E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Oι τέσσερις «ενστάσεις» των καναλαρχών

Κατ' ιδίαν συναντήσεις του Νίκου Παππά με τους Μαρινάκη, Καλογρίτσα, Αλαφούζο και Κυριακού

Oι τέσσερις «ενστάσεις» των καναλαρχών
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 5/9/2016 | 18:52

Τέσσερις βασικές διευκρινίσεις, που διατυπώνονται ήδη με την μορφή ενστάσεων, ζητούν οι εκπρόσωποι των τεσσάρων καναλιών που κατοχύρωσαν πανελλαδικές τηλεοπτικές άδειες, πριν προχωρήσουν στην καταβολή της πρώτης δόσης του τιμήματος που πρόσφεραν στον διαγωνισμό της περασμένης εβδομάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι εκπρόσωποι των τεσσάρων εταιρειών (ΣΚΑΪ, ΑΝΤΕΝΝΑ, ALTER EGO και Β.Ι. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ) συναντήθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης με τον Γενικό Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Ελ. Κρέτσο και τους νομικούς συμβούλους της κυβέρνησης για να καθοριστούν τα επόμενα βήματα ολοκλήρωσης του διαγωνισμού. Όμως η συζήτηση που είχαν δεν ήταν ανέφελη, καθώς διατυπώνονται ήδη από μέρους των καναλιών επιφυλάξεις για το κατά πόσον το ελληνικό δημόσιο μπορεί να εγγυηθεί την βιωσιμότητά τους.

Μάλιστα επειδή ορισμένες από τις ενστάσεις αυτές, δεν είναι εύκολο να διευθετηθούν, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ξεκίνησε αμέσως μετά, διαδοχικές κατ' ιδίαν συναντήσεις με τους τέσσερις ιδιοκτήτες των εταιρειών που επικράτησαν, δηλαδή με τους Βαγγέλη Μαρινάκη, Βλαδίμηρο Καλογρίτσα, Γιάννη Αλαφούζο και Θοδωρή Κυριακού.

Η πρώτη ένσταση που διατυπώθηκε από τον νομικό σύμβουλό του κ. Καλογρίτσα, ήταν να καθυστερήσει για τουλάχιστον είκοσι ημέρες η έκδοση της κατακυρωτικής πράξης με τους νικητές του διαγωνισμού, έτσι ώστε να μην προηγηθεί η έκδοσή της, της αποφάσεως του Συμβουλίου της Επικρατείας για την νομιμότητα ανακήρυξης των υποψηφίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα, η κατακυρωτική πράξη θα πρέπει να εκδοθεί ως τις 15 Σεπτεμβρίου και εντός των προσεχών 15 ημερών θα πρέπει οι νικητές να καταβάλουν την πρώτη δόση (30%) του τελικού τιμήματος που πρόσφεραν. Όμως στις 16 Δεκεμβρίου θα εκδικαστούν οι προσφυγές των υποψηφίων κατά συνυποψηφίων τους για το αν νομίμως ανακηρύχθηκαν υποψήφιοι. Όπως επισήμανε η πλευρά Καλογρίτσα, επειδή η απόφαση θα εκδοθεί εντός 20ημέρου με πιθανό το ενδεχόμενο το δικαστήριο να ακυρώσει κάποια συμμετοχή, θα πρέπει ως τότε να αναβληθεί και η καταβολή του τιμήματος.

Η δεύτερη ένσταση που προέβαλλαν όλοι οι εκπρόσωποι των καναλιών, ήταν πως η κυβέρνηση θα πρέπει να αποσαφηνίσει πως θα λειτουργήσει ο νέος νόμος για την διαφήμιση, ο οποία στο εξής τίθεται υπό κρατικό έλεγχο και μάλιστα με επιπλέον κόστος για τα λειτουργούντα κανάλια που αγγίζει το 10% του συνολικού τζίρου. Όπως τονίζουν τα κανάλια, το πλαίσιο αυτό, σε συνδυασμό με τα υψηλά τιμήματα για την απόκτηση της άδειας, καθιστά αμφίβολη την βιωσιμότητα των συγκεκριμένων επιχειρήσεων, αν όχι αδύνατη. Και για τον λόγο αυτό ζητούν την τροποποίηση του νόμου και την δέσμευση της κυβέρνησης για το τελικό περιεχόμενό του.

Ταυτόχρονα και οι τέσσερις εταιρείες, ζητούν να αποσαφηνιστεί πόσες τελικώς θα είναι οι τηλεοπτικές άδειες που θα δοθούν στο μέλλον (πανελλαδικές, θεματικές και περιφερειακές) κι αν αυτές θα δημιουργήσουν συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού προς τις εταιρείες που κατοχύρωσαν πανελλαδικές άδειες γενικού περιεχομένου. Μάλιστα οι τέσσερις εταιρείες ζητούν από την κυβέρνηση να δεσμευθεί δημοσίως για το ζήτημα αυτό, έτσι ώστε να αποσαφηνιστούν και οι κανόνες λειτουργίας της τηλεοπτικής αγοράς στο μέλλον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επίσης τα κανάλια, με επικεφαλής τον ΣΚΑΪ και τον ΑΝΤΕΝΝΑ που το έθεσαν στην συνάντηση, ζητά να υπογραφούν συμβάσεις του δημοσίου με τον κάθε υπερθεματιστή ξεχωριστά, όπου θα αναφέρονται όχι μόνο οι υποχρεώσεις της κάθε εταιρείας, αλλά και οι υποχρεώσεις του δημοσίου απέναντί τους, έτσι ώστε, όπως χαρακτηριστικά είπαν “να είναι σαφείς και ξεκάθαροι εξ αρχής οι όροι του παιχνιδιού”.

Για όλα αυτά τα ζητήματα, η κυβέρνηση επιφυλάχθηκε να απαντήσει, γεγονός που αποδεικνύει, οτι μπορεί ο διαγωνισμός να τελείωσε , αλλά οι διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο πλευρών θα διαρκέσουν πολύ ακόμα με το ενδεχόμενο εκπλήξεων και ανατροπών να είναι ακόμα υπαρκτό.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φωτιά σε διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη

Σήμερα

Φωτιά ξέσπασε σε διαμέρισμα ανώτατου ορόφου πολυκατοικίας και 21 πυροσβέστες επιχειρούν στο σημείο.

Το Αγιο Φως έφτασε στην Ελλάδα – Ποια είναι η πρώτη στάση και πώς θα διανεμηθεί

Σήμερα

Με τιμές αρχηγού κράτους υποδεχθήκαν το Αγιο Φως στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

ΗΠΑ και Ιράν στο ίδιο τραπέζι – Ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές» της Τεχεράνης

Σήμερα

Οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών συζητούν στο Ισλαμαμπάντ με βαθιές διαφωνίες και αλληλένδετα ζητήματα να περιπλέκουν τις διαπραγματεύσεις.

Στην αγκαλιά της μητέρας του στο μπροστινό κάθισμα βρισκόταν το 3χρονο παιδί που σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Καβάλα

Σήμερα

Τρίχρονο παιδί έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα, ενώ η μητέρα του είναι σοβαρά τραυματισμένη και νοσηλεύεται στο χειρουργείο.

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρό 3χρονο παιδί σε τροχαίο, ΙΧ συγκρούστηκε μετωπικά με ταξί

Σήμερα

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως άλλα δύο άτομα έχουν τραυματιστεί από τη σφοδρή σύγκρουση

Πέθανε ο ηθοποιός Τάσος Ράμσης

Σήμερα

Η είδηση έγινε γνωστή από τον Σπύρο Μπιμπίλα

Τι ώρα θα κλείσουν σήμερα μαγαζιά και σούπερ μάρκετ

Σήμερα

Κλειστά Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα

Mε τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Σήμερα

Με ψύχρα και βροχές η Ανάσταση

Η μεγάλη έξοδος: 629.000 αυτοκίνητα έφυγαν από την Αθήνα

Σήμερα

Πόσοι πέρασαν τις εθνικές οδούς

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.