Τα ελληνικά ψάρια που είναι ανάρπαστα στην Πορτογαλία
Δύο ψάρια κάνουν χρυσές δουλειές στις εξαγωγές

Δημοσίευση 1/9/2016 | 12:27
Το σημαντικότερο σε αξία προϊόν που εξάγει η Ελλάδα στην Πορτογαλία είναι τα φρέσκα ψάρια και κυρίως η τσιπούρα και το λαβράκι, αναφέρει η ετήσια έκθεση του 2015 για την οικονομία της Πορτογαλίας, του γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδος στη Λισσαβόνα.
Η έρευνα η οποία δημοσιεύτηκε στην ηλεκτρονική σελίδα του υπουργείου Εξωτερικών για τις εξαγωγές, αναφέρει πως το 2015, οι ελληνικές εξαγωγές ψαριών ανήλθαν σε 40,4 εκατ. ευρώ, δηλαδή ποσοστό 27,6% των ελληνικών εξαγωγών στην Πορτογαλία, έναντι 29% το 2014.
Η διαφορά του "ταμείου" που κάνουν οι εξαγωγές ψαριών Ελλάδας και Πορτογαλίας είναι εμφανής, καθώς τα υπόλοιπα προϊόντα που ακολουθούν είναι τα εξής:
Μηχανές-συσκευές 11%,
Πλαστικά (8,8%)
Ελάσματα και ταινίες αλουμινίου (8%)
Ορυκτά καύσιμα (7,2%)
Φάρμακα (5,3%)
Καπνά (4,3%)
Παρασκευάσματα λαχανικών& φρούτων (2,5%)
Ηλεκτρικές μηχανές και συσκευές (2,2%)
Συνθετικές ίνες
Τεχνουργήματα χαλκού
Καθαριστικά προϊόντα
Βαμβάκι, πλεκτά υφάσματα, κλπ.