E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Η πρώτη δημοσκόπηση μετά τις τηλεοπτικές άδειες

Δημοσκόπηση του ΠΑ.ΜΑΚ.

Η πρώτη δημοσκόπηση μετά τις τηλεοπτικές άδειες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 6/9/2016 | 00:02

Προβάδισμα δέκα ποσοστιαίων μονάδων καταγράφει η ΝΔ σε δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΪ. Είναι το πρώτο γκάλοπ μετά τα «μπάνια του λαού», αλλά και μετά τις εξελίξεις με τη διαδικασία για την αδειοδότηση των τεσσάρων τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πιο συγκεκριμένα, στη δημοσκόπηση, στην οποία συμμετείχαν 1.034 ερωτηθέντες (ακόμα και 17άρηδες, που πλέον έχουν δικαίωμα ψήφου) και διεξήχθη το διιάστημα 1-2 Σεπτεμβρίου (ενόσω, δηλαδή, βρισκόταν σε εξέλιξη η διαδικασία για την αδειδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, αλλά και αμέσως μετά την ολοκλήρωσή της), η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 27,5% στην πρόθεση ψήφου, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 17,5%.

Τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 7,5% και ακολουθούν Δημοκρατική Συμπαράταξη και ΚΚΕ με 5,5% αμφότερα. Η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη συγκεντρώνει ποσοστό 3,5%, ενώ εκτός «δημοσκοπικής» Βουλής μένουν ΑΝΕΛ (2%) και Ποτάμι (1,5%).

Τον Ιούλιο, στην αντίστοιχη δημοσκόπηση, το προβάδισμα της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου ήταν 11,5% (28,5%, έναντι 17% του ΣΥΡΙΖΑ). Το αποτέλεσμα της νέας δημοσκόπησης δείχνει ότι η διαφορά παγιώνεται σε διψήφια επίπεδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην παράσταση νίκης, δε, η ΝΔ διατηρεί μεγάλο προβάδισμα με ποσοστό 52,5%, έναντι 18,5% του ΣΥΡΙΖΑ.

Δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός, με ποσοστό 22%, είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ ακολουθεί με 19% ο πρωθυπουργός. Αξίζει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί συγκεντρώνουν περισσότερες αρνητικές γνώμες, παρά θετικές.

Αναφορικά με τις προσδοκίες από την 81η ΔΕΘ, οι πολίτες φαίνεται πως κρατούν «μικρό καλάθι», καθώς, ερωτηθέντες για το ποιος από τους αρχηγούς των δύο μεγαλύτερων κομμάτων θα παρουσιάσει πιο αξιόπιστο πρόγραμμα, απαντούν: ο Κυριάκος Μητσοτάκης (20%), ο Αλέξης Τσίπρας (13%) και ο... κανένας («νικητής» με 57%).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατεί στην κοινωνία, είναι ότι το 81% των πολιτών φοβάται ότι τα πράγματα κινούνται προς τη λάθος κατεύθυνση, ενώ δυσαρεστημένοι από τις επιδόσεις της κυβέρνησης είναι σχεδόν εννέα στους δέκα Έλληνες (85,5%).

Με τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης από την ελληνική κυβέρνηση διαφωνεί το 66% των πολιτών την ώρα που, απολύτως, συμφωνούν μόνο επτά στους 100 Έλληνες.

«Καχύποπτη» εμφανίζεται η πλειονότητα των ερωτηθέντων και σε ο,τι αφορά τον πρόσφατο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας, καθώς το 64% θεωρεί πως πίσω από την διαδικασία υποκρύπτονταν πολιτικές σκοπιμότητες.

Τέλος, απαισιόδοξο ως προς τα οικονομικά του νοικοκυριού εμφανίζεται το 62% των ερωτηθέντων, ενώ, αντίθετα, μόλις το 1% εκτιμά πως σίγουρα θα δει βελτίωση μέσα στο επόμενο δωδεκάμηνο.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Pussy Riot: Πρώην μέλος τους ήταν κατάσκοπος του Πούτιν επί τρία χρόνια

Χτες

Το πρώην μέλος του φεμινιστικού πανκ συγκροτήματος αποκάλυψε ότι σχεδίαζαν να τη χρησιμοποιήσουν σε απόπειρα δολοφονίας πρώην συνεργάτη της.

Καλλιάνος: Πιθανός νέος καύσωνας από την Κυριακή

Χτες

Τα προγνωστικά στοιχεία που παρουσίασε ο μετεωρολόγος

44.164 διαδραστικοί πίνακες, ΑΙ και ρομποτική στα σχολεία από τον Σεπτέμβριο

Χτες

Η υπουργός Παιδείας ενημέρωσε το Υπουργικό Συμβούλιο για τον σχεδιασμό της νέας σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς, από τους διορισμούς εκπαιδευτικών έως τα νέα ΚΕΔΑΣΥ.

Πύλος: Νέα στοιχεία στο θρίλερ με τον αγνοούμενο Ισπανό επιχειρηματία – Κηλίδες αίματος στο ιστιοφόρο

Χτες

Κηλίδες αίματος στο ιστιοφόρο, τρεις ημέρες χωρίς επικοινωνία και η μαρτυρία του καπετάνιου που διέσωσε τη σύζυγό του

Αναγκαστική προσγείωση ελικοπτέρου στον Χάρακα Αττικής λόγω μηχανικής βλάβης

Χτες

Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 18:40 το απόγευμα της Δευτέρας, με το ελικόπτερο να έχει προορισμό το Σούνιο.

Τραγωδία στη Μύκονο: Τουρίστας πνίγηκε στην Ψαρρού – Η απεγνωσμένη προσπάθεια να σωθεί

Χτες

Ναυαγοσώστης και λουόμενοι έδωσαν μάχη για να τον επαναφέρουν – Δεν τα κατάφερε

Έκοψαν κλήση 700 ευρώ σε μεθυσμένο αναβάτη στην Ανδρο

Χτες

Τι ισχυρίζονται ο αναβάτης και ο δικηγόρος του

Μυστήριο στη Νέα Υόρκη: Οι άνθρωποι που βγαίνουν από τους υπονόμους στο Μανχάταν επέστρεψαν – Τι ερευνούν οι Αρχές

Χτες

Η NYPD ερευνά νέο περιστατικό κοντά στο Madison Square Garden και εξετάζει αν συνδέεται με προηγούμενες υποθέσεις

Γιατί τα παιδιά στη Γάζα δεν μπορούν πλέον να πετάξουν χαρταετό ‑ Τι συμβολίζουν

Χτες

Πώς μια αγαπημένη παιδική συνήθεια στη Γάζα μετατράπηκε σε σύμβολο στρατιωτικής έντασης. Λίγα λόγια για τους χαρταετούς.

Καύσωνας: Η ελληνική πόλη που «έβρασε» στους 41,8°C

Χτες

Ο υδράργυρος ξεπέρασε τους 41 βαθμούς με τον καύσωνα να κορυφώνεται - Πού σημειώθηκαν οι υψηλότερες θερμοκρασίες

Ποιος είναι ο Ισπανός επιχειρηματίας που αγνοείται στο Ιόνιο

Χτες

Οι έρευνες συνεχίζονται εντατικά για τον εντοπισμό του 66χρονου Ισπανού επιχειρηματία, που αγνοείται από την περασμένη Τρίτη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.