E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στην Λέσβο

Χρυσαυγίτες χτύπησαν 3 κοπέλες σε διαδήλωση κατοίκων - Φωτιές στη Μόρια

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στην Λέσβο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 19/9/2016 | 17:25

Εκατοντάδες πολίτες της Μόριας αλλά και των άλλων χωριών βόρεια της πόλης της Μυτιλήνης διαδήλωσαν σήμερα από το πρωί μέχρι και το μεσημέρι στους δρόμους της πόλης, στο δημαρχείο, στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του τοπικού συμβουλίου της Μόριας και ως αίτημα είχε την εκκένωση της περιοχής από χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που ζουν έξω από το hotspot, καθώς και, όπως λένε, την προστασία της ασφάλειας και των περιουσιών των κατοίκων. Κυριάρχησαν, δε, συνθήματα υπέρ της μετεγκατάστασης στη χερσαία Ελλάδα των εγκλωβισμένων στα νησί ανθρώπων και της ανάγκης στήριξης των τοπικών κοινωνιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην πορεία για μια ακόμα φορά είχαν παρεισφρήσει ακραία στοιχεία που προσπάθησαν να εκτρέψουν το χαρακτήρα της πορείας με αντικυβερνητικά συνθήματα, ενώ δεν έλειψαν και προσωπικές επιθέσεις από γνωστούς ακροδεξιούς κατά του δημάρχου Λέσβου Σπύρου Γαληνού που κατέβηκε να μιλήσει στους συγκεντρωμένους.

Όπως αναφέρει το τοπικό emprosnet.gr, μέλη της Χρυσής Αυγής χτύπησαν φοιτητές που παρακολουθούσαν την κινητοποίηση, στην είσοδο της αγοράς, κοντά στα Κεντρικά Λύκεια της Μυτιλήνης.

Μάλιστα γίνεται λόγος για επίθεση 15 χρυσαυγιτών σε τρεις κοπέλες. Ας σημειωθεί ότι, όπως καταγγέλλεται, η επίθεση κατά των γυναικών έγινε ενώ ήταν στο συμβάν παρόντες άνδρες υπηρεσίας ασφαλείας οι οποίοι δεν παρενέβησαν για να τις προστατεύσουν. Μία από τις φοιτήτριες, γνωστή εθελόντρια στο νησί, έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πορεία και αλληλέγγυων προς τη Μυτιλήνη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο μεταξύ, όπως μετέδωσε πριν από λίγο το lesvospost.com, εκκενώθηκε το Hot Spot της Μόριας από τους εργαζόμενους, λόγω επεισοδίων που ξεκίνησαν από διαμαρτυρία Παλαιστίνιων. Οι παλαιστίνιοι μετανάστες όπως αναφέρουν πληροφορίες προέβησαν σε καθιστική διαμαρτυρία γιατί περιμένουν μήνες να εξεταστεί το αίτημα ασύλου τους.

Μεγάλες δυνάμεις των ΜΑΤ βρίσκονται στην περιοχή, ενώ στην Μόρια πηγαίνουν και πυροσβεστικά οχήματα.

Νωρίτερα περίπου 300 μετανάστες διέφυγαν από το hot spot και επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας στην πόλη, αλλά ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις τους σταμάτησαν και τους υποχρέωσαν να επιστρέψουν στον καταυλισμό. Με την επιστροφή τους ξέσπασαν μεγάλες πυρκαγιές σε ελαιοκτήματα, νότια και βόρεια του καταυλισμού, τις οποίες προσπαθεί να θέσει υπό έλεγχο η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Μέσα στον καταυλισμό αυτή την ώρα η κατάσταση είναι ήρεμη, ενώ κάποιοι εξ όσων μένουν εκεί, αρνήθηκαν να λάβουν φαγητό, διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες διαμονής.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα επεισόδια στο hot spot της Μόριας έγιναν με αφορμή τη φήμη που κυκλοφόρησε μέσα στον καταυλισμό, περί ομαδικής επαναπροώθησης στην Τουρκία.

Ανακοίνωση του βουλευτή της ΝΔ, Χαράλαμπου Αθανασίου

Πριν από λίγο με ανακοίνωσή του ο βουλευτής Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας Χαράλαμπος Αθανασίου χαιρέτισε τη σημερινή εκδήλωση διαμαρτυρίας των κατοίκων της Μόριας δηλώνοντας πως συμπαρίσταται «στον αγνό αγώνα σας για τη διάσωση της Λέσβου μας». Ο κ. Αθανασίου καταλήγει την ανακοίνωσή του ζητώντας «όχι άλλα Hot Spot στη Λέσβο και άμεση αποσυμφόρηση του νησιού μας από τους μετανάστες».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ελλείψεις φαρμάκων στην Ευρώπη: Συναγερμός για πάνω από 200 σκευάσματα

Σήμερα

Αντιβιοτικά, αντικαρκινικά και άλλα βασικά φάρμακα θέτουν σε δοκιμασία την αντοχή των συστημάτων υγείας στην Ευρώπη.

Η Τροχαία ετοιμάζει αιφνιδιαστικά αλκοτέστ το μεσημέρι στην Αττική, μετά από ανησυχητικά ευρήματα με οδηγούς!

Σήμερα

Οι πρώτες δειγματοληπτικές μετρήσεις έφεραν στο φως οδηγούς με αλκοόλ ακόμη και το μεσημέρι. Ετοιμάζονται αιφνιδιαστικοί έλεγχοι σε νευραλγικά σημεία της Αττικής – αποκαλύπτουμε το σχέδιο της Τροχαίας.

Ημαθία: Παράνομο κάμπινγκ στήθηκε μέσα στο δάσος, με φιάλες υγραερίου και αναμμένες φωτιές

Σήμερα

Η παράνομη κατασκήνωση δημιουργήθηκε τις πρώτες μέρες του Ιουλίου, μέσα στο δάσος και μόλις λίγα μέτρα από το χωριό

Αγία Παρασκευή: Παρουσιάστρια κατήγγειλε τον σύζυγό της για εξύβριση

Σήμερα

Μετά την καταγγελία, οι αστυνομικές Αρχές κινητοποιήθηκαν και προχώρησαν στην προσαγωγή του συζύγου της, στο πλαίσιο της προβλεπόμενης διαδικασίας

Οικογενειακή τραγωδία στην Πάτρα: Ζευγάρι «έφυγε» με διαφορά 30 ημερών

Σήμερα

Το ζευγάρι αφήνει πίσω του μία κόρη, μαθήτρια της Β` Λυκείου

Ιταλία: Τέσσερα αεροσκάφη αναποδογύρισε καταιγίδα στο αεροδρόμιο του Φόρλι ‑ Βίντεο

Σήμερα

Στην περιοχή οι ριπές των ανέμων άγγιξαν τα 120 χιλιόμετρα την ώρα

Χτύπησαν και έστειλαν στο νοσοκομείο 17χρονο Κύπριο στη Σητεία επειδή χόρεψε σούστα με μία κοπέλα σε πανηγύρι

Σήμερα

Δύο ανήλικοι, 16 και 17 ετών, συνελήφθησαν για τον τραυματισμό του νεαρού, με τον έναν να παραδέχεται τη συμμετοχή του και τον άλλον να ισχυρίζεται πως προσπάθησε να χωρίσει τους εμπλεκόμενους.

Ντιέγκο Μαραντόνα: Πουλήθηκε η μπάλα από το «Χέρι του Θεού» για 2.9 εκατομμύρια ευρώ

Σήμερα

Η μπάλα με την οποία ο Ντιέγκο Μαραντόνα σκόραρε το «Χέρι του Θεού» και το «Γκολ του Αιώνα» στο Μουντιάλ του 1986 πουλήθηκε σε δημοπρασία στις ΗΠΑ

Ο Μπέσεντ ανακοινώνει «οικονομική D‑Day» για το Ιράν και τους συμμάχους του: Ποιες χώρες ίσως βρεθούν στο στόχαστρο

Σήμερα

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών προαναγγέλλει πρωτοφανή οικονομική επίθεση κατά της Τεχεράνης, που θα «βάλει το παιχνίδι στην τελική ευθεία» – Σαφές μήνυμα και στους συμμάχους της Τεχεράνης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 16
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.