E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Δημοσκόπηση: Ο Ολάντ θα αποκλειόταν από τον α` γύρο, αν οι προεδρικές εκλογές διεξάγονταν σήμερα

Δυσαρεστημένη η κοινωνία της Γαλλίας

Δημοσκόπηση: Ο Ολάντ θα αποκλειόταν από τον α` γύρο, αν οι προεδρικές εκλογές διεξάγονταν σήμερα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 15/9/2016 | 09:23

Ο Φρανσουά Ολάντ και κάθε υποψήφιος της αριστεράς θα αποκλειόταν από τον πρώτο γύρο εάν οι προεδρικές εκλογές στη Γαλλία διεξάγονταν σήμερα, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου BVA για τον περιφερειακό Τύπο και την Orange που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
Η δημοσκόπηση εξετάζει οκτώ σενάρια για την πρόθεση ψήφου με διαφορετικούς υποψηφίους της αριστεράς και της δεξιάς. Σε όλα τα σενάρια ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ηττάται με μεγάλη διαφορά, με τον πρώην υπουργό Οικονομίας της κυβέρνησής του, Εμανουέλ Μακρόν, να συγκεντρώνει μεγαλύτερο ποσοστό.
Σε όλες τις εκδοχές, η υποψήφια του Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν και ο υποψήφιος της δεξιάς (ο Αλέν Ζιπέ ή ο Νικολά Σαρκοζί ή ο Μπρινό Λε Μερ) θα περνούσαν στον δεύτερο γύρο, εάν οι εκλογές διεξάγονταν σήμερα.

Στην περίπτωση όπου ο Εμανουέλ Μακρόν θα ήταν υποψήφιος και ο Αλέν Ζιπέ κέρδιζε τις προκριματικές εκλογές στη δεξιά, ο τελευταίος θα εξασφάλιζε ποσοστό 26% στην πρόθεση ψήφου, πίσω από τη Μαρίν Λεπέν (28%) και μπροστά από τον Μακρόν (16,5%), τον Ζαν-Λικ Μελανσόν (10%) και τον Φρανσουά Ολάντ (9%).
Αν ο Εμανουέλ Μακρόν δεν ήταν υποψήφιος, ο Αλέν Ζιπέ θα ερχόταν πρώτος με 36%, μπροστά από τη Μαρίν Λεπέν (30%), τον Ζαν-Λικ Μελανσόν (12%) και τον Φρανσουά Ολάντ (11%).
Στην περίπτωση μιας υποψηφιότητας του Σαρκοζί (και άρα με τον Φρανσουά Μπαϊρού παρόντα στον πρώτο γύρο), η Μαρίν Λεπέν έρχεται πρώτη στον πρώτο γύρο (29,5%), μπροστά από τον Νικολά Σαρκοζί (22%). Ο Φρανσουά Ολάντ κατατάσσεται τρίτος με 13%, όσο και ο Μπαϊρού, και λίγο πάνω από τον Ζαν-Λικ Μελανσόν (12,5%).
Στην περίπτωση μιας υποψηφιότητας του Λε Μερ, η Λεπέν (32%) θα προπορευόταν του Μπρινό Λε Μερ (16%) και του Φρανσουά Ολάντ (14%), με τον Ζαν-Λικ Μελανσόν να συγκεντρώνει το 13% και τον Φρανσουά Μπαϊρού το 12,5%.
Αν ο Φρανσουά Φιγιόν κέρδιζε τις προκριματικές εκλογές της δεξιάς, ο πρώην πρωθυπουργός θα ερχόταν δεύτερος με ποσοστό 18,5% πίσω από τη Μαρίν Λεπέν (33%), ενώ ο Φρανσουά Ολάντ θα ερχόταν τρίτος, στην ίδια θέση με τον Ζαν-Λικ Μελανσόν (13%).
Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε μέσω Διαδικτύου από τις 9 έως τις 11 Σεπτεμβρίου σε δείγμα 912 εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους, από ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα των Γάλλων άνω των 18 ετών.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το Grok του Έλον Μασκ αρνήθηκε το Ολοκαύτωμα

Σήμερα

Ξεκίνησε έρευνα στη Γαλλία

Θεσσαλονίκη: Τρίχρονο αγοράκι έπεσε από τις κερκίδες του Ποσειδώνιου Κολυμβητηρίου

Σήμερα

Διακομίστηκε με τραύμα στο κεφάλι στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύεται, εκτός κινδύνου

Πειραιάς: 34χρονος γρονθοκόπησε οδηγό ταξί επειδή αρνήθηκε να τον μεταφέρει

Σήμερα

Ο 34χρονος μπήκε σε ταξί που οδηγούσε 51χρονος και απαίτησε να μεταφερθεί στον προορισμό του

Πέθανε ο Πάνος Μαρινόπουλος

Σήμερα

Την τελευταία του πνοή άφησε ο επιχειρηματίας

Πότε δεν έκανε challenge, ήταν ένα από τα καλύτερα παιδιά, λέει ο παππούς του 22χρονου που πνίγηκε με μπέργκερ

Σήμερα

Ο 22χρονος άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή - Νοσηλευόταν την τελευταία εβδομάδα στη ΜΕΘ

Η Γαλλία να είναι έτοιμη «να χάσει τα παιδιά της» σε πιθανό πόλεμο με τη Ρωσία

Σήμερα

Σάλος από τις δηλώσεις του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου

Αγαθονήσι: Προειδοποιητικές βολές κατά τουρκικών σκαφών από το Λιμενικό

Σήμερα

Τουρκικό αλιευτικό έκανε επικίνδυνους ελιγμούς εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων

Πορτογαλία: 9χρονος ακρωτηριάστηκε στην τουαλέτα σχολείου από συμμαθητές του

Σήμερα

Ο 9χρονος χρειάζεται παυσίπονα και αντιβιοτικά κάθε 12 ώρες, ενώ χρειάζεται και υπνωτικά χάπια για να κοιμηθεί γιατί κλαίει κάθε βράδυ, λέει η μητέρα του

Ζαγόρι: Ο Δήμος ζητά κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Σήμερα

Ο Δήμαρχος Ζαγορίου ζητά με επιστολή του από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας να κυρηχθεί ο Δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Φυλάκιση 2 ετών και πρόστιμα €30.000 για τις μπαλωθιές ‑ Ιδρύεται Τμήμα Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων στην Κρήτη

Σήμερα

Νέα διάταξη με κάθειρξη έως 8 έτη και πρόστιμα έως 50.000 ευρώ για όσους διαφημίζουν ή παρακινούν σε χρήση όπλων

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 2
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.