιητικές βολές στην αναμέτρηση εν τέλει προηγήθηκαν στο 80' με τον Γκέγκε, ισοφαρίζοντας το σκορ, με το οποίο είχαν ηττηθεί στην έδρα τους.

Έτσι στο παιχνίδι υπήρξε παράταση, κατά τη διάρκεια της οποίας ο νεοεισελθών Τσόρι ισοφάρισε με σουτ στο 94’ (εκθέτοντας τον προπονητή του για το γεγονός ότι τον είχε εκτός αγώνα σε όλο το 90λεπτο), με τον Ιντέγιε να κάνει το 2-1 στο 113', «σφραγίζοντας» αυτήν την πολύ δύσκολη και αγχωτική πρόκριση της ομάδας του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Την παραμονή του αγώνα ρεβάνς με τους Πορτογάλους ο Πάουλο Μπέντο είχε ζητήσει πολλά γκολ και καλό ποδόσφαιρο από την ομάδα του, ωστόσο, συνέβη εντελώς το αντίθετο κι αν οι φιλοξενούμενοι ήταν λίγο πιο προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια, τότε τα πράγματα θα είχαν πάρει διαφορετική τροπή.

Η ομάδα του Βιντιγκάλ ήταν αυτή που έχασε τις ευκαιρίες στην κανονική διάρκεια του ματς, αυτή που ζήτησε πιο ορθολογικά το γκολ απέναντι σε έναν Ολυμπιακό που ήθελε αλλά δε μπορούσε. Η ομάδα που τα προηγούμενα χρόνια πολιορκούσε άμυνες μεγάλων ομάδων (Γιουβέντους, Ατλέτικο Μαδρίτης) και δημιουργούσε φάσεις κι ευκαιρίες, απόψε έκανε όλη κι όλη μία με τον Ιντέγε σε 90 λεπτά αγώνα!

Μεγάλη ευκαιρία έχασαν οι Πορτογάλοι στο 24΄ με τον Γκονζάλες, στον οποίο στρώθηκε η μπάλα στη μικρή περιοχή αλλά αιφνιδιάστηκε και αστόχησε από εξαιρετικά πλεονεκτική θέση. Οι Πορτογάλοι απείλησαν και πάλι στο 32΄, αυτή την φορά με την κεφαλιά του Βελάσκες να περνάει ελάχιστα άουτ από το δεξί δοκάρι του Καπίνο, με τις πρώτες αποδοκιμασίες από την εξέδρα να ακούγονται στο Καραϊσκάκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Ολυμπιακός απείλησε για πρώτη φορά στο ματς από «στημένη» φάση στο 36΄. Από το κόρνερ που εκτελέστηκε και την κεφαλιά του Ντα Κόστα, ο Ιντέγε με προβολή απέτυχε να νικήσει τον Μπρακάλι, που τραυματίστηκε από την προβολή του Νιγηριανού.

Η εικόνα του αγώνα δεν ήταν διαφορετική στο δεύτερο μέρος. Οι φιλοξενούμενοι όσο έβλεπαν ότι δεν πιέζονταν από τους Πειραιώτες έβγαιναν όλο και περισσότερο στην επίθεση και στο 65΄ «άγγιξαν» ξανά το 0-1, αλλά ο Καπίνο έκανε την επέμβαση του αγώνα στην κεφαλιά του Γκονζάλες.

Όσο δεν πετύχαινε το γκολ η ελληνική ομάδα, οι ελπίδες των Πορτογάλων έμεναν ζωντανές και στο 80΄ η ομάδα του Βιντιγκάλ «πάγωσε» το Καραϊσκάκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Γκέγκε εκμεταλλεύτηκε τη σύγχυση στα καρέ του Ολυμπιακού και με πλασέ έβαλε μπροστά στο σκορ την Αρούκα (1-0). Το σκορ δεν άλλαξε στα υπόλοιπα 15 λεπτά (με τις καθυστερήσεις) κι έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση.

Η είσοδος του Τσόρι Ντομίνγκες στο έξτρα ημίωρο άλλαξε τα δεδομένα κι έδωσε το έναυσμα για την αντεπίθεση του Ολυμπιακού.

Ο Αργεντινός στο 94΄ με ωραίο σουτ έξω από την περιοχή έφερε το ματς στα ίσια (1-1), ενώ στο 100΄ έδωσε έτοιμο γκολ στον Ιντέγε, ο οποίος καθυστέρησε κι έχασε την ευκαιρία να τελειώσει την πρόκριση.

Τα πάντα τελείωσαν στο 113΄, όταν ο Ιντέγε «κεραυνοβόλησε» τον Μπρακάλι και με το τελικό 2-1 ο Ολυμπιακός πήρε το «εισιτήριο» της πρόκρισης για τους ομίλους του Europa League.

Ολυμπιακός-Αρούκα 2-1

Γκολ: 79' Γκέγκε (Αρούκα), 94΄Τσόρι (Ολυμπιακός), 113' Ιντέγιε (Ολυμπιακός)

Κίτρινες: Βελάσκες (Αρούκα), Ζεκίνια (Αρούκα), Μποτία (Ολυμπιακός) Ντε λα Μπέγια (Ολυμπιακός), Σεμπά (Ολυμπιακός), Πάρντο (Ολυμπιακός), Γκεγκέ (Αρούκα)

Κόκκινες:

Δοκάρια:

Ολυμπιακός (Πάουλο Μπέντο): Καπίνο, Ρέτσος, Ντα Κόστα, Μποτία, Ντε λα Μπέγια, Μιλιβόγεβιτς, Καμπιάσο (90+1' Τσόρι), Φορτούνης (73' Μάρτινς), Σεμπά, Πάρντο (99' Μανθάτης), Ιντέγε

Αρούκα (Λίτο Βιντιγκάλ): Μπρακάλι, Μπάστο, Βελάσκες, Αρτούρ, Ντε Ζεσούς, Γκεγκέ, Αντρέ Σάντος, Ζουμπάλ, Κριβελάρο, Ζεκίνια (77' Ματέους), Γκονζάλες

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συναγερμός για τις πτήσεις drones στη Γερμανία: «Αμεση κατάρριψη» ζητά ο Βαυαρός πρωθυπουργός

Σήμερα

Ο Βαυαρός Πρωθυπουργός ζήτησε την κατάρριψη των drones και την κυριαρχία στον εναέριο χώρο.

Ο Κώστας Μπάρκας κατήγγειλε τη Ραλλία Χρηστίδου για απειλή ξυλοδαρμού

Σήμερα

Έντονο επεισόδιο σημειώθηκε στη Βουλή ανάμεσα στη Ραλλία Χρηστίδου και τον Κώστα Μπάρκα

Πάνος Ρούτσι: “Έχει χάσει 10 κιλά, αυξημένος κίνδυνος για σοβαρές επιπλοκές“ λένε οι γιατροί

Σήμερα

Ανακοίνωση για την κατάσταση της υγείας του Πάνου Ρούτσι εξέδωσε η ιατρική ομάδα που τον παρακολουθεί

Ο Στέφανος Ντούσκος ξανά στο βάθρο: Κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο στο σπριντ 500μ. στην Σαγκάη

Σήμερα

Ο «χρυσός» πρωταθλητής κατέλαβε τη δεύτερη θέση, πίσω από τον Λευκορώσο Ζάλατι

Αρνήθηκε την εισαγωγή στο Νοσοκομείο Νίκαιας ο Πάνος Ρούτσι: 19η μέρα σε απεργία πείνας

Σήμερα

Εξακολουθεί να πίνει μόνο νερό, χαμομήλι και ηλεκτρολύτες

Διαγραφές φοιτητών: Όσα προβλέπει υπουργική απόφαση για τη διάρκεια φοίτησης στα ΑΕΙ

Σήμερα

Ζαχαράκη: Θέλουμε ιδρύματα που λειτουργούν με σταθερούς και ξεκάθαρους κανόνες

Times of Israel: Θετική η Χαμάς στο σχέδιο του Τραμπ για τη Γάζα ‑ Θα ζητήσει αλλαγές

Σήμερα

Αρθρο του BBC αναφέρει ότι ο ηγέτης της Χαμάς στη Γάζα αντιτίθεται στο σχέδιο

Αγρια δολοφονία γνωστού bodybuilder: Τον σκότωσε η σύζυγός του – «Δεν άντεχε να ζει με τον φόβο ...»

Σήμερα

Η γυναίκα είχε εμμονή μαζί του - Είχε ανοίξει τρύπες στους τοίχους για να τον κατασκοπεύει

Πάνος Ρούτσι: Στο Κρατικό Νίκαιας για ιατρικές εξετάσεις ‑ Βρίσκεται στη 19η μέρα απεργίας

Σήμερα

Διακομίζεται στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 22
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.