E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Έφυγε από τη ζωή ο ξενοδόχος Κώστας Μήτσης

ξεκίνησε ως πωλητής ενδυμάτων και έγινε εκδότης και μεγαλοξενοδόχος

Έφυγε από τη ζωή ο ξενοδόχος Κώστας Μήτσης
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 28/8/2016 | 17:16

Τα όνειρα του Κώστα Μήτση, ήταν πολύ μεγάλα για να χωρέσουν στο Κρυονέρι Πωγωνίου, το μικρό χωριό που γεννήθηκε, το οποίο λάτρευε κυριολεκτικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γεννημένος λίγο πριν ηχήσουν οι κλαγγές του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, είναι από τα πρώτα κιόλας χρόνια της ζωής του ένα ανήσυχο παιδί, που σκέφτεται πολύ.

Όταν κατεβαίνει στην Αθήνα, το 1950, μένει στην Πλάκα, φοιτά στο 1ο Γυμνάσιο Αθηνών στην Πλάκα και έφηβος ακόμη αρχίζει να καταπιάνεται με διάφορες δουλειές. Είναι πολύ καλός πωλητής, τόσο που κάποιοι φίλοι του χρόνια αργότερα έλεγαν ότι ο Κώστας μπορούσε να πουλήσει ακόμη και πάγο στην Αλάσκα.

Στο σχολείο μαθαίνει τα συμβατικά, στον δρόμο όμως μαθαίνει την ζωή, τους νόμους της αγοράς, το πώς να γίνεται καλύτερος και πάνω απ’ όλα πώς να προβλέπει τι θα έχει ζήτηση, τι θέλει ο πελάτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στα δεκαεφτά του χρόνια, ενεργοποιείται στον χώρο της κλωστοϋφαντουργίας, όταν με τα λεφτά που είχε μαζέψει ανοίγει ένα πλεκτήριο.

Στην αρχή απασχολεί περί τα τριάντα άτομα, όμως όσο οι δουλειές και οι παραγγελίες μεγαλώνουν, τόσο αυξάνεται και το προσωπικό, που φτάνει τα εκατόν εβδομήντα άτομα μέσα σε δέκα χρόνια.

Σέβεται τον ανταγωνισμό, αλλά με έναν μαγικό τρόπο, οι τιμές του στις προσφορές, είναι σχεδόν πάντα καλύτερες από αυτές των αντιπάλων του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στα είκοσι εφτά του χρόνια το κρυφό του όνειρο να ασχοληθεί με το θέατρο και την υποκριτική, είναι πια μια όμορφη ανάμνηση.

Βλέποντας μπροστά επενδύει στον τουρισμό και είναι αυτός που ανοίγει το πρώτο all inclusive ξενοδοχείο στην Κω, το Ramira, εισάγοντας ένα νέο μοντέλο φιλοξενίας.

Το ένα ξενοδοχείο φέρνει το δεύτερο και εκμεταλλευόμενος τις όποιες συγκυρίες, επεκτείνει δυναμικά την αλυσίδα των Mitsis Hotels σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θα ακούσει πολλά όταν δραστηριοποιείται στην Ρόδο, όπως για τις φιλικές του σχέσεις με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, όμως το αυτί του δεν ιδρώνει.

Την περίοδο που ο «Ελεύθερος Τύπος» ταλανίζεται από την εσωτερική κρίση και την αντιπαράθεση του Γιώργου Κύρτσου με τον Δημήτρη Ρίζο, ο τελευταίος που είναι στενός φίλος του δέχεται την πρότασή του να ανοίξουν μια καινούργια εφημερίδα, τον «Αδέσμευτο Τύπο», ενώ αργότερα θα αγοράσει και την ιστορική εφημερίδα «Βραδυνή».

Η γυναίκα της ζωής του ακούει στο όνομα Τζένη και θα του χαρίσει δύο παιδιά, την Χριστίνα και τον Σταύρο, που σήμερα ασχολούνται αποκλειστικά με τον ξενοδοχειακό όμιλο, έχοντας φέρει νέο δημιουργικό αέρα στο management, ενώ ο ίδιος μέχρι πρότινος εξακολουθούσε να ασχολείται με την ξενοδοχειακή αυτοκρατορία που έστησε από το μηδέν, η οποία πλέον αριθμεί είκοσι ξενοδοχεία.

Η γνωριμία του πριν από περίπου δέκα χρόνια με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, του έδωσε την άνεση στην Έκθεση Τουρισμού στο Βερολίνο να έχουν μια ολιγόλεπτη συζήτηση, την οποία αποκάλυψε σε συνέντευξή του τον περασμένο Νοέμβριο. Με τον πληθωρικό του λόγο της είπε: «Η κυβέρνησή μας είναι λίγο άπειρη, είναι καλά παιδιά αλλά άπειροι. Βοηθήστε τους γιατί βοηθώντας αυτούς βοηθάτε κι εμάς».

Τι του απάντησε η Μέρκελ; «Έχετε δίκιο και θα κάνω ό,τι μπορώ» πριν αποχαιρετήσει χαμογελαστή τον Πωγωνίσιο που ξεκίνησε από ένα πλεκτήριο και έγινε ο βασιλιάς του all inclusive.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Pussy Riot: Πρώην μέλος τους ήταν κατάσκοπος του Πούτιν επί τρία χρόνια

Χτες

Το πρώην μέλος του φεμινιστικού πανκ συγκροτήματος αποκάλυψε ότι σχεδίαζαν να τη χρησιμοποιήσουν σε απόπειρα δολοφονίας πρώην συνεργάτη της.

Καλλιάνος: Πιθανός νέος καύσωνας από την Κυριακή

Χτες

Τα προγνωστικά στοιχεία που παρουσίασε ο μετεωρολόγος

44.164 διαδραστικοί πίνακες, ΑΙ και ρομποτική στα σχολεία από τον Σεπτέμβριο

Χτες

Η υπουργός Παιδείας ενημέρωσε το Υπουργικό Συμβούλιο για τον σχεδιασμό της νέας σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς, από τους διορισμούς εκπαιδευτικών έως τα νέα ΚΕΔΑΣΥ.

Πύλος: Νέα στοιχεία στο θρίλερ με τον αγνοούμενο Ισπανό επιχειρηματία – Κηλίδες αίματος στο ιστιοφόρο

Χτες

Κηλίδες αίματος στο ιστιοφόρο, τρεις ημέρες χωρίς επικοινωνία και η μαρτυρία του καπετάνιου που διέσωσε τη σύζυγό του

Αναγκαστική προσγείωση ελικοπτέρου στον Χάρακα Αττικής λόγω μηχανικής βλάβης

Χτες

Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 18:40 το απόγευμα της Δευτέρας, με το ελικόπτερο να έχει προορισμό το Σούνιο.

Τραγωδία στη Μύκονο: Τουρίστας πνίγηκε στην Ψαρρού – Η απεγνωσμένη προσπάθεια να σωθεί

Χτες

Ναυαγοσώστης και λουόμενοι έδωσαν μάχη για να τον επαναφέρουν – Δεν τα κατάφερε

Έκοψαν κλήση 700 ευρώ σε μεθυσμένο αναβάτη στην Ανδρο

Χτες

Τι ισχυρίζονται ο αναβάτης και ο δικηγόρος του

Μυστήριο στη Νέα Υόρκη: Οι άνθρωποι που βγαίνουν από τους υπονόμους στο Μανχάταν επέστρεψαν – Τι ερευνούν οι Αρχές

Χτες

Η NYPD ερευνά νέο περιστατικό κοντά στο Madison Square Garden και εξετάζει αν συνδέεται με προηγούμενες υποθέσεις

Γιατί τα παιδιά στη Γάζα δεν μπορούν πλέον να πετάξουν χαρταετό ‑ Τι συμβολίζουν

Χτες

Πώς μια αγαπημένη παιδική συνήθεια στη Γάζα μετατράπηκε σε σύμβολο στρατιωτικής έντασης. Λίγα λόγια για τους χαρταετούς.

Καύσωνας: Η ελληνική πόλη που «έβρασε» στους 41,8°C

Χτες

Ο υδράργυρος ξεπέρασε τους 41 βαθμούς με τον καύσωνα να κορυφώνεται - Πού σημειώθηκαν οι υψηλότερες θερμοκρασίες

Ποιος είναι ο Ισπανός επιχειρηματίας που αγνοείται στο Ιόνιο

Χτες

Οι έρευνες συνεχίζονται εντατικά για τον εντοπισμό του 66χρονου Ισπανού επιχειρηματία, που αγνοείται από την περασμένη Τρίτη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 15
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.