E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Σε νέα δίκη προτείνεται να παραπεμφθεί ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος

Δεν έχουν τελειωμό οι δικαστικές περιπέτειες για τον τέως δήμαρχο Θεσσαλονίκης

Σε νέα δίκη προτείνεται να παραπεμφθεί ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 12/9/2016 | 19:40

Δεν έχουν τελειωμό οι δικαστικές περιπέτειες για τον τέως δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, καθώς, με εισαγγελική πρόταση προς το Συμβούλιο Εφετών, προτείνεται η παραπομπή του σε δίκη, για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος, σε βαθμό κακουργήματος, πράξη η οποία συνδέεται με την υπεξαίρεση των 17,9 εκατ. ευρώ από τα δημοτικά ταμεία, κατά το διάστημα 1999-2007.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκτός από το Β. Παπαγεωργόπουλο, η αντιεισαγγελέας Εφετών, Μαγδαληνή Γαλάταλη εισηγείται να παραπεμφθεί στο ίδιο δικαστήριο -το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης- ο πρώην γενικός γραμματέας του Δήμου, Μιχάλης Λεμούσιας, αντιμετωπίζοντας την ίδια κατηγορία.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, η εισαγγελική λειτουργός, μεταξύ άλλων, κάνει αναφορά, τόσο στις κρίσεις των δικαστηρίων, πρώτου και δεύτερου βαθμού, με τις οποίες οι δύο άνδρες κρίθηκαν ένοχοι για την πολύκροτη υπόθεση της υπεξαίρεσης, όσο και στα βουλεύματα των δικαστικών συμβουλίων, που αποφάνθηκαν την παραπομπή τους σε δίκη για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος).

«Προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις που στηρίζουν την κατηγορία της κακουργηματικής πράξης της αποδοχής προϊόντων εγκλήματος, από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, η οποία διαπράχθηκε σε σχέση με την υπεξαίρεση που τέλεσε ο πρώην δημοτικός ταμίας, Παναγιώτης Σαξώνης, σε βάρος του Δήμου Θεσσαλονίκης» αναφέρεται στην εισαγγελική πρόταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Απολογούμενοι σε ανακριτή, ο Β. Παπαγεωργόπουλος και ο Μ. Λεμούσιας, αρνήθηκαν την κατηγορία που τους αποδίδεται, ισχυριζόμενοι ότι δεν έχουν κριθεί αμετάκλητα ένοχοι για την υπεξαίρεση, με δεδομένο ότι έχουν προσφύγει στον Άρειο Πάγο, με αίτηση αναίρεσης που έχουν ασκήσει κατά της καταδικαστικής απόφασης του Εφετείου. Ακόμη φέρεται να είπαν ότι το μόνο επιβαρυντικό στοιχείο σε βάρος τους είναι απολογία του συγκατηγορούμενού τους, Π. Σαξώνη.

Το λόγο έχει τώρα το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης, που θα αποφανθεί με βούλευμα για την παραπομπή τους ή μη, σε δίκη.
Για την υπεξαίρεση των 17,9 εκατ. από τα ταμεία τουΔήμου, ο μεν Β. Παπαγεωργόπουλος καταδικάστηκε από το πενταμελές Εφετείο, σε κάθειρξη 12 ετών, ο δε Μ. Λεμούσιας, σε κάθειρξη 13 ετών και 5 μηνών.

Και οι δύο αποφυλακίστηκαν το προηγούμενο διάστημα, ο πρώτος ως ανάπηρος και ο δεύτερος υπό όρους, έχοντας εκτίσει μέρος της ποινής του. Αντίθετα, στη φυλακή παραμένει ο πρώην δημοτικός ταμίας, Π. Σαξώνης, ο μόνος που ομολόγησε την υπεξαίρεση και στον οποίο το δικαστήριο, σε δεύτερο βαθμό, επέβαλε ποινή κάθειρξης 20 ετών και 6 μηνών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το νέο δικαστικό χτύπημα για τους Β. Παπαγεωργόπουλο και Μ. Λεμούσια έρχεται την ώρα που εκκρεμούν άλλες δύο υποθέσεις, για τις οποίες παραπέμφθηκαν σε ισάριθμες δίκες. Η πρώτη είναι για «ξέπλυμα βρώμικου χρήματος» σε σχέση με την υπεξαίρεση (προσδιορίστηκε για τον Ιανουάριο του 2017) και η δεύτερη για το άλλο οικονομικό σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε κατά τη θητεία του τέως δημάρχου, αυτό της λεγόμενης «Παγίας Προκαταβολής» (ύστερα από αλλεπάλληλες αναβολές προσδιορίστηκε για τον προσεχή Νοέμβρη).

Εξάλλου, ο Β. Παπαγεωργόπουλος κατέστη κατηγορούμενος για συνέργεια σε απιστία, αναφορικά με τις ειδικές εντολές πληρωμών, υπόθεση που αναβλήθηκε, μόλις την προηγούμενη εβδομάδα για τον προσεχή Νοέμβριο.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ψηφιακή ένταξη ηλικιωμένων και ΑμεΑ: Τι προσφέρει το νέο πρόγραμμα και πώς να υποβάλετε αίτηση

Πριν 11 ώρες

Το έργο, χρηματοδοτούμενο από το Ταμείο Ανάκαμψης, στοχεύει στην άρση του ψηφιακού αποκλεισμού

Κτηνοτρόφος στην Κρήτη έβαψε... κόκκινα τα πρόβατά του για να μην του τα κλέψουν

Πριν 11 ώρες

Η εικόνα με τα κόκκινα πρόβατα δύσκολα περνά απαρατήρητη

Σε διαθεσιμότητα οδηγός λεωφορείου στην Αθήνας επειδή έτρωγε στο τιμόνι

Πριν 11 ώρες

Στο βίντεο φαίνεται ο οδηγός να κρατά το τιμόνι -με τα γόνατά του- και παράλληλα να τρώει το φαγητό του

Σκύρος: Διέγνωσαν πνευμονία σε 46χρονο και πέθανε από ανακοπή λίγη ώρα αργότερα

Πριν 11 ώρες

Όπως καταγγέλλεται από τους συγγενείς του, η γιατρός φέρεται να μην ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τον ασθενή, διέγνωσε πνευμονία και του έδωσε φάρμακα

Καλλιθέα: 45χρονη κατήγγειλε ξυλοδαρμό από τον σύντροφό της στη μέση του δρόμου

Πριν 11 ώρες

Μέρος του συμβάντος έχει καταγραφεί και σε βίντεο ενώ όσα κατέθεσε η γυναίκα είναι σοκαριστικά

Κυρανάκης: «Ας απειλούν όσο θέλουν οι ιδιοκτήτες ταξί, δεν εκβιάζομαι»

Πριν 11 ώρες

Και επίθεση κατά Λυμπερόπουλου: «Εκφράζει τον κακώς εννοούμενο συνδικαλισμό»

Συντάξιμη στο διπλάσιο η «μάχιμη πενταετία» για όλους τους ένστολους

Πριν 11 ώρες

Ποιες υπηρεσίες αναγνωρίζονται, πόσο και πότε

Τραμπ στην Κατάσταση της Ένωσης: «Δεν θα επιτρέψω ποτέ στο Ιράν να αποκτήσει πυρηνικό όπλο»

Πριν 11 ώρες

Ο Αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε ότι προσέλκυσε επενδύσεις άνω των 18 τρισ. δολαρίων μέσα στο πρώτο έτος

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στην Αλβανία ‑ Αισθητός στην Ελλάδα

Χτες

Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στην κεντρική Αλβανία, 22 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Ελμπασάν

Ιταλία: Έκρηξη σε τριώροφο κτίριο στη Βερόνα ‑ Έρευνα για επιζώντες

Χτες

Στο κτίριο κατοικούν τέσσερα άτομα, τα οποία δεν είναι γνωστό αν βρίσκονταν στο κτίριο την ώρα της έκρηξης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.