E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Παίρνει μπροστά και πάλι η παραγωγή της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης

Τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου

Παίρνει μπροστά και πάλι η παραγωγή της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 15/9/2016 | 16:34

Από τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η παραλαβή και επεξεργασία τεύτλων για τη λειτουργία του εργοστασίου Πλατέος της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ), όπως δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας, Χρήστος Ρώσιος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ από τη συγκεκριμένη μονάδα στην Ημαθία, όπου ξεκίνησε σήμερα η φετινή καμπάνια παραγωγής. Η λειτουργία του δεύτερου εργοστασίου της εταιρείας, στην Ορεστιάδα, αναμένεται να ξεκινήσει στις 5 Οκτωβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ερωτηθείς αν ισχύουν πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες αναμένεται εντός του τρέχοντος μηνός η προκήρυξη του διεθνούς διαγωνισμού για την πώληση των εργοστασίων της εταιρείας στη Σερβία, ο κ. Ρώσσιος κράτησε αποστάσεις, επισημαίνοντας ότι «με την ολοκλήρωση των διαδικασιών θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός. Δεν μπορώ να κάνω καμία εκτίμηση για το χρόνο».

Σειρά ερωτημάτων τόσο για την πώληση των εργοστασίων της εταιρείας στη Σερβία, όσο και για θέματα που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία των μονάδων φέτος, αλλά και τη μη τέλεση του καθιερωμένου αγιασμού «έστω και στο προαύλιο», θέτει από την πλευρά του ο πρόεδρος τής Ομοσπονδίας Εργαζομένων, Χριστόδουλος Βαρκάκης. Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Βαρκάκης επισήμανε ότι φέτος τα εργοστάσια της ΕΒΖ στη Σερβία θα πραγματοποιήσουν ρεκόρ παραγωγής, που υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσει τους 135.000 τόνους, με τα κέρδη να εκτιμώνται σε ποσό άνω των 11 εκατ. ευρώ.

Κατά τον κ.Βαρκάκη, σε ό,τι αφορά τα εργοστάσια της Σερβίας, πρέπει να γίνει σαφές αν «η κυβέρνηση εξακολουθεί να έχει δρομολογημένη την πώληση, αν έχουν γίνει οι απαραίτητες προσαρμογές, ώστε το τίμημα να είναι ανάλογο της εξαιρετικής πορείας που παρουσιάζουν». Σε κάθε περίπτωση, ο ίδιος εξέφρασε εκ νέου την απορία του για την πώληση των εργοστασίων της εταιρείας στη Σερβία, τονίζοντας χαρακτηριστικά «δεν μπορώ να καταλάβω την εμμονή κάποιων για την πώληση του πιο υγιούς κομματιού της ΕΒΖ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφορικά με την έναρξη της φετινής καμπάνιας της εταιρείας, ο κ. Βαρκάκης επισήμανε ότι έχει γίνει υποτυπώδης συντήρηση στα εργοστάσια, και πρόσθεσε “ιδίως σε αυτό της Ορεστιάδας ο βαθμός συντήρησης δεν ξεπερνά το 30%”. Μεταξύ άλλων, ο ίδιος εξέφρασε τη δυσφορία των εργαζομένων της ΕΒΖ για την απαγόρευση εκ μέρους της διοίκησης της εταιρείας, του καθιερωμένου αγιασμού στους χώρους των εργοστασίων.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των τευτλοκαλλιεργητών Κεντρικής Μακεδονίας, Παύλος Μπογιαννίδης, επανέλαβε ότι οι 4.000 παραγωγοί τεύτλων έσπειραν φέτος περί τα 55.000 στρέμματα, με την παραγωγή να εκτιμάται στους 60.000 τόνους. Επανέλαβε ότι «το μόνο εύκολο είναι να επιτευχθεί ο στόχος των 100.000 στρεμμάτων του χρόνου, αρκεί μας πληρώνουν στην ώρα μας».

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οι ερευνητές είναι πιο κοντά από ποτέ στην επίλυση του μυστηρίου της Αμέλια Έρχαρτ

Σήμερα

Αεροφωτογραφίες μπορεί να αποτελέσουν το «κλειδί»

Αρνήθηκε την εισαγωγή στο Νοσοκομείο Νίκαιας ο Πάνος Ρούτσι: 19η μέρα σε απεργία πείνας

Σήμερα

Εξακολουθεί να πίνει μόνο νερό, χαμομήλι και ηλεκτρολύτες

Πάρος: Νεκρός 40χρονος Αφγανός με τραύματα από μαχαίρι

Σήμερα

Τον άτυχο άνδρα βρήκε ο εργοδότης του, ο οποίος ειδοποίησε άμεσα τις Αρχές

Times of Israel: Θετική η Χαμάς στο σχέδιο του Τραμπ για τη Γάζα ‑ Θα ζητήσει αλλαγές

Σήμερα

Αρθρο του BBC αναφέρει ότι ο ηγέτης της Χαμάς στη Γάζα αντιτίθεται στο σχέδιο

Πάνος Ρούτσι: Στο Κρατικό Νίκαιας για ιατρικές εξετάσεις ‑ Βρίσκεται στη 19η μέρα απεργίας

Σήμερα

Διακομίζεται στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους

Η Λατινοπούλου ειρωνεύεται τον Ιάσονα Αποστολόπουλο: «Αχου και δεν μας νοιάζει! Ας σας κρατήσουν εκεί»

Σήμερα

Αυτή τη φορά «τα έβαλε» με τον ακτιβιστή Ιάσονα Αποστολόπουλο που μαζί με άλλους Έλληνες αιχμαλωτίστηκε από το Ισραήλ

ΗΠΑ: Ποινή φυλάκισης σε γυναίκα που επιχείρησε να πνίξει 3χρονη Παλαιστίνια

Σήμερα

Μία 43χρονη Τεξανή καταδικάστηκε σε φυλάκιση πέντε ετών για απόπειρα πνιγμού ενός τρίχρονου κοριτσιού παλαιστινιακής καταγωγής.

«Ο φονιάς είναι έξω, μου σκότωσε τα παιδιά και πρέπει να πληρώσει»

Σήμερα

Συγκλονίζει η μητέρα του Ακη και της Χαριτίνης που σκοτώθηκαν σε τροχαίο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.