E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Επεισόδιο μεταξύ δύο ελλήνων δημοσιογράφων και Νίκου Παππά στη Νέα Υόρκη

Διαβάστε τι υποστηρίζει κάθε πλευρά

Επεισόδιο μεταξύ δύο ελλήνων δημοσιογράφων και Νίκου Παππά στη Νέα Υόρκη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 18/9/2016 | 21:29

Επεισόδιο μεταξύ του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά και δύο δημοσιογράφων που εργάζονται για τους τηλεοπτικούς σταθμούς Alpha και Star σημειώθηκε περίπου στις δύο τα ξημερώματα της Κυριακής (ώρα Νέας Υόρκης).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι δύο δημοσιογράφοι, ανταποκριτές του Alpha και του Star στις Ηνωμένες Πολιτείες, συνελήφθησαν από Αμερικανούς αστυνομικούς έξω από το ξενοδοχείο Westing Grand Central στη Νέα Υόρκη όπου βρίσκεται ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς μαζί με άλλα μέλη της ελληνικής αποστολής εν αναμονεί της άφιξης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε στο κρατικό Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ) οι δύο δημοσιογράφοι «παρακολουθούσαν μεταμφιεσμένοι τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ».

«Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να πλαστογραφήσουν την υπογραφή συνεργάτη του κ. Παππά στο ξενοδοχείο Westing Grand Central και να χρεώσουν μικρογεύμα στο δωμάτιό του» αναφέρεται επίσης στο τηλεγράφημα του ΑΠΕ και προστίθεται: «Οι δυο δημοσιογράφοι δήλωσαν ψευδώς στις αστυνομικές αρχές ότι είναι μέλη της αποστολής του Έλληνα πρωθυπουργού που αναμένεται στη Νέα Υόρκη». Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο δημοσιογράφοι είχαν χρεώσει περίπου 20 δολάρια στον δημοσιογράφο Γιώργο Χριστοφορίδη που εργάζεται στο γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού και συμμετέχει στην αποστολή στη Νέα Υόρκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με την εκδοχή που διακινείται από το κρατικό Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων οι δύο δημοσιογράφι «κίνησαν υποψίες όταν εντοπίστηκαν να παρακολουθούν και να φωτογραφίζουν τα μέλη της ασφάλειας του πρωθυπουργού που είχαν φτάσει νωρίτερα».

«Και οι δύο αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι, και σύμφωνα με πληροφορίες εναντίον τους πρόκειται να ασκηθεί δίωξη για πλαστογραφία» καταλήγει το ρεπορτάζ του ΑΠΕ.

Συνεργάτες των δύο δημοσιογράφων από τους τηλεοπτικούς σταθμούς Alpha και Star διαψεύδουν ότι οι δύο ανταποκριτές ήταν μεταμφιεσμένοι και τονίζουν ότι οι δύο ρεπόρτερς απλώς βρέθηκαν έξω από το ξενοδοχείο όπου έχει καταλύσει ο κ. Παππάς στο πλαίσιο του ρεπορτάζ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι δημοσιογράφοι λένε ότι απλώς έκαναν τη δουλειά τους και γι' αυτό βρίσκονταν έξω από το ξενοδοχείο όπου αναμένεται να καταλύσει και ο κ. Τσίπρας ο οποίος αναμένεται να φτάσει στη Νέα Υόρκη τα ξημερώματα της Δευτέρας για να λάβει μέρος στις εργασίες της ετήσιας γενικής συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Επισημαίνεται ότι οι αμερικανικές αρχές έχουν εντείνει τα μέτρα ασφαλείας μετά και την έκρηξη στην πολυσύχναστη συνοικία Τσέλσι στο Μανχάταν, καθώς από αύριο αναμένονται στην αμερικανική μεγαλούπολη ηγέτες απ’ όλο τον κόσμο προκειμένου για να λάβουν μέρος στην ετήσια Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Παππάς για δημοσιογράφους που συνελήφθησαν: Τεράστια η ευθύνη τους

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Είναι προφανές ότι η ευθύνη των δημοσιογράφων που αποφάσισαν να προβούν σε αυτή την αθλιότητα είναι τεράστια, όσο και αν προκαλεί θυμηδία. Η ευθύνη αυτών που τους έβαλαν να κάνουν ό,τι έκαναν είναι ακόμη μεγαλύτερη», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, για το περιστατικό με τους δύο δημοσιογράφους στη Νέα Υόρκη.

«Είναι τουλάχιστον αστεία τα δημοσιεύματα περί συλλήψεως μου στο Μανχάταν», αναφέρει ο δημοσιογράφος του Star.

Η πλήρης δήλωση του Δημήτρη Σουλτογιάννη έχει ως εξής:

«Είναι τουλάχιστον αστεία τα δημοσιεύματα περί συλλήψεως μου στο Μανχάταν, απλά και μόνο επειδή έκανα αυτοβούλως το δημοσιογραφικό μου καθήκον. Στα πλαίσια της κάλυψης του ταξιδιού του έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Νέα Υόρκη, οι ανταποκριτές ενημερωθήκαμε για την κατά δύο ημέρες νωρίτερη άφιξη του υπουργού επικρατείας Νίκου Παππά. Πράγματι βρεθήκαμε με τον συνάδελφο Θάνο Δημάδη από τον Alpha στο ξενοδοχείο που διαμένει για να πληροφορηθούμε την ατζέντα των δραστηριοτήτων του στη Νέα Υόρκη. Αυτό όπως φαίνεται ενόχλησε την προσωπική του φρουρά η οποία και κάλεσε τις μυστικές Υπηρεσίες των ΗΠΑ. Έκαναν μια απλή εξακρίβωση στοιχείων (Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου και ώρα 3 μ.μ. τοπική).

Φυσικά δεν υπήρξε καμία παρανομία και αφού εξακρίβωσαν ότι είμαι ένας νομοταγής αμερικανός πολίτης αποχώρησαν χωρίς να μας ενοχλήσουν. Δεν θα μπω στην διαδικασία να σχολιάσω τα περί μεταμφιέσεων και πλαστοπροσωπίας. Αν ένα καπέλο τζόκει και γυαλιά ηλίου θεωρούνται μεταμφίεση τότε και στις απόκριες έτσι θα κυκλοφορώ!!.... Είναι λυπηρό που βρέθηκαν συνάδελφοι να στείλουν τέτοια είδηση στην Ελλάδα εστιάζοντας στη δήθεν σύλληψη μου και όχι στο γεγονός ότι ο κ. Παππάς βρίσκεται εδώ και δύο ημέρες στο Μανχάταν με... "λευκή ατζέντα"... Προφανώς η φωτογραφική μου μηχανή ενόχλησε περισσότερο!»

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Οδηγούσε στον περιφερειακό με 304 χιλιόμετρα και τραβούσε βίντεο για το TikTok!

Χτες

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει ταυτοποιήσει τον οδηγό και θα προβεί στις προβλεπόμενες ενέργειες

Νέα ανακοίνωση της ΥΠΑ: Αποκαταστάθηκε πλήρως το πρόβλημα ‑ Συνεχίζεται η έρευνα για τα αίτια

Χτες

Η ΥΠΑ τονίζει ότι σε όλα τα στάδια της διαχείρισης του περιστατικού «διασφαλίστηκε πλήρως η ασφάλεια των πτήσεων»

Γιώργος Παπαδάκης: Η ανακοίνωση του Λαϊκού Νοσοκομείου για τον θάνατό του

Χτες

Θρήνος για τον αδόκητο χαμό του γνωστού δημοσιογράφου

Ανδραβίδα: Δεν άντεξε την απώλεια του γιου του σε τροχαίο και αυτοκτόνησε

Χτες

Ο 50χρονος δεν άντεξε το βάρος της ανείπωτης απώλειας που κουβαλούσε τους τελευταίους μήνες και αυτοκτόνησε

Πέθανε ο Γιώργος Παπαδάκης

Χτες

Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος ύστερα από έμφραγμα

Υπέστη έμφραγμα ο Γιώργος Παπαδάκης

Χτες

Μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο Λαϊκό

Αγρότες από όλη την Ελλάδα κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις ‑ Σχέδια για 48ωρους αποκλεισμούς δρόμων

Χτες

«Οι δρόμοι δεν είναι δικοί τους, είναι δικοί μας. Τους πληρώνουμε με τη δουλειά και τους φόρους μας» διαμηνύουν

Προβλήματα στο FIR Αθηνών: Ξεκινούν και πάλι οι αφίξεις στα ελληνικά αεροδρόμια

Χτες

Δεκάδες ακυρώσεις πτήσεων με μεταθέσεις σε άλλες ημερομηνίες

Απίστευτο: Πόνταρε 30.000 δολάρια στην πτώση του Μαδούρο και έγινε πλούσιος

Χτες

Το «χρυσό» ποντάρισμα για την πτώση του καθεστώς Μαδούρο

Ο «Αϊνστάιν της Wall Street» αποκαλύπτει το μυστικό για να γίνετε πλούσιοι

Χτες

Η συμβουλή του ανθρώπου που ζει τη Wall Street εδώ και 40 χρόνια

ΥΠΑ: Προβλήματα στις επικοινωνίες του FIR Αθηνών ‑ Έχει εκδοθεί NOTAM

Χτες

Για την απόλυτη διατήρηση της ασφάλειας των πτήσεων, προς το παρόν εξυπηρετείται μόνο μέρος των υπερπτήσεων

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 16
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.