E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

«Φωτιά» στην Ε.Ε. βάζει η πρόσληψη Μπαρόζο στην Goldman Sachs

Αναθεώρηση του κώδικα δεοντολογίας της Ε.Ε. ζητεί ο Σουλτς

«Φωτιά» στην Ε.Ε. βάζει η πρόσληψη Μπαρόζο στην Goldman Sachs
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 14/9/2016 | 11:07

Υπέρ της αναθεώρησης του κώδικα δεοντολογίας της Ε.Ε. τάσσεται ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, στον απόηχο της υπόθεσης διορισμού του Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο στην Goldman Sachs.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Οφείλουμε να προσαρμόσουμε τον κώδικα συμπεριφοράς, ώστε να γίνει σαφέστερο τι επιτρέπεται να πράττουν οι πρώην πρόεδροι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και οι πρώην Επίτροποι» δήλωσε ο Σουλτς, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Die Welt.

Ο διάδοχος του Μπαρόζο, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, διέταξε την Κυριακή έρευνα σχετικά με το εάν ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο παρέβη τις βασικές αρχές της δεοντολογίας της ΕΕ με τον διορισμό του στην αμερικάνικη τράπεζα επενδύσεων Goldman Sachs, όπου θα προσφέρει τις συμβουλές του σχετικά με το Brexit.  

Η Goldman Sachs προσέλαβε τον Μπαρόζο ως μη εκτελεστικό πρόεδρο της διεθνούς της έδρας στο Λονδίνο, δύο εβδομάδες αφού οι Βρετανοί ψήφισαν υπέρ του Brexit τον Ιούνιο. Ο Μπαρόζο δήλωσε ότι θα συμβουλεύει την τράπεζα σε θέματα που αφορούν τις διαδικασίες εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην ερώτηση σχετικά με το αν ο κώδικας δεοντολογίας της ΕΕ είναι υπερβολικά χαλαρός, ο Μάρτιν Σουλτς απαντά: «Δεν είναι αρκετά σαφής. Είναι φυσικό όταν ένας πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ψάχνει για δουλειά...κανείς δεν έχει πρόβλημα αν γράφει βιβλία ή διδάσκει σε πανεπιστήμιο. Αλλά είναι περίεργο που ο Μπαρόζο θέλει να συμβουλεύει την μεγαλύτερη επενδυτική τράπεζα σε θέματα Brexit».  

Ο Μπαρόζο κατηγόρησε τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ για «διακριτική μεταχείριση» μετά το άνοιγμα της έρευνας, η οποία για τον πρώην πρόεδρο της Κομισιόν δεν συνάδει με την μεταχείριση που επιφυλάχθηκε σε άλλα πρώην μέλη της Επιτροπής.   

Ο Σούλτς κάλεσε επίσης τη Βρετανία να καταθέσει μέχρι το τέλος του έτους την αίτηση αποχώρησης από την Ε.Ε.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δεν θέλησε να μιλήσει για το πολιτικό του μέλλον, αν δηλαδή θα είναι υποψήφιος καγκελάριος, δεδομένου ότι το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) δεν προτίθεται να υποστηρίξει νέα θητεία του στο Ευρωκοινοβούλιο. Ο Σουλτς είπε απλώς ότι η σχετική ψηφοφορία για τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα γίνει στις 17 Ιανουαρίου: «Είναι μια ανοιχτή διαδικασία».

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Marfin: Επιστρέφει στην Ελλάδα η 46χρονη – Αρνείται κάθε εμπλοκή και θέλει να καταθέσει

Σήμερα

Η επιστροφή της από τη Μεγάλη Βρετανία ενδέχεται να γίνει ως τη Δευτέρα, ώστε την Τρίτη να εμφανιστεί μπροστά στην ανακρίτρια

Καύσωνας στην Ευρώπη: Ποιες χώρες θα αγγίξουν τους 42 βαθμούς και τι περιμένει την Ελλάδα

Σήμερα

Ο ισχυρός υποτροπικός αντικυκλώνας και οι επιπτώσεις του στη Μεσόγειο

Ανακαινίζω 2026: Τι πρέπει να προσέξουν οι δικαιούχοι αναφορικά με την υποχρέωση ενεργειακής αναβάθμισης του ακινήτου

Σήμερα

Το πρόγραμμα δεν χρηματοδοτεί μόνο αισθητικές αλλαγές - η ενεργειακή αναβάθμιση είναι ουσιαστική προϋπόθεση συμμετοχής

Ποιος ισχυρίζεται ότι ο Νετανιάχου και η Μοσάντ έσωσαν τον Ερντογάν από καρκίνο;

Σήμερα

Πρώην εκπρόσωπος του νοσοκομείου Ichilov του Τελ Αβίβ κάνει εκρηκτικό ισχυρισμό για μυστική ιατρική αποστολή στην Τουρκία με εμπλοκή της Μοσάντ.

Τι αποκαλύπτουν τα νέα αρχεία του Πενταγώνου για τα UFO ‑ ποια περιστατικά δεν έχουν ακόμα εξηγηθεί

Σήμερα

Σαράντα νέα αρχεία με βίντεο, ηχητικά και έγγραφα από CIA, NASA και FBI φέρνουν στο φως μαρτυρίες στρατιωτικών για άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα που παραμένουν αναπάντητα.

Η Apple μηνύει γνωστή εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης ‑ τι κατηγορεί τους πρώην υπαλλήλους της

Σήμερα

Η Apple κατέθεσε ομοσπονδιακή αγωγή κατά της OpenAI και δύο πρώην στελεχών της για κλοπή εμπιστευτικών πληροφοριών σχετικά με την ανάπτυξη προϊόντων.

Αγωγή κατά της Πλεύσης Ελευθερίας από την Όλγα Δάλλα – Υποστηρίζει ότι στερήθηκε τη βουλευτική έδρα λόγω… λίστας

Σήμερα

Δικαστικά κινείται η Όλγα Δάλλα για την απώλεια της έδρας της μετά τις επαναληπτικές εκλογές του 2023 - Ζητά τη βασική βουλευτική αποζημίωση 4 ετών

Τρομακτικό βίντεο: Παρά τρίχα γλίτωσε πεζός στη Νέα Υόρκη – Δείτε τι κατέγραψε η κάμερα ασφαλείας

Σήμερα

Δύο αυτοκίνητα καρφώθηκαν με μεγάλη ταχύτητα σε κτίριο στο Μπρούκλιν, τραυματίζοντας οδηγούς και πεζό - οι δύο οδηγοί συνελήφθησαν αμέσως.

Χάρι και Μέγκαν συναντούν τον βασιλιά Κάρολο σε «ιστορική» επανένωση ‑ τα παιδιά είδαν τον παππού τους για πρώτη φορά σε 4 χρόνια

Σήμερα

Ο βασιλιάς Κάρολος και η Καμίλα υποδέχτηκαν τον Χάρι με την οικογένειά του στο Χάιγκροουβ, σε αυστηρά ιδιωτική συνάντηση χωρίς φωτογραφίες

Ο Τεντόγλου «πέταξε» στα 8.61μ. με την κορυφαία επίδοση παγκοσμίως φέτος ‑ και απογοητεύτηκε που δεν έσπασε το πανελλήνιο ρεκόρ των 8.66μ.

Σήμερα

Στη 2η προσπάθειά του ο Έλληνας πρωταθλητής είχε ήδη κάνει 8.52μ., ενώ το προσωπικό του ρεκόρ αγγίζει τα 8.65μ.

Βόμβα στο ελληνικό μπάσκετ: Ο ΠΑΟΚ αποκτά τον Όσμαν με 9 εκατ. ευρώ για τρία χρόνια – Δίνει 2.000.000 ευρώ στον Παναθηναϊκό

Σήμερα

Ο ΠΑΟΚ εξασφαλίζει τον Τούρκο φόργουορντ για την επόμενη τριετία – Το παρασκήνιο της κορυφαίας μεταγραφής – Στο στόχαστρο και ο Βασίλης Τολιόπουλος με προσφορά έως δύο εκατ. ευρώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.