E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Επιστρέφουν στα σχολεία εκπαιδευτικοί που παραιτήθηκαν

Αν δεν ανακαλέσουν τις παραιτήσεις τους κινδυνεύουν να μην πάρουν σύνταξη και τι ισχύει για τους ένστολους

Επιστρέφουν στα σχολεία εκπαιδευτικοί που παραιτήθηκαν
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 30/8/2016 | 08:51

Πίσω στα σχολεία καλούνται να επιστρέψουν χιλιάδες εκπαιδευτικοί που παραιτήθηκαν, κινδυνεύοντας σε αντίθετη περίπτωση να μην πάρουν σύνταξη, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι διατάξεις δύο άρθρων που η κυβέρνηση ψήφισε με σκοπό να απαλλάξει τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι θα αποχωρούσαν φέτος από τις μειώσεις συντάξεων που προκαλεί ο νόμος Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό δεν θα ισχύσουν και όσοι δεν ανακαλέσουν τις παραιτήσεις τους μέχρι αύριο 31/8/2016 κινδυνεύουν όχι να πάρουν ψαλιδισμένη σύνταξη αλλά να μην πάρουν καθόλου.

Εσωτερικό έγγραφο που απέστειλε στις 25 Αυγούστου ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, το οποίο φέρνει στη δημοσιότητα η εφημερίδα, υποδεικνύει στους εκπαιδευτικούς που παραιτήθηκαν να ανακαλέσουν τις παραιτήσεις τους έως αύριο επικαλούμενοι «λόγους ουσιώδους πλάνης» καθώς όσοι εκπαιδευτικοί παραιτήθηκαν μέχρι τις 12 Μαΐου αλλά συμπληρώνουν τις συνταξιοδοτικές προϋποθέσεις μετά τις 13 Μαΐου θα πρέπει να ανακαλέσουν τις παραιτήσεις τους γιατί το διάστημα μετά τις 13 Μαΐου δεν θεωρείται συντάξιμος χρόνος και ως εκ τούτου αν δεν γυρίσουν στα σχολεία θα θεωρούνται ότι αποχώρησαν χωρίς να πληρούν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησής τους.

Όπως εξηγεί η εφημερίδα, με τις διατάξεις αυτές- που η κυβέρνηση παίρνει πίσω- προβλέφθηκε πως οι εκπαιδευτικοί μπορούν να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους μέχρι τις 12 Μαΐου και ταυτόχρονα τους αναγνωρίστηκε ως συντάξιμος ο χρόνος υπηρεσίας που τους υπολείπεται για να συνταξιοδοτηθούν και συμπληρώνεται από της 13 Μαΐου και έως το τέλος Αυγούστου. Έτσι, χιλιάδες εκπαιδευτικοί θα είχαν τις προϋποθέσεις για να συνταξιοδοτηθούν μετά τις 13 Μαΐου που ισχύει ο κόφτης στις νέες συντάξεις αλλά ο υπολογισμός των συντάξεων θα γινόταν με το παλιό καθεστώς, χωρίς μειώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό δεν πέρασε ούτε από το Ελεγκτικό Συνέδριο ούτε μπορούσε να εφαρμοστεί από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους κι έτσι διαπιστώθηκε πως η διάταξη που έδινε δωρεάν χρόνο για σύνταξη χωρίς μειώσεις είναι πρακτικά αντισυνταγματική.

Η «πλάνη» φαίνεται πως αφορά πάνω από 1.400 εκπαιδευτικούς αλλά «απειλεί» και ένστολους καθώς και στη δική τους περίπτωση επιχειρήθηκε να εξαιρεθούν από το νέο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων όσοι αποχώρησαν μέχρι και το τέλος Ιουνίου- δηλαδή αφότου τέθηκε σε ισχύ ο νόμος Κατρούγκαλου. Σύμφωνα με στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, οι ένστολοι δεν μπορούν να εξαιρεθούν κι εφόσον η αποχώρησή τους είναι μετά τις 13 Μαΐου, θα υποστούν τις μειώσεις στις συντάξεις τους.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ήταν η καλύτερή μου φίλη: Σπαράζει η μητέρα της 17χρονης Ελληνίδας που δολοφονήθηκε στο Νιού Τζέρσεϊ

Σήμερα

«Ξυπνάω κάθε πρωί και εύχομαι να είναι ένας εφιάλτης» δήλωσε μετά την κηδεία της κόρης της

Πάνος Ρούτσι: “Έχει χάσει 10 κιλά, αυξημένος κίνδυνος για σοβαρές επιπλοκές“ λένε οι γιατροί

Σήμερα

Ανακοίνωση για την κατάσταση της υγείας του Πάνου Ρούτσι εξέδωσε η ιατρική ομάδα που τον παρακολουθεί

Οι ερευνητές είναι πιο κοντά από ποτέ στην επίλυση του μυστηρίου της Αμέλια Έρχαρτ

Σήμερα

Αεροφωτογραφίες μπορεί να αποτελέσουν το «κλειδί»

Αρνήθηκε την εισαγωγή στο Νοσοκομείο Νίκαιας ο Πάνος Ρούτσι: 19η μέρα σε απεργία πείνας

Σήμερα

Εξακολουθεί να πίνει μόνο νερό, χαμομήλι και ηλεκτρολύτες

Πάρος: Νεκρός 40χρονος Αφγανός με τραύματα από μαχαίρι

Σήμερα

Τον άτυχο άνδρα βρήκε ο εργοδότης του, ο οποίος ειδοποίησε άμεσα τις Αρχές

Times of Israel: Θετική η Χαμάς στο σχέδιο του Τραμπ για τη Γάζα ‑ Θα ζητήσει αλλαγές

Σήμερα

Αρθρο του BBC αναφέρει ότι ο ηγέτης της Χαμάς στη Γάζα αντιτίθεται στο σχέδιο

Πάνος Ρούτσι: Στο Κρατικό Νίκαιας για ιατρικές εξετάσεις ‑ Βρίσκεται στη 19η μέρα απεργίας

Σήμερα

Διακομίζεται στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους

Η Λατινοπούλου ειρωνεύεται τον Ιάσονα Αποστολόπουλο: «Αχου και δεν μας νοιάζει! Ας σας κρατήσουν εκεί»

Σήμερα

Αυτή τη φορά «τα έβαλε» με τον ακτιβιστή Ιάσονα Αποστολόπουλο που μαζί με άλλους Έλληνες αιχμαλωτίστηκε από το Ισραήλ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 6
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.