E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Σε νέα δίκη προτείνεται να παραπεμφθεί ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος

Δεν έχουν τελειωμό οι δικαστικές περιπέτειες για τον τέως δήμαρχο Θεσσαλονίκης

Σε νέα δίκη προτείνεται να παραπεμφθεί ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 12/9/2016 | 19:40

Δεν έχουν τελειωμό οι δικαστικές περιπέτειες για τον τέως δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, καθώς, με εισαγγελική πρόταση προς το Συμβούλιο Εφετών, προτείνεται η παραπομπή του σε δίκη, για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος, σε βαθμό κακουργήματος, πράξη η οποία συνδέεται με την υπεξαίρεση των 17,9 εκατ. ευρώ από τα δημοτικά ταμεία, κατά το διάστημα 1999-2007.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκτός από το Β. Παπαγεωργόπουλο, η αντιεισαγγελέας Εφετών, Μαγδαληνή Γαλάταλη εισηγείται να παραπεμφθεί στο ίδιο δικαστήριο -το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης- ο πρώην γενικός γραμματέας του Δήμου, Μιχάλης Λεμούσιας, αντιμετωπίζοντας την ίδια κατηγορία.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, η εισαγγελική λειτουργός, μεταξύ άλλων, κάνει αναφορά, τόσο στις κρίσεις των δικαστηρίων, πρώτου και δεύτερου βαθμού, με τις οποίες οι δύο άνδρες κρίθηκαν ένοχοι για την πολύκροτη υπόθεση της υπεξαίρεσης, όσο και στα βουλεύματα των δικαστικών συμβουλίων, που αποφάνθηκαν την παραπομπή τους σε δίκη για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος).

«Προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις που στηρίζουν την κατηγορία της κακουργηματικής πράξης της αποδοχής προϊόντων εγκλήματος, από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, η οποία διαπράχθηκε σε σχέση με την υπεξαίρεση που τέλεσε ο πρώην δημοτικός ταμίας, Παναγιώτης Σαξώνης, σε βάρος του Δήμου Θεσσαλονίκης» αναφέρεται στην εισαγγελική πρόταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Απολογούμενοι σε ανακριτή, ο Β. Παπαγεωργόπουλος και ο Μ. Λεμούσιας, αρνήθηκαν την κατηγορία που τους αποδίδεται, ισχυριζόμενοι ότι δεν έχουν κριθεί αμετάκλητα ένοχοι για την υπεξαίρεση, με δεδομένο ότι έχουν προσφύγει στον Άρειο Πάγο, με αίτηση αναίρεσης που έχουν ασκήσει κατά της καταδικαστικής απόφασης του Εφετείου. Ακόμη φέρεται να είπαν ότι το μόνο επιβαρυντικό στοιχείο σε βάρος τους είναι απολογία του συγκατηγορούμενού τους, Π. Σαξώνη.

Το λόγο έχει τώρα το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης, που θα αποφανθεί με βούλευμα για την παραπομπή τους ή μη, σε δίκη.
Για την υπεξαίρεση των 17,9 εκατ. από τα ταμεία τουΔήμου, ο μεν Β. Παπαγεωργόπουλος καταδικάστηκε από το πενταμελές Εφετείο, σε κάθειρξη 12 ετών, ο δε Μ. Λεμούσιας, σε κάθειρξη 13 ετών και 5 μηνών.

Και οι δύο αποφυλακίστηκαν το προηγούμενο διάστημα, ο πρώτος ως ανάπηρος και ο δεύτερος υπό όρους, έχοντας εκτίσει μέρος της ποινής του. Αντίθετα, στη φυλακή παραμένει ο πρώην δημοτικός ταμίας, Π. Σαξώνης, ο μόνος που ομολόγησε την υπεξαίρεση και στον οποίο το δικαστήριο, σε δεύτερο βαθμό, επέβαλε ποινή κάθειρξης 20 ετών και 6 μηνών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το νέο δικαστικό χτύπημα για τους Β. Παπαγεωργόπουλο και Μ. Λεμούσια έρχεται την ώρα που εκκρεμούν άλλες δύο υποθέσεις, για τις οποίες παραπέμφθηκαν σε ισάριθμες δίκες. Η πρώτη είναι για «ξέπλυμα βρώμικου χρήματος» σε σχέση με την υπεξαίρεση (προσδιορίστηκε για τον Ιανουάριο του 2017) και η δεύτερη για το άλλο οικονομικό σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε κατά τη θητεία του τέως δημάρχου, αυτό της λεγόμενης «Παγίας Προκαταβολής» (ύστερα από αλλεπάλληλες αναβολές προσδιορίστηκε για τον προσεχή Νοέμβρη).

Εξάλλου, ο Β. Παπαγεωργόπουλος κατέστη κατηγορούμενος για συνέργεια σε απιστία, αναφορικά με τις ειδικές εντολές πληρωμών, υπόθεση που αναβλήθηκε, μόλις την προηγούμενη εβδομάδα για τον προσεχή Νοέμβριο.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φορολογικές δηλώσεις: Δόθηκε παράταση – Ποια είναι η νέα καταληκτική ημερομηνία

Χτες

Η ΑΑΔΕ έδωσε επιπλέον χρόνο μετά τα αιτήματα των φορέων. Έχουν ήδη υποβληθεί σχεδόν 6,2 εκατ. δηλώσεις φυσικών προσώπων και 300.000 δηλώσεις επιχειρήσεων

Τροχαίο στη Θεσσαλονίκη: «Το απορριμματοφόρο μας πέταξε μακριά, το παιδί μου το πάτησε», λέει ο πατέρας της 15χρονης

Χτες

Στο πένθος βυθίστηκε ο ΠΑΟΚ μετά τον θάνατο 15χρονης αθλήτριας της δεύτερης ομάδας ποδοσφαίρου γυναικών

Αρτέμιδα: Σε πολυκατοικία ‑ «φάντασμα» το τελευταίο ραντεβού της Γιου Τινγκ που δεν έγινε ποτέ

Χτες

Τα ίχνη της 50χρονης αγοούνται από τις 20 Μαΐου όταν και ξεαφανίστηκε μυστηριωδώς

Σοκ στη Βρετανία: Πρώην υπουργός των Συντηρητικών βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της με τραύμα στο κεφάλι, πιθανή δολοφονία ερευνούν οι Αρχές

Χτες

Οι αστυνομικοί εντόπισαν την 78χρονη πρώην υπουργό Φυλακών με «σοβαρά τραύματα», αφού πλήρωμα ασθενοφόρου ειδοποίησε τις Αρχές και τις κάλεσε στην κατοικία της στο Χέιτορ, στην περιοχή του Ντάρτμουρ, λίγο πριν από το μεσημέρι της Πέμπτης

Ανησυχία προκαλεί το σύστημα δημιουργίας εικόνων με ΑΙ του Instagram

Χτες

Ιδιαίτερα προσεκτικοί οφείλουν να είναι οι χρήστες που διαθέτουν δημόσιο λογαριασμό

Σοκαριστική αποκάλυψη από τη δικηγόρο της μητέρας του 20χρονου στο Αργος: «Θα μείνει φυτό ή θα είναι κλινικά νεκρός ο 20χρονος»

Χτες

Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση του 20χρονου που πυροβολήθηκε μετά από καταδίωξη στο Αργος

Με εκρηκτικά και drones σχεδίαζαν να δολοφονήσουν Τραμπ και Βανς στον Λευκό Οίκο: Συνωμοσία 8 ατόμων εξάρθρωσε το FBI

Χτες

Το τρομοκρατικό σχέδιο θα υλοποιούνταν στην εκδήλωση UFC στην αυλή του Λευκού Οίκου τον περασμένο μήνα - Στόχοι ήταν, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, και οι Νετανιάχου, Μασκ - Από 19 ως 32 ετών οι οκτώ συνεργοί που έχουν συλληφθεί

Συνελήφθη 21χρονη για εμπρησμό από πρόθεση στον Μαραθώνα

Χτες

Η νεαρή φέρεται να προκάλεσε την πυρκαγιά με τη χρήση γυμνής φλόγας, δημιουργώντας τέσσερις διαφορετικές εστίες σε ξηρά χόρτα και θαμνώδη βλάστηση

Χάος στην Ινδία από τα εξαγριωμένα πλήθη που διαδηλώνουν μετά το βιασμό και τη δολοφονία 11χρονου κοριτσιού

Χτες

Τέσσερις άνδρες που καταδικάστηκαν για τη δολοφονία απαγχονίστηκαν.

Παίκτρια του ΠΑΟΚ η 15χρονη που σκοτώθηκε σε τροχαίο στη Θεσσαλονίκη, η μηχανή που επέβαινε με τον πατέρα της συγκρούστηκε με απορριμματοφόρο

Χτες

Ο ΠΑΟΚ αποχαιρέτησε την ανήλικη και μεταξύ άλλων έκανε γνωστό πως ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη της Αννας-Μαρίας ακυρώνεται ο αυριανός φιλικός αγώνας της ομάδας στη Βουλγαρία

Ξεσπά η υπάλληλος της Marfin που βγήκε στο μπαλκόνι να σωθεί: Μακάρι να είναι οι πραγματικοί δράστες

Χτες

«Για τους τρεις ανθρώπους που δεν μπορέσαμε να κάνουμε τίποτα για να τους σώσουμε»

Δείτε βίντεο: Έπεσαν βράχοι στην παραλία Μύρτος της Κεφαλονιάς

Χτες

Στο σημείο υπάρχει ειδικό σήμα επικινδυνότητας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.