E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Μπουτάρης: «Δεν είμαι Ν.Δ. αλλά στηρίζω τον Μητσοτάκη, είναι ο πιο καλός από όλους»

Συνάντηση στη Θεσσαλονίκη

Μπουτάρης: «Δεν είμαι Ν.Δ. αλλά στηρίζω τον Μητσοτάκη, είναι ο πιο καλός από όλους»
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 16/9/2016 | 15:48

Μία ιδιαίτερα κολακευτική αναφορά περίμενε τον Κυριάκο Μητσοτάκημετά μετά το τέλος της συνάντησης του με τον κ. Γιάννη Μπουτάρη. Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης αφού ξεκαθάρισε ότι δεν ανήκει στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας πρόσθεσε ένα «αλλά» στην φράση του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συγκεκριμένα ανέφερε «Δεν είμαι Ν.Δ. αλλά τον κ. Μητσοτάκη τον στηρίζω, γιατί, προφανώς, είναι ο πιο καλός από όλους. Μην μπαίνουμε σε τέτοια συζήτηση. Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι, επειδή ο Πρόεδρος έχει μια πολύ μεγάλη εμπειρία στη δημόσια διοίκηση, ακούει με άλλο αυτί όλες τις απαιτήσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Και έχει και τον τρόπο να φιλτράρει αυτά που πρέπει να κάνει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, η Περιφέρεια και το Κράτος».

Ο κ. Μητσοτάκης απάντησε στην φιλοφρόνηση λέγοντας πως «αφού ευχαριστήσω το Δήμαρχο για τα καλά του λόγια, να πω ότι η δική μας δουλειά είναι να αντιμετωπίζουμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση Α' και Β' Βαθμού ακομμάτιστα. Αυτό έκανα πάντα στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Είναι γνωστό ότι με το Δήμαρχο προερχόμαστε από άλλους ιδεολογικούς χώρους, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να βρούμε ένα πεδίο κοινής λογικής».

Άνοιγμα και «δεξιά»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκτός από το καλό κλίμα στην συνάντηση με τον... κεντροαριστερό Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, πολύ καλό ήταν και το κλίμα μεταξύ του κ. Μητσοτάκη και του κ. Τζιτζικώστα στο Συνέδριο της Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στην Επιτροπή Περιφερειών.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ απηύθηνε χαιρετισμό και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο προσφυγικό επαινώντας τον περιφερειάρχη και επιβεβαιώνοντας πως οι σχέσεις του προέδρου της ΝΔ με τον άλλοτε αντίπαλο του για την ηγεσία του κόμματος, έχουν περάσει σε φάση ομαλότητας μετά το πρόσφατο τετ-α-τετ των δύο ανδρών. Από την στιγμή μάλιστα που ο κ. Τζιτζικώστας ανήκει στο δεξιό «κέρας» της ΝΔ οι καλές αναφορές του κ. Μητσοτάκη σε συνδυασμό με το καλό κλίμα στην συνάντηση με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, μπορεί να ερμηνευτούν ως ένα αμφίπλευρό άνοιγμα του Προέδρου της ΝΔ σε δύο χώρους έξω από το κέντρο που πρεσβεύει ο ίδιος.

Χαρακτηριστικό το απόσπασμα από την ομιλία του κ. Μητσοτάκη στο Συνέδριο της Ομάδας του ΕΛΚ:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η Ελλάδα, από τη γεωγραφία της, έχει το προνόμιο και την ιδιαιτερότητα να βρίσκεται στο βορειοανατολικό άκρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα σύνορά της είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και φυσικά η Ελλάδα, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, βρέθηκε στην πρώτη γραμμή μιας πρωτοφανούς προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης, τους τελευταίους 18 μήνες.
Τα νούμερα είναι, λίγο – πολύ, γνωστά σε εσάς. Να επαναλάβω μόνο έναν αριθμό, ο οποίος είναι ενδεικτικός του μεγέθους του προβλήματος, που αντιμετώπισε η χώρα μας, τον τελευταίο χρόνο. Το 2014 είχαμε 45.000 αφίξεις προσφύγων και μεταναστών στη χώρα μας και το 2015 πέρασαν από την Ελλάδα παραπάνω από 900.000 πρόσφυγες και μετανάστες.

Και βέβαια, είναι πάρα πολύ σημαντικό - επισημάνθηκε και από τον Απόστολο και θέλω να το τονίσω - ότι αυτές που δοκιμάστηκαν περισσότερο από αυτή την πρωτοφανή προσφυγική κρίση ήταν οι τοπικές κοινωνίες. Ειδικά στα σημεία εισόδου, λόγω των συνεπειών που είχε η όξυνση του φαινομένου στο εισόδημα των κατοίκων, αλλά και στην αδυναμία παροχής υποδομών φιλοξενίας σε επίπεδα πολλαπλάσια του πληθυσμού. Ειδικά τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου που αποτελούν το κύριο σημείο εισόδου των προσφύγων – μεταναστών, και το εισόδημά τους στηρίζεται στον τουρισμό, ήδη έχουν πάθει μία ανεπανόρθωτη ζημιά, για δύο συνεχόμενες χρονιές»

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πάτρα: Πώς πήγαν να «καλύψουν» τον φόνο του 30χρονου ‑ Καθάρισαν με χλωρίνη και ξήλωσαν κάμερες

Σήμερα

Συνταρακτικές αποκαλύψεις για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του 30χρονου σε κλαμπ στην Πάτρα, με τις κινήσεις των ιδιοκτητών να διαγράφουν ξεκάθαρη απόπειρα συγκάλυψης

Χρήστος Πολίτης: Πότε θα γίνει η τελετή αποτέφρωσης

Σήμερα

Στο αποτεφρωτήριο Ριτσώνας το τελευταίο αντίο στον ηθοποιό Χρήστο Πολίτη

Νικ Ράινερ: Πιστεύει ότι είναι «θύμα συνωμοσίας» για τη διπλή δολοφονία ‑ Έχει παραισθήσεις

Σήμερα

Ένα ντοκιμαντέρ του ΤΜΖ αποκαλύπτει λεπτομέρειες για την ψυχική υγεία του κρατούμενου Νικ Ράινερ και ποια θα είναι η υπερασπιστική γραμμή του

Ρούτσι κατά Καρυστιανού: «Πρέπει να παραιτηθεί από τον σύλλογο για τα Τέμπη»

Σήμερα

Ο Πάνος Ρούτσι δήλωσε πως όσα έκανε ο ίδιος, ήταν «για το παιδί μου, για να βρω την αλήθεια»

Ιωάννινα στα λευκά: Χιονίζει στο κέντρο της πόλης, μαγευτικές εικόνες από τα ορεινά της Κόνιτσας

Σήμερα

Η κακοκαιρία βρίσκεται σε εξέλιξη, με μεγάλο μέρος της Ηπείρου, και ειδικά τις ορεινές περιοχές των Ιωαννίνων και της Αρτας, να έχουν ντυθεί από χθες στα λευκά

Μπλακ άουτ στο FIR Αθηνών: Τι προκάλεσε αυτόν τον «διαρκή θόρυβο» στις συχνότητες

Σήμερα

Ο διοικητής της ΥΠΑ εξηγεί τι συνέβη στα ελληνικά αεροδρόμια πριν πέντε ημέρες, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει η Υπηρεσία, επισημαίνοντας πως δεν υπήρξε ζήτημα ασφάλειας πτήσεων

Ο Τραμπ ακύρωσε δεύτερη επίθεση στη Βενεζουέλα

Σήμερα

Δήλωσε ότι ΗΠΑ και Βενεζουέλα συνεργάζονται καλά, προσθέτοντας ότι τουλάχιστον 100 δισ. δολάρια θα επενδυθούν από τις «μεγάλες πετρελαϊκές» εταιρείες στη χώρα της Νότιας Αμερικής

Δημοσκόπηση GPO: Τι λένε για το κόμμα Καρυστιανού

Σήμερα

Από Πλεύση Ελευθερίας, Νίκη, και Ελληνική Λύση οι μεγάλες δεξαμενές ψηφοφόρων για το κόμμα Καρυστιανού

Ροδόπη: Αγνοείται αγρότης – Παρασύρθηκε από ορμητικά νερά στον Λίσσο ποταμό

Σήμερα

Αγωνία για την τύχη του ηλικιωμένου από το χωριό Μίρανα - Τον ψάχνουν και δύτες από την 2η ΕΜΑΚ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.