E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Δεν τα βρήκαν θεσμοί‑ Αθήνα για το ασφαλιστικό και τη ρύθμιση οφειλών

Τι έγινε στη σημερινή συνάντηση με Κατρούγκαλο

Δεν τα βρήκαν θεσμοί‑ Αθήνα για το ασφαλιστικό και τη ρύθμιση οφειλών
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 15/9/2016 | 14:58

Επιφυλακτικοί, όπως αναμενόταν, εμφανίστηκαν οι δανειστές στην πρόταση της κυβέρνησης για πάγωμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών των ελεύθερων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων και εν συνεχεία σε νέα ρύθμιση με στόχο να δοθεί ανάσα στην αγορά αλλά και για να ενισχυθούν τα έσοδα των ταμείων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ζήτησαν εξειδίκευση της πρότασης και αριθμούς προκειμένου να τα μελετήσουν και θα επανέλθουν με απαντήσεις και επισημάνσεις. Το σχέδιο προβλέπει ασφαλιστική ενημερότητα σε οφειλέτες που θα σπεύσουν να πληρώσουν και θα είναι συνεπείς στις καταβολές των τρεχουσών εισφορών τους, με ταυτόχρονο «πάγωμα» των ληξιπρόθεσμων οφειλών έως τις 31 Δεκεμβρίου 2016. Για να ενταχθεί ο οφειλέτης στο πρόγραμμα θα πρέπει να καταβάλει ανελλιπώς τις τρέχουσες εισφορές (από σήμερα, όχι από τις 31 Δεκεμβρίου) για να μην βγει εκτός ρύθμισης.
Χρόνο να μελετήσουν τα στοιχεία ζήτησαν και για την πρόταση για δυνατότητα σύστασης επαγγελματικών Ταμείων Πρόνοιας και Επικούρησης από αυτοαπασχολούμενους, ώστε να μειωθούν οι εισφορές τους.

Σύμφωνα με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, οι δανειστές δεν ρώτησαν για τη διευκόλυνση που αποφάσισε η κυβέρνηση σε σχέση με την παρακράτηση των αναδρομικών για τις επικουρικές, ενώ άκουσαν χωρίς να πάρουν θέση τα επιχειρήματα της κυβέρνησης για την ανάγκη λήψης αντισταθμιστικών μέτρων ενίσχυσης των πιο αδύναμων κατηγοριών που έχασαν το ΕΚΑΣ.

Ο υπουργός εργασίας Γ. Κατρούγκαλος είπε ότι δε θα υπάρξει νέα παράταση διατήρησης του αγγελιοσήμου (η προθεσμία λήγει 30 Σεπτεμβρίου) και ότι στη συνάντηση που θα έχει με τους εκπροσώπους των δημοσιογράφων και των εργοδοτών θα γίνει προσπάθεια να συμφωνηθεί η θέσπιση εργοδοτικής εισφοράς που θα αντικαταστήσει το αγγελιόσημο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στις επόμενες συναντήσεις μετά την επιστροφή των δανειστών θα συζητηθούν οι επονομαζόμενες «ουρές» της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης με τις οποίες ακυρώνονται διευκολύνσεις και εκπτώσεις μετά το βέτο που έθεσαν οι δανειστές.

Συγκεκριμένα, επιστρέφουν σε καθεστώς ΟΑΕΕ οι επιτηδευματίες ( τουριστικά καταλύματα , καφενεία) που δραστηριοποιούνται σε δήμους κάτω των 2.000 κατοίκων και δηλώνουν ετήσιο εισόδημα κάτω από 10.000 ευρώ περίπου, οι οποίοι είχαν μέχρι σήμερα το δικαίωμα να ασφαλίζονται στον ΟΓΑ. Πρόκειται για περίπου 45.000 ασφαλισμένους οι οποίοι με την αλλαγή του καθεστώτος θα χάσουν το προνόμιο της μεταβατικής περιόδου στην αύξηση της εισφοράς.

-Καταργούνται οι εκπτώσεις που προέβλεπε ο νόμος Κατρούγκαλου για τις εισφορές υπέρ υγείας ειδικά για τους αγρότες και τους νέους επιστήμονες. Έτσι από την 1/1/2017 αγρότες και επιστήμονες θα καταβάλουν τις ίδιες εισφορές ασθενείας με τους υπόλοιπους ελεύθερους επαγγελματίες χωρίς καμία μεταβατική περίοδο, για λόγους ισονομίας.
-Καταργείται η έκπτωση 15% που είχε προβλεφθεί για όσους ασφαλισμένους είχαν προγραμματίσει να εξαγοράσουν πλασματικά χρόνια εφάπαξ προκειμένου να πληρώσουν λιγότερα. Η έκπτωση ορίζεται σε 2% για κάθε έτος εξαγοράς , με αποτέλεσμα η εξαγορά πλασματικών ετών να κοστίζει τρεις φορές ακριβότερα. Το νομοσχέδιο για την Κοινωνική Οικονομία στο οποίο έχουν προσαρτηθεί οι συγκεκριμένες διατάξεις έχει κατατεθεί στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης και αναμένεται να πάρει άμεσα το δρόμο προς τη Βουλή.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βρήκαν τρεις όλμους στο διαμέρισμα που αγόρασαν στην Αγία Παρασκευή

Χτες

Χρειάστηκε η επέμβαση του Στρατού προκειμένου να απομακρυνθούν με ασφάλεια οι όλμοι από το διαμέρισμα στην Αγία Παρασκευή

Καύσωνας στη δυτική Ευρώπη: Νεκροί σε Γαλλία και Βρετανία ‑ Έκτακτα μέτρα και στην Ιταλία

Χτες

Οκτώ περιοχές στη δυτική Γαλλία τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού

Δικογραφία από την Αστυνομία για το επεισόδιο μεταξύ Μαρινάκη και Δημητριάδη

Χτες

Η δικογραφία αφορά στα, αυτεπαγγέλτως, διωκόμενα αδικήματα που τελέστηκαν παραβιάζοντας την αθλητική νομοθεσία

Ο Τραμπ υποβάλλεται σε νέο ιατρικό έλεγχο καθώς πληθαίνουν τα ερωτήματα για την υγεία του

Χτες

Πρόκειται για την τρίτη προγραμματισμένη ιατρική του εξέταση μέσα σε διάστημα 13 μηνών

Δηλητηριώδεις μέδουσες ‑ «πυξίδα» εντοπίστηκαν σε παραλία στη Ραιδεστό

Χτες

Καφέ μέδουσες του είδους Chrysaora hysoscella (κοινώς γνωστές ως `μέδουσες πυξίδα) παρατηρήθηκαν στην παραλιακή ζώνη της Τουρκίας

Παναθηναϊκός: Νέος προπονητής ο Γιάκομπ Νίστρουπ

Χτες

Ο 38χρονος Δανός υπέγραψε διετές συμβόλαιο

PosoKanei: Πώς λειτουργεί η νέα πλατφόρμα σύγκρισης τιμών σούπερ μάρκετ

Χτες

Η πλατφόρμα PosoKanei έρχεται να λειτουργήσει ως ένας ψηφιακός σύμμαχος για τους καταναλωτές

Mango: Παραιτήθηκε από την εταιρεία ο κατηγορούμενος για την δoλoφovία του πατέρα του Ισάκ Αντιτς

Χτες

Ο γιος του ιδρυτή του ισπανικού κολοσσού μόδας, Ισάκ Αντίκ, αφήνει τη θέση του αντιπροέδρου προκειμένου να αφοσιωθεί στην υπεράσπισή του, μετά τη σύλληψή του για την δολοφονία του πατέρα του

Πανελλήνιες 2026: Οδηγός για το Μηχανογραφικό Δελτίο ‑ Η διαδικασία και οι προθεσμίες

Χτες

Η σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού αποτελεί «κλειδί» για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.