E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

FAZ: Ο Ρέντσι συμμαχεί με Τσίπρα

«Ο Ιταλός πρωθυπουργός οδηγείται σε συγκρούσεις με τη γερμανική κυβέρνηση»

FAZ: Ο Ρέντσι συμμαχεί με Τσίπρα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 12/9/2016 | 19:52

Σε μια δεύτερη ανάγνωση της Συνόδου Κορυφής των μεσογειακών χωρών της ευρωζώνης στην Αθήνα την περασμένη Παρασκευή προχωρά σήμερα η εφημερίδα FAZ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε άρθρο που δημοσιεύεται στο οικονομικό της ένθετο η Frankfurter Allgemeine Zeitung εκτιμά ότι «ο ιταλός πρωθυπουργός οδηγείται σε συγκρούσεις με τη γερμανική κυβέρνηση από τη στιγμή που την Παρασκευή εμφανίστηκε στο πλευρό του έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και άλλων τεσσάρων πρωθυπουργών χωρών της νοτίου Ευρώπης.

Με τη δήλωση "εναντίον μιας Ευρώπης των κανόνων, των τεχνικών λεπτομερειών, των δημοσιονομικών και της λιτότητας" ο Ρέντσι επανέλαβε ουσιαστικά ό,τι έχει πει ο ίδιος επανειλημμένως και επί ιταλικού εδάφους. Τα ίδια λόγια δίπλα στον Τσίπρα όμως στέλνουν ένα μήνυμα με πολύ περισσότερους αποδέκτες: με τον τρόπο αυτό ο Ρέντσι σηματοδοτεί την έναρξη μιας στενής συνεργασίας η οποία δεν αναμένονταν στο προοίμιο της ελληνικής συνόδου των ευρωπαϊκών μεσογειακών κρατών».

«Πλέον γινόμαστε κίνημα»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως σχολιάζει η FAZ και αναμεταδίδει η Deutsche Welle, τα διπλωματικά και αρμονικά λόγια δίπλα στη γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ στο Βεντοτένε αλλά και στο Μαρανέλο «απώλεσαν τη σημασία τους. Όπως εκτιμούν ιταλοί δημοσιογράφοι που συνόδευαν τον πρωθυπουργό τους, στην Αθήνα ο Ρέντσι βρήκε το πραγματικό του πρόσωπο. Κατά την επιστροφή ήταν πολύ ικανοποιημένος που πλέον και ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ εντάχθηκε στην ομάδα των νοτίων χωρών, αναφέρει η Corriere della Sera. Ο Ρέντσι είπε επ΄ αυτού: "Τώρα είμαστε πολλοί και μπορούμε να φέρουμε αναστάτωση". H Republicca τον επικαλείται με τα εξής λόγια: «Πλέον γινόμαστε κίνημα και η Ιταλία παίζει κεντρικό ρόλο σε αυτό». Οι Γερμανοί πιέζονται πλέον, φέρεται να πρόσθεσε ο ιταλός πρωθυπουργός».

Σύμφωνα με την FAZ, το Σαββατοκύριακο ο Ματέο Ρέντσι επανέλαβε τη θέση του. Η Ευρώπη χρειάζεται μια νέα αρχή όσον αφορά τις αξίες της, όπως είπε. Στο γερμανικό μοντέλο των κανόνων ο Ρέντσι φέρεται να αντιτείνει το όραμά του περί μιας «Ευρώπης των ιδεωδών, της κοινωνίας και της ομορφιάς». Σε αυτό το πλαίσιο ο Ρέντσι και η κυβέρνησή του θέλουν να βάλουν τώρα (…) τη Γερμανία στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Η Γερμανία έχει εντέλει ένα εμπορικό πλεόνασμα ύψους 80 έως 90 δις ευρώ, όπως λένε. «Εάν τηρούσε τους κανόνες κατά γράμμα, θα έπρεπε να επενδύσει το πλεόνασμα αυτό και να αναθέτει έργα σε ευρωπαϊκές και ιταλικές επιχειρήσεις. Δεν μπορείς από τη μια να μην σέβεσαι τους κανόνες και από την άλλη να δημιουργείς προβλήματα σε εκείνους που ζητούν ευελιξία».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νέο ηχητικό ντοκουμέντο για τα Τέμπη: Η συνομιλία του σταθμάρχη με τον ρυθμιστή έλξης

Χτες

Το ηχητικό που δημοσίευσε ο τηλεοπτικός σταθμός του Alpha

Ιαπωνία: YouTuber δολοφονήθηκε ενώ έκανε livestreaming στο κέντρο του Τόκιο

Χτες

Θεατές της ζωντανής μετάδοσης είπαν ότι άκουσαν τη 22χρονη να φωνάζει για βοήθεια κατά τη διάρκεια της επίθεσης

Νεκρό βρέφος εννιά μηνών στην Κύπρο: Το ξέχασε η μητέρα του στο αυτοκίνητο

Χτες

Η γυναίκα είχε το μωρό στο αυτοκίνητο και πήγε στη δουλειά της ξεχνώντας να το αφήσει στον βρεφονηπιακό σταθμό

Ανακαλύφθηκε το «Αουσβιτς» των καρτέλ ναρκωτικών στο Μεξικό: Συγκλονισμένη η χώρα

Χτες

Το στρατόπεδο είναι ένα σημάδι του πόσο τα εγκληματικά καρτέλ ναρκωτικών έχουν διεισδύσει στην οικονομία του Μεξικού, εξοντώνοντας δεκάδες χιλιάδες πολίτες

«Αδειάζει» τον Τραμπ ο Λευκός Οίκος: Δεν συνομίλησε με τον Πούτιν για την Ουκρανία

Χτες

Ο ειδικός απεσταλμένος της Ουάσιγκτον μίλησε με τον Ρώσο πρόεδρο

Μαχαίρια και λοστό είχε στο ΙΧ του ο άνδρας που γρονθοκόπησε 21χρονη στο Βόλο

Χτες

Ο 37χρονος συνελήφθη και σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία για σωματική βλάβη, απειλή, φθορά και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων

Χάος ξανά στα Κανάρια Νησιά λόγω του τουρισμού: Έσπασαν κι έκαψαν ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα

Χτες

Ομάδα ακτιβιστών μπήκε σε χώρο στάθμευσης ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων και τα πυρπόλησε, κλιμακώνοντας τις αντιδράσεις για τον μαζικό τουρισμό

Υπόθεση Βασίλη Καλογήρου: Συνάντησε πρώην αστυνομικό προτού εξαφανιστεί

Χτες

Οι Αρχές προσπαθούν μέσω των κινητών τηλεφώνων να εντοπίσουν ποιοι βρίσκονταν τις επίμαχες ώρες στην περιοχή που εξαφανίστηκε ο 39χρονος - Αναμένονται οι τοξικολογικές και οι ιστολογικές εξετάσεις

par: 6
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.