Γερμανία: Xάος στα αεροδρόμια από βλάβη στο σύστημα ελέγχου των επιβατών
Πιθανή επίθεση από χακερς

Δημοσίευση 20/9/2016 | 14:21
Xάος στα γερμανικά αεροδρόμια εξαιτίας μιας βλάβης στο σύστημα ελέγχου των επιβατών. Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα "Bild", η βλάβη εντοπίστηκε στο ομοσπονδιακό σύστημα πληροφοριών (βάση δεδομένων του δικτύου της γερμανικής αστυνομίας και της ομοσπονδιακής εγκληματολογικής υπηρεσίας) προκαλώντας τεράστιες ουρές στα αεροδρόμια και μεγάλες καθυστερήσεις στις πτήσεις.
Σύμφωνα με την "Bild", οι επιβάτες που ταξιδεύουν από μη ευρωπαϊκές χώρες δεν μπορούν να περάσουν από τον επίσημο έλεγχο.
Εκπρόσωπος της γερμανικής αστυνομίας δήλωσε στην γερμανική εφημερίδα : "Οι μηχανικοί εργάζονται πυρετωδώς για να αποκαταστήσουν το πρόβλημα . Και αν δεν επιλυθεί, υπάρχει μία εναλλακτική λύση: ένα σύστημα έκτακτης ανάγκης το οποίο λειτουργεί όμως πολύπλοκα", τόνισε.
Η γερμανική εφημερίδα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπήρξε επίθεση από χάκερ.