E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Κακοκαιρία: Διακόπηκε η κυκλοφορία Λαμίας‑Καρπενησίου

Εγκλωβισμένοι οδηγοί, σταμάτησαν τα τρένα

Κακοκαιρία: Διακόπηκε η κυκλοφορία Λαμίας‑Καρπενησίου
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 9/9/2016 | 23:58

Σοβαρά προβλήματα έχουν δημιουργήσει ισχυρές βροχοπτώσεις στην Λαμία και στην Δυτική Φθιώτιδα, αλλά και σε χωριά περιφερειακά της Λαμίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λόγω ισχυρής βροχόπτωσης στην Ε.Ο.Λαμίας-Λιανοκλαδίου,έχουν ακινητοποιηθεί 30 οχήματα. Επιχειρούν 12 πυροσβέστες με 6 οχήματα και 1 ερπυστριοφόρο. Επίσης λόγω των κακών καιρικών συνθηκών στην Ε.Ο.Καλαμπάκας-Κλεινοβού,έχουν ακινητοποιηθεί 4 οχήματα.

Τον μεγάλο όγκο νερού δεν μπόρεσαν να τον συγκρατήσουν οι χείμαρροι, με συνέπεια σε αρκετά σημεία να περνά πάνω από το δρόμο Λαμίας – Καρπενησίου, βάζοντας σε κίνδυνο του ανυποψίαστους οδηγούς.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο 12ο χιλιόμετρο του δρόμου Λαμίας - Καρπενησίου στο σιδηροδρομικό σταθμό του Λιανοκλαδίου, η συγκοινωνία έχει διακοπεί, καθώς μία γέφυρα έχει γεμίσει νερό και να είναι αδύνατο να περάσουν ακόμη και πυροσβεστικά οχήματα από τη Λαμία προς τη Δυτική Φθιώτιδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με πληροφορίες του lamiareport.gr έχουν ακινητοποιηθεί δυο τρένα που κινούνταν από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα, το ένα στη Στύρφακα και ένα άλλο στο Δομοκό. Επίσης το τρένο που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα - Θεσσαλονίκη σταμάτησε στο Λιανοκλάδι μέχρι νεωτέρας. Ο ΟΣΕ θα μεταφέρει τους επιβάτες με λεωφορεία μέχρι να καθαριστούν οι γραμμές που πλημμύρισαν σε διάφορα σημεία της Φθιώτιδας.

Οι πυροσβέστες έδωσαν πραγματική μάχη για να προσεγγίσουν από κάποια πλευρά την γέφυρα, που έχει γεμίσει με νερό. Τα πυροσβεστικά οχήματα από την Λαμία, δεν μπορούσαν να περάσουν με κατεύθυνση τη δυτική Φθιώτιδα και το Καρπενήσι, με συνέπεια λίγα μέτρα μετά, να έχουν εγκλωβιστεί δεκάδες αυτοκίνητα, τα οποία πρόλαβαν και εγκατέλειψαν οι οδηγοί τους.

Μέχρι στιγμής οι πυροσβέστες προσπαθούν να προσεγγίσουν τα κρίσιμα σημεία για να εντοπίσουν πιθανά εγκλωβισμένα Ι.Χ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ανάμεσα στα εγκλωβισμένα οχήματα, υπήρχε και ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο κινούνταν με κατεύθυνση από το Καρπενήσι προς την Λαμία, χωρίς όμως να υπάρξει κάποιο πρόβλημα, αφού οι πυροσβέστες το απεγκλώβισαν πολύ γρήγορα.

Η κυκλοφορία από την Λαμία προς το Καρπενήσι έχει διακοπεί, καθώς η αστυνομία σταμάτα την κίνηση των αυτοκινήτων λίγο μετά την Λαμία. Ουρές χιλιομέτρων έχουν δημιουργηθεί, ενώ για την βοήθεια των πυροσβεστικών οχημάτων κινούνται και μηχανήματα της περιφέρειας Στερεάς, για να βοηθήσουν στον απεγκλωβισμό των αυτοκινήτων.

Σε ένα μεγάλο μέρος της περιοχής έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση και πολλά χωριά είναι χωρίς ρεύμα. Η έντονη βροχόπτωση συνεχίζεται και εκατοντάδες σπίτια στη Λαμία και τα χωριά έχουν πλημμυρίσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επίσης στους δρόμους προς Δομοκό και προς Μπράλο, υπάρχουν μικρές κατολισθήσεις και έχουν πέσει πέτρες μέσα στο δρόμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του trikalaola.gr λίγο μετά τις 22:00 απεγκλωβίστηκαν από μηχανήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας 18 άτομα, τα οποία είχαν αποκλειστεί στη στάση Κουκουράβα μετά τα Αμπέλια. Τα μηχανήματα άνοιξαν δίοδο και απελευθερώθηκαν τα αυτοκίνητα μαζί με τους επιβαίνοντες, ενώ 3 αυτοκίνητα παρέμειναν χωρίς επιβάτες στο σημείο αποκλεισμού.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Οδηγούσε στον περιφερειακό με 304 χιλιόμετρα και τραβούσε βίντεο για το TikTok!

Χτες

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει ταυτοποιήσει τον οδηγό και θα προβεί στις προβλεπόμενες ενέργειες

Νέα ανακοίνωση της ΥΠΑ: Αποκαταστάθηκε πλήρως το πρόβλημα ‑ Συνεχίζεται η έρευνα για τα αίτια

Χτες

Η ΥΠΑ τονίζει ότι σε όλα τα στάδια της διαχείρισης του περιστατικού «διασφαλίστηκε πλήρως η ασφάλεια των πτήσεων»

Γιώργος Παπαδάκης: Η ανακοίνωση του Λαϊκού Νοσοκομείου για τον θάνατό του

Χτες

Θρήνος για τον αδόκητο χαμό του γνωστού δημοσιογράφου

Ανδραβίδα: Δεν άντεξε την απώλεια του γιου του σε τροχαίο και αυτοκτόνησε

Χτες

Ο 50χρονος δεν άντεξε το βάρος της ανείπωτης απώλειας που κουβαλούσε τους τελευταίους μήνες και αυτοκτόνησε

Πέθανε ο Γιώργος Παπαδάκης

Χτες

Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος ύστερα από έμφραγμα

Υπέστη έμφραγμα ο Γιώργος Παπαδάκης

Χτες

Μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο Λαϊκό

Αγρότες από όλη την Ελλάδα κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις ‑ Σχέδια για 48ωρους αποκλεισμούς δρόμων

Χτες

«Οι δρόμοι δεν είναι δικοί τους, είναι δικοί μας. Τους πληρώνουμε με τη δουλειά και τους φόρους μας» διαμηνύουν

Προβλήματα στο FIR Αθηνών: Ξεκινούν και πάλι οι αφίξεις στα ελληνικά αεροδρόμια

Χτες

Δεκάδες ακυρώσεις πτήσεων με μεταθέσεις σε άλλες ημερομηνίες

Απίστευτο: Πόνταρε 30.000 δολάρια στην πτώση του Μαδούρο και έγινε πλούσιος

Χτες

Το «χρυσό» ποντάρισμα για την πτώση του καθεστώς Μαδούρο

Ο «Αϊνστάιν της Wall Street» αποκαλύπτει το μυστικό για να γίνετε πλούσιοι

Χτες

Η συμβουλή του ανθρώπου που ζει τη Wall Street εδώ και 40 χρόνια

ΥΠΑ: Προβλήματα στις επικοινωνίες του FIR Αθηνών ‑ Έχει εκδοθεί NOTAM

Χτες

Για την απόλυτη διατήρηση της ασφάλειας των πτήσεων, προς το παρόν εξυπηρετείται μόνο μέρος των υπερπτήσεων

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 16
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.