E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Επιστρέφουν στα σχολεία εκπαιδευτικοί που παραιτήθηκαν

Αν δεν ανακαλέσουν τις παραιτήσεις τους κινδυνεύουν να μην πάρουν σύνταξη και τι ισχύει για τους ένστολους

Επιστρέφουν στα σχολεία εκπαιδευτικοί που παραιτήθηκαν
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 30/8/2016 | 08:51

Πίσω στα σχολεία καλούνται να επιστρέψουν χιλιάδες εκπαιδευτικοί που παραιτήθηκαν, κινδυνεύοντας σε αντίθετη περίπτωση να μην πάρουν σύνταξη, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι διατάξεις δύο άρθρων που η κυβέρνηση ψήφισε με σκοπό να απαλλάξει τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι θα αποχωρούσαν φέτος από τις μειώσεις συντάξεων που προκαλεί ο νόμος Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό δεν θα ισχύσουν και όσοι δεν ανακαλέσουν τις παραιτήσεις τους μέχρι αύριο 31/8/2016 κινδυνεύουν όχι να πάρουν ψαλιδισμένη σύνταξη αλλά να μην πάρουν καθόλου.

Εσωτερικό έγγραφο που απέστειλε στις 25 Αυγούστου ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, το οποίο φέρνει στη δημοσιότητα η εφημερίδα, υποδεικνύει στους εκπαιδευτικούς που παραιτήθηκαν να ανακαλέσουν τις παραιτήσεις τους έως αύριο επικαλούμενοι «λόγους ουσιώδους πλάνης» καθώς όσοι εκπαιδευτικοί παραιτήθηκαν μέχρι τις 12 Μαΐου αλλά συμπληρώνουν τις συνταξιοδοτικές προϋποθέσεις μετά τις 13 Μαΐου θα πρέπει να ανακαλέσουν τις παραιτήσεις τους γιατί το διάστημα μετά τις 13 Μαΐου δεν θεωρείται συντάξιμος χρόνος και ως εκ τούτου αν δεν γυρίσουν στα σχολεία θα θεωρούνται ότι αποχώρησαν χωρίς να πληρούν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησής τους.

Όπως εξηγεί η εφημερίδα, με τις διατάξεις αυτές- που η κυβέρνηση παίρνει πίσω- προβλέφθηκε πως οι εκπαιδευτικοί μπορούν να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους μέχρι τις 12 Μαΐου και ταυτόχρονα τους αναγνωρίστηκε ως συντάξιμος ο χρόνος υπηρεσίας που τους υπολείπεται για να συνταξιοδοτηθούν και συμπληρώνεται από της 13 Μαΐου και έως το τέλος Αυγούστου. Έτσι, χιλιάδες εκπαιδευτικοί θα είχαν τις προϋποθέσεις για να συνταξιοδοτηθούν μετά τις 13 Μαΐου που ισχύει ο κόφτης στις νέες συντάξεις αλλά ο υπολογισμός των συντάξεων θα γινόταν με το παλιό καθεστώς, χωρίς μειώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό δεν πέρασε ούτε από το Ελεγκτικό Συνέδριο ούτε μπορούσε να εφαρμοστεί από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους κι έτσι διαπιστώθηκε πως η διάταξη που έδινε δωρεάν χρόνο για σύνταξη χωρίς μειώσεις είναι πρακτικά αντισυνταγματική.

Η «πλάνη» φαίνεται πως αφορά πάνω από 1.400 εκπαιδευτικούς αλλά «απειλεί» και ένστολους καθώς και στη δική τους περίπτωση επιχειρήθηκε να εξαιρεθούν από το νέο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων όσοι αποχώρησαν μέχρι και το τέλος Ιουνίου- δηλαδή αφότου τέθηκε σε ισχύ ο νόμος Κατρούγκαλου. Σύμφωνα με στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, οι ένστολοι δεν μπορούν να εξαιρεθούν κι εφόσον η αποχώρησή τους είναι μετά τις 13 Μαΐου, θα υποστούν τις μειώσεις στις συντάξεις τους.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σοκ στην Ιόνια Οδό: Θανατηφόρο τροχαίο με νταλίκα – Ένας νεκρός και μία τραυματίας

Πριν 8 ώρες

Η σύγκρουση ήταν ιδιαίτερα σφοδρή, με το ΙΧ να μετατρέπεται σε άμορφη μάζα σιδερικών

Ποια είναι η μικρή Ήρα που έκλεψε την παράσταση στην παρουσίαση του νέου κόμματος Τσίπρα

Πριν 8 ώρες

Η 10χρονη παρέδωσε την ιδρυτική διακήρυξη της «ΕΛ.Α.Σ.»

Καλοκαίρι με φρένο: Οι μισοί Έλληνες κόβουν τις διακοπές και οι υπόλοιποι τις μικραίνουν

Πριν 8 ώρες

Περιορισμένος προϋπολογισμός, κοντινοί προορισμοί και επιστροφή στη λιτότητα σημαδεύουν τις διακοπές των Ελλήνων φέτος το καλοκαίρι.

Οι μωβ μέδουσες επέστρεψαν στις ελληνικές παραλίες: Πού εμφανίστηκαν και τι λένε οι επιστήμονες

Πριν 8 ώρες

Με πλωτά φράγματα απαντούν οι αρχές στο φαινόμενο που αναμένεται και φέτος εκτεταμένο

Στον «αέρα» η εκεχειρία: Γιατί οι ΗΠΑ εξαπέλυσαν νέες επιθέσεις στο Ιράν και πώς αντιδρά η Τεχεράνη

Πριν 8 ώρες

Πριν από τις αμερικανικές επιθέσεις σε στόχους στο νότιο Ιράν, η Τεχεράνη δήλωσε ότι μια συμφωνία με την Ουάσινγκτον δεν ήταν στον ορίζοντα

Εμφανίστηκε άνδρας που υποστηρίζει ότι είναι ο Μπεν Νίνταμ – Το συγκινητικό βίντεο με AI που δείχνει πώς θα ήταν σήμερα

Χτες

Η οικογένεια του Μπεν Νίνταμ δημοσίευσε βίντεο με τεχνητή νοημοσύνη που δείχνει πώς θα μπορούσε να είναι σήμερα, 35 χρόνια μετά την εξαφάνισή του στην Κω

Καύσωνας στη δυτική Ευρώπη: Νεκροί σε Γαλλία και Βρετανία ‑ Έκτακτα μέτρα και στην Ιταλία

Χτες

Οκτώ περιοχές στη δυτική Γαλλία τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού

Δικογραφία από την Αστυνομία για το επεισόδιο μεταξύ Μαρινάκη και Δημητριάδη

Χτες

Η δικογραφία αφορά στα, αυτεπαγγέλτως, διωκόμενα αδικήματα που τελέστηκαν παραβιάζοντας την αθλητική νομοθεσία

Κόκκινος συναγερμός και παγκόσμιος τρόμος: Η Ρωσική Βουλή απειλεί να ισοπεδώσει το Κίεβο με όπλα μαζικής καταστροφής

Χτες

Ο Πρόεδρος της Δούμας προειδοποιεί με ακραία στρατιωτικά αντίποινα σε περίπτωση που δεχθούν επίθεση άμαχοι πολίτες

Ο Τραμπ υποβάλλεται σε νέο ιατρικό έλεγχο καθώς πληθαίνουν τα ερωτήματα για την υγεία του

Χτες

Πρόκειται για την τρίτη προγραμματισμένη ιατρική του εξέταση μέσα σε διάστημα 13 μηνών

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 6
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.