E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Εργαζόμενοι Ομίλου Ξυνή: 1.150 εργαζόμενοι στο δρόμο με την απόφαση του υπουργείου Παιδείας

Τι αναφέρει η αγωνιστική επιτροπή των εργαζομένων

Εργαζόμενοι Ομίλου Ξυνή: 1.150 εργαζόμενοι στο δρόμο με την απόφαση του υπουργείου Παιδείας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 15/9/2016 | 11:23

Τις προηγούμενες ημέρες το Υπουργείο Παιδείας με απόφασή του ανακάλεσε τις άδειες λειτουργίας 5 δομών του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ. Όπως ανακοίνωσε η αγωνιστική επιτροπή των εργαζομένων του Ομίλου, «η απόφαση αυτή οδηγεί 1.150 εργαζομένους στην ανεργία και χιλιάδες σπουδαστές στην αβεβαιότητα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων του Ομίλου μιλούν για σκάνδαλο στο χώρο της ιδιωτικής μεταλυκειακής εκπαίδευσης. Όπως αναφέρουν, «οι 3 από τις 5 δομές ανακλήθηκαν για παράλειψη του ίδιου του Υπουργείου Παιδείας το 2013, κατά τη διαδικασία αδειοδότησης». Το ζήτημα, μάλιστα, υποκινήθηκε, όπως αναφέρουν, από καταγγελία ανταγωνιστικού ΙΙΕΚ που στράφηκε κατά του Υπουργείου Παιδείας. Αποτέλεσμα τούτου ήταν η πρόσφατη απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθήνας, η οποία ακυρώνει τις 3 άδειες του ΙΙΕΚ ΞΥΝΗ λόγω «ελλιπούς αιτιολόγησης» στο σύστημα franchise του ΙΙΕΚ, αλλά «αναπέμπει το θέμα κατά το μέρος αυτό (το franchise δηλαδή) στη Διοίκηση του Υπουργείου Παιδείας για νέα αιτιολογημένη κρίση».

Όπως επιβεβαιώνουν νομικοί κύκλοι, αυτό σημαίνει ότι το Υπουργείο Παιδείας έχει τη δυνατότητα, εφαρμόζοντας το σκεπτικό της δικαστικής απόφασης, να εκδώσει νέες άδειες στο ΙΙΕΚ ΞΥΝΗ, αιτιολογώντας περαιτέρω το σύστημα δικαιόχρησης που έχει εφαρμόσει το ΙΕΚ.

Το ερώτημα που γεννάται και ταλανίζει τους εκατοντάδες εργαζόμενους, οι οποίοι βρίσκονται στο κατώφλι της ανεργίας και τους χιλιάδες σπουδαστές που μένουν μετέωροι είναι, γιατί το Υπουργείο προτίμησε να κλείσει τα 3 εκπαιδευτήρια και να αγνοήσει το σκεπτικό της δικαστικής απόφασης. Γιατί, ενώ το Υπουργείο έχει νομική και διοικητική εναλλακτική, να επανεκδώσει δηλαδή τις 3 άδειες με πληρέστερη αιτιολόγηση αναφορικά με το franchise, επιλέγει να μην το πράξει, αναφέρουν οι εργαζόμενοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οπως επισημαίνουν, με τη σύμφωνη γνώμη της ΓΓΔΒΜ, θα βρισκόταν λύση στο πρόβλημα των εργαζομένων και των σπουδαστών, εφόσον ένα άλλο ΙΕΚ – το ΙΕΚ ΑΛΦΑ εν προκειμένω, θα προσαρτούσε τα κτίρια των ΙΕΚ ΞΥΝΗ που έχασαν τις άδειές τους. Παρόλα αυτά, ενώ ο φάκελος του ΝΕΟΥ ΙΕΚ είχε κατατεθεί από 12/8 στο Υπουργείο και στις 16/8 προς τον ΕΟΠΠΕΠ (αρμόδιο φορέα για τη διατύπωση γνώμης ως προς τις κτιριολογικές προυποθέσεις), οι ιθύνοντες στον ΕΟΠΠΕΠ κωλυσιεργούσαν επιδεικτικά τη χρέωση του φακέλου σε αρμόδιο αξιολογητή. Στη συνέχεια, και ενώ αρχικά δεν είχε εντοπιστεί κάποια έλλειψη στο φάκελο, άρχισαν να ξεφυτρώνουν δήθεν εκκρεμότητες αλλά και νομικά κενά. Αποτέλεσμα, μέχρι σήμερα ο ΕΟΠΠΕΠ να μην έχει προβεί σε διατύπωση γνώμης και η ΓΓΔΒΜ να μην έχει υπογράψει την τροποποίηση της άδειας του ΙΕΚ ΑΛΦΑ.

Κι ενώ τις τελευταίες ώρες, μετά από καθυστερήσεις και παλινωδίες, όλα φαίνεται να έχουν πάρει το δρόμο τους και ο ΕΟΠΠΕΠ να οδηγείται σε θετική διατύπωση γνώμης ως προς τα κτιριολογικά, πηγές αναφέρουν ότι το Υπουργείο Παιδείας δεν προτίθεται να υπογράψει την άδεια του ΙΕΚ ΑΛΦΑ. Ο λόγος είναι ότι μέτοχοι στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ φαίνονται πρόσωπα με συγγενική σχέση και μάλιστα εξ αγχιστείας με τον Σοφοκλή Ξυνή, ο οποίος έχει παραπεμφθεί με βούλευμα, παρότ δεν μπορεί να υπάρχει οικογενειακή συνυπευθυνότητα στα θέματα νόμιμης λειτουργίας μιας επιχείρησης σε υπόθεση μάλιστα που δεν έχει ακόμη εκδικαστεί.

ΠΗΓΗ: iefimerida

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Οδηγούσε στον περιφερειακό με 304 χιλιόμετρα και τραβούσε βίντεο για το TikTok!

Χτες

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει ταυτοποιήσει τον οδηγό και θα προβεί στις προβλεπόμενες ενέργειες

Νέα ανακοίνωση της ΥΠΑ: Αποκαταστάθηκε πλήρως το πρόβλημα ‑ Συνεχίζεται η έρευνα για τα αίτια

Χτες

Η ΥΠΑ τονίζει ότι σε όλα τα στάδια της διαχείρισης του περιστατικού «διασφαλίστηκε πλήρως η ασφάλεια των πτήσεων»

Γιώργος Παπαδάκης: Η ανακοίνωση του Λαϊκού Νοσοκομείου για τον θάνατό του

Χτες

Θρήνος για τον αδόκητο χαμό του γνωστού δημοσιογράφου

Ανδραβίδα: Δεν άντεξε την απώλεια του γιου του σε τροχαίο και αυτοκτόνησε

Χτες

Ο 50χρονος δεν άντεξε το βάρος της ανείπωτης απώλειας που κουβαλούσε τους τελευταίους μήνες και αυτοκτόνησε

Πέθανε ο Γιώργος Παπαδάκης

Χτες

Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος ύστερα από έμφραγμα

Υπέστη έμφραγμα ο Γιώργος Παπαδάκης

Χτες

Μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο Λαϊκό

Αγρότες από όλη την Ελλάδα κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις ‑ Σχέδια για 48ωρους αποκλεισμούς δρόμων

Χτες

«Οι δρόμοι δεν είναι δικοί τους, είναι δικοί μας. Τους πληρώνουμε με τη δουλειά και τους φόρους μας» διαμηνύουν

Προβλήματα στο FIR Αθηνών: Ξεκινούν και πάλι οι αφίξεις στα ελληνικά αεροδρόμια

Χτες

Δεκάδες ακυρώσεις πτήσεων με μεταθέσεις σε άλλες ημερομηνίες

Απίστευτο: Πόνταρε 30.000 δολάρια στην πτώση του Μαδούρο και έγινε πλούσιος

Χτες

Το «χρυσό» ποντάρισμα για την πτώση του καθεστώς Μαδούρο

Ο «Αϊνστάιν της Wall Street» αποκαλύπτει το μυστικό για να γίνετε πλούσιοι

Χτες

Η συμβουλή του ανθρώπου που ζει τη Wall Street εδώ και 40 χρόνια

ΥΠΑ: Προβλήματα στις επικοινωνίες του FIR Αθηνών ‑ Έχει εκδοθεί NOTAM

Χτες

Για την απόλυτη διατήρηση της ασφάλειας των πτήσεων, προς το παρόν εξυπηρετείται μόνο μέρος των υπερπτήσεων

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.