E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ενστάσεις για το πόθεν έσχες των υπερθεματιστών από Μαρινάκη

Ζητά έλεγχο του συνόλου των προσφορών

Ενστάσεις για το πόθεν έσχες των υπερθεματιστών από Μαρινάκη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 8/9/2016 | 10:35

Ανακοίνωση για τον έλεγχο των πόθεν έσχες των υπερθεματιστών εξέδωσε η Alter Ego, συμφερόντων Βαγγέλη Μαρινάκη, υπερθεματίστρια εταιρεία μίας εκ των τεσσάρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην ανακοίνωση διατυπώνονται ενστάσεις για τον έλεγχο των πόθεν εσχες, αφού όπως αναφέρεται, ο έλεγχος πρέπει να πραγματοποιηθεί επί του συνόλου της προσφοράς που κατατέθηκε και όχι μόνο για το ποσό της πρώτης δόσης που πρέπει να καταβληθεί.

Aναλυτικά η ανακοίνωση της Alter Ego έχει ως εξής:

«Η ALTER EGO M.M.E. A.E., ως προσωρινός υπερθεματιστής στο Διαγωνισμό για την χορήγηση των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών, διατυπώνει την παρακάτω θέση σχετικά με τον έλεγχο «πόθεν έσχες» που καλείται να διενεργήσει στο παρόν, ιδιαίτερα κρίσιμο για τον Διαγωνισμό, στάδιο η Επιτροπή Διενέργειας Διαγωνισμού:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως προκύπτει με σαφήνεια από το γράμμα της υπ'αριθμ. 1/2016 Προκήρυξης του Υπουργού Επικρατείας (παρ. 8.1. και 8.5.) αλλά και του νόμου 4339/2015 (άρθρο 13 παρ. 2), η Επιτροπή Διενέργειας Διαγωνισμού οφείλει να πραγματοποιήσει έλεγχο της προέλευσης και του τρόπου απόκτησης του συνόλου των οικονομικών μέσων που θα διαθέσουν για την απόκτηση των αδειών οι προσωρινοί υπερθεματιστές, και το οποίο αντιστοιχεί στην τελική-υψηλότερη προσφορά που υπέβαλε έκαστος από αυτούς κατά τη Δημοπρασία, και όχι μόνο σε τμήμα αυτής, που ενδεχομένως αντιστοιχεί στην πρώτη προκαθορισμένη δόση. Άλλωστε ο νόμος δεν προβλέπει την διενέργεια ελέγχου «πόθεν έσχες» σε κανένα μεταγενέστερο χρονικό σημείο.

Μία τέτοια πρακτική εκτός του ότι θα έθετε σε κίνδυνο την ακεραιότητα του συγκεκριμένου διαγωνισμού, θα κινδύνευε ταυτόχρονα να λειτουργήσει ως συγκάλυψη ενδεχόμενης απάτης σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου.

Επισημαίνουμε ότι το πνεύμα του ν. 4339 και της Προκήρυξης δεν προβλέπει την χορήγηση άδειας σε πρόσωπο που δεν κατέχει το σύνολο του τιμήματος για το οποίο έχει δεσμευτεί προκειμένου να το αποκτήσει!

Αναμένουμε ότι η Επιτροπή Διενέργειας του Διαγωνισμού θα λειτουργήσει με γνώμονα την διαφάνεια και την τήρηση του νόμου, αλλά πρωτίστως με γνώμονα την προστασία των συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σταρόβας σε Καραβάτου: «Έλεγα ότι είναι μια κοπέλα στο κοινό με προβλήματα όρασης που γουστάρει τον Κρατερό»

Σήμερα

Η αντίδραση της παρουσιάστριας στην αναφορά του πρώην συζύγου της

Τάκης Βαμβακίδης: Νοσηλεύεται με πνευμονική εμβολή

Σήμερα

Βρίσκεται σε πλήρη ακινησία

Η Σοφία Παυλίδου ποζάρει ξαπλωμένη στα βράχια με φόντο το ηλιοβασίλεμα

Σήμερα

Η ηθοποιός απολαμβάνει στιγμές χαλάρωσης, μακριά από τις επαγγελματικές της υποχρεώσεις

Τζέισον Στέιθαμ: Στην Αντίπαρο ο ηθοποιός

Σήμερα

Ο Χολιγουντιανός σταρ πόζαρε δίπλα στην ηθοποιό Αρτεμη Αστεριάδη κατά τις διακοπές του στο νησί

Η Ιωάννα Τούνη λιώνει από συγκίνηση: Ο γιος της τραγουδάει το «Happy Birthday» για τα γενέθλιά της

Σήμερα

Η Ιωάννα Τούνη μετά το ταξίδι της στην Ίμπιζα για τα 32 γενέθλιά της, έσβησε ακόμα μία τούρτα με τον γιο της, Πάρη στο σπίτι τους στη Θεσσαλονίκη

Γιώργος Μαζωνάκης: «Δεν πάσχω από ψυχικό νόσημα, δεν είμαι επικίνδυνος» ‑ Τι θα γίνει με το εξιτήριο

Σήμερα

«Νιώθω ευγνώμων και σας υπόσχομαι ότι σύντομα θα είμαι κοντά σας», ανέφερε χαρακτηριστικά στο μήνυμά του ο Γιώργος Μαζωνάκης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.