E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Θέλουν με απαξιώσουν και να με εξευτελίσουν, λέει ο Δημάδης

Κατηγορεί ΑΠΕ και ΕΡΤ για στημένο ρεπορτάζ και προπαγάνδα

Θέλουν με απαξιώσουν και να με εξευτελίσουν, λέει ο Δημάδης
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 21/9/2016 | 13:49

Νέα παρέμβαση για όσα έγιναν στη Νέα Υόρκη κάνει ο δημοσιογράφος Θάνος Δημάδης. Ο ίδιος τονίζει ότι δεν συνελήφθη ποτέ και τονίζει: «Η "σύλληψη" με όλα τα συμπαραμαρτούντα που αυτή συνυποδηλώνει στο δελτίο τύπου του ΑΠΕ, είναι η κομβική λέξη με την οποία επιχειρείται να με απαξιώσουν ως δημοσιογράφο-ανταποκριτή, να με εξευτελίσουν με την αρωγή του εγχώριου δημοσιογραφικού συστήματος που εξυπηρετεί τα συμφέροντα της κυβέρνησης και να ανακόψουν την οποιαδήποτε δημοσιογραφική μου λειτουργία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο ίδιος τονίζει πως: «Οι δημοσιογράφοι στα δημόσια μέσα ενημέρωσης του ΑΠΕ και της ΕΡΤ, φτιάχνουν ένα γαϊτανάκι μιας πολύ καλοστημἐνης προπαγάνδας που την ονομάσαν ανταπόκριση του ΑΠΕ με στόχο να εκβιάσουν την σιωπή μου, πλήττοντας την αξιοπιστία μου, με συνέπεια να με αποκλείσουν από την Εφημερίδα των Συντακτών και το Periodista.gr, και κυρίως να μην προβώ σε κανένα ρεπορτάζ καθ᾽όλη την διάρκεια της επίσκεψης του Υπουργού Επικρατείας κ. Παππά και του Πρωθυπουργού κ. Τσίπρα στη Νέα Υόρκη».

Διαβάστε ολόκληρη τη δήλωση του Θάνου Δημάδη

«Την Κυριακή το βράδυ και 24 ώρες ακριβώς μετά από ένα γεγονός διασταύρωσης στοιχείων, ο πληρωνόμενος από το ελληνικό δημόσιο δημοσιογράφος του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, δίνει την "είδηση" περί δήθεν σύλληψης των δύο δημοσιογράφων του ALPHA και του Star στη Νέα Υόρκη. Η "σύλληψη" με όλα τα συμπαραμαρτούντα που αυτή συνυποδηλώνει στο δελτίο τύπου του ΑΠΕ, είναι η κομβική λέξη με την οποία επιχειρείται να με απαξιώσουν ως δημοσιογράφο-ανταποκριτή, να με εξευτελίσουν με την αρωγή του εγχώριου δημοσιογραφικού συστήματος που εξυπηρετεί τα συμφέροντα της κυβέρνησης και να ανακόψουν την οποιαδήποτε δημοσιογραφική μου λειτουργία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ετεροχρονισμένη "ανταπόκριση" του ΑΠΕ συνοδεύεται και με σχετική δήλωση του Υπουργού Επικρατείας -την μοναδική σε όλο το Σαββατοκύριακο- στην ανταποκρίτρια της ΕΡT, επίσης μισθοδοτούμενη από το ελληνικό δημόσιο, για να επιβεβαιώσει το ρεπορτάζ του ΑΠΕ. Οι δημοσιογράφοι στα δημόσια μέσα ενημέρωσης του ΑΠΕ και της ΕΡΤ, φτιάχνουν ένα γαϊτανάκι μιας πολύ καλοστημἐνης προπαγάνδας που την ονομάσαν ανταπόκριση του ΑΠΕ με στόχο να εκβιάσουν την σιωπή μου, πλήττοντας την αξιοπιστία μου, με συνέπεια να με αποκλείσουν από την Εφημερίδα των Συντακτών και το Periodista.gr, και κυρίως να μην προβώ σε κανένα ρεπορτάζ καθ᾽όλη την διάρκεια της επίσκεψης του Υπουργού Επικρατείας κ. Παππά και του Πρωθυπουργού κ. Τσίπρα στη Νέα Υόρκη.

Τα αναληθή στοιχεία του δελτίου τύπου του δημοσιογράφου του ΑΠΕ και της αναπαραγωγής αυτού είναι:

1. Όπως ψευδώς μετέδωσε το ΑΠΕ, η "σύλληψη" δεν έγινε ποτέ. Αντιθέτως την στιγμή που έξω από το ξενοδοχείο ετοιμαζόμασταν να συνεχίσουμε το ρεπορτάζ μας για το ενδεχόμενο παρασκηνιακών συναντήσεων του Υπουργού Επικρατείας, ζητήθηκε η εξακρίβωση στοιχείων καθ᾽υπόδειξη της Ασφάλειας του Υπουργού για να ελεγχθεί ο ρόλος μας, η σκοπιμότητά μας και ο τρόπος του ρεπορτάζ. Κατόπιν της εξακρίβωσης των στοιχείων μας, αναγνωρίστηκε το δημοσιογραφικό μας δικαίωμα για το ρεπορτάζ του τι κάνει ο Έλληνας Υπουργός και η Ελληνική αποστολή κατά την διάρκεια της αντιπροσώπευσής τους όλο το Σαββατοκύριακό στη Νέα Υόρκη και ποιες θα είναι οι πιθανές συναντήσεις τους, εφόσον δεν μας κοινοποιήθηκε κανένα πρόγραμμα του Υπουργού για το Σαββατοκύριακο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όσο για τους συντηρητικούς καλοθελητές της όλης ιστορίας και τους δημιουργούς ειδήσεων μόνο μέσα από δελτία τύπου, ας γνωρίζουν ότι την αλήθεια ενός ρεπορτάζ την κατακτάς ακόμα κι αν χρειαστεί να ντυθείς φασίστας για να κάνεις ρεπορτάζ για φασίστες ή να ντυθείς σερβιτόρος για να δεις ποιόν συναντάει και γιατί η κυβερνητική αποστολή σε ένα εστιατόριο.

2. Σε αντίθεση με ότι ψευδώς μετέδωσε ο δημοσιογράφος του ΑΠΕ, δεδομένου του εύρους των δυνατοτήτων που μας δίνει η ελευθερία της δημοσιογραφικής μας ταυτότητας, θα ήταν άσκοπο να την αποποιηθούμε και να δηλώσουμε ότι είμαστε μέλη της ελληνικής αποστολής. Διότι τότε όντως θα υπήρχε θέμα αληθινής σύλληψης. Το δελτίο τύπου του δημοσιογράφου του ΑΠΕ είναι διπλά ψευδές αφού μπροστά σε όλο αυτό το σκηνικό ήταν και οι εκπρόσωποι της ελληνικής αποστολής επιβεβαιώνοντας την δημοσιογραφική μας ταυτότητα.

3. Σημειωτέον, όταν μπαίνεις στο ξενοδοχείο όπου διαμένει ο Έλληνας Υπουργός και πολλές άλλες ξένες αντιπροσωπείες, είσαι υποχρεωμένος να μπεις με την δημοσιογραφική σου ταυτότητά. Όλα τα υπόλοιπα είναι βολικές περιγραφές σε ένα διαπλεκόμενο δελτίο τύπου του ΑΠΕ. Όταν διαπίστωσαν ότι δεν επιτελέσθη ο εκφοβισμός του Σαββάτου μέσω του ελέγχου των στοιχείων μας, τότε βγάζουν δελτίο τύπου ετεροχρονισμένο κατά 24 ώρες στην υποψία και μόνον ότι εμείς έχουμε στα χέρια μας ρεπορτάζ των συναντήσεων του κ. Παππά. Αλίμονο αν το ΑΠΕ δίνει τις ειδήσεις 24 ώρες μετά παρόλο που είναι παρόν στα γεγονότα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

4. Όσον αφορά στα λεγόμενά του κ. Χριστοφορίδη, που είναι και συνάδελφος αλλά και φίλος, και μου προσάπτει ότι ετοίμαζα στημένο σκηνικό περί χαβιάρι, οφείλω να διευκρινίσω ότι άλλο είναι να κάνεις ρεπορτάζ και άλλο να κάνεις δίκην προθέσεων με βάση τα δικά σου κριτήρια και υποψίες ρίχοντας επιπλέον αίμα στην αρένα του εξευτελισμού. Επισυνάπτω δημοσίως την απόδειξη πληρωμής των 14 δολαρίων λίγη ώρα μετά την παραγγελία γεγονός το οποίο σκοπίμως και με δόλο απέκρυψε ο δημοσιογράφος του ΑΠΕ στο δελτίο τύπου ώστε σε συνδυασμό με την εμφατική χρήση της λέξης "σύλληψη" και τα ψέματα περί χαβιάρι, να επιχειρηθεί ο διασυρμός και ο εξευτελισμός μου.

Είναι ώρα να διευκρινιστεί στην Ελλάδα του σήμερα ότι πλέον τα ρεπορτάζ γίνονται όχι από τις ειδήσεις που δίνουν στους δημοσιογράφους οι συνεργάτες Υπουργών, ούτε από τις ανακοινώσεις του ΑΠΕ, ούτε από μαζώξεις και συζητήσεις σε ταβέρνες. Τα ρεπορτάζ γίνονται για να μάθεις και να συλλέξεις ντοκουμέντα ποιος συναντάει ποιον και για ποιον λόγο και τι άτυποι συσχετισμοί κυβερνητικών αποστολών διακυβεύουν το μέλλον εννέα εκατομμυρίων Ελλήνων.

Η ηθική μου τάξη μέχρι σήμερα στο δημοσιογραφικό στερέωμα δεν θα αφήσω να πληγεί από εξευτελιστικά και ψευδή δημοσιεύματα με βασιζόμενα σε ψευδείς εντυπώσεις που δημιούργησε το δελτίο τύπου του ΑΠΕ, και με εκβιαστικές ενέργειες που θέλουν να εξαγοράσουν την σιωπή μου δια του αποκλεισμού. Επιφυλάσσομαι για κάθε νόμιμο δικαίωμά μου.»

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο στη Ριτσώνα

Σήμερα

Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

Τρίκαλα: Στο νοσοκομείο μια 21χρονη με βαρύ εγκεφαλικό

Σήμερα

Η κοπέλα βρισκόταν στα Τρίκαλα για ολιγοήμερες διακοπές και είναι από την Αθήνα

Εθνική Πινακοθήκη: Απομακρύνθηκαν οριστικά τα έργα που βανδάλισε ο βουλευτής της Νίκης

Σήμερα

Τα έργα απομακρύνθηκαν με τη σύμφωνη γνώμη του καλλιτέχνη

Φοβερό γκολ από τον Κασέμι της Καβάλας, σκόραρε με ψαλιδάκι έξω από την περιοχή ‑ Βίντεο

Σήμερα

Ο διεθνής Αλβανός που είναι παιδί της Ακαδημίας του Ολυμπιακού εκμεταλλεύτηκε το λάθος της άμυνας του Εθνικού Νέου Κεραμιδίου και πέτυχε ένα απίθανο γκολ

Δείτε βίντεο: Η Ελένη Λουκά κυλίστηκε στον δρόμο έξω από το Προεδρικό Μέγαρο

Σήμερα

Το επεισόδιο εκτυλίχθηκε λίγο μετά το τέλος της ορκωμοσίας της νέας κυβέρνησης

Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό: Θέλω χειροπιαστά αποτελέσματα, θα επιβλέπω προσωπικά

Σήμερα

Κρίσιμο το ύφος και οι συμπεριφορές στη δημόσια σκηνή

Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Φούλμαν Μουντάνου

Σήμερα

Έγινε ευρύτερα γνωστή από τη μακροχρόνια συμμετοχή της στις καθημερινές σειρές Λάμψη και στο Καλημέρα Ζωή

Λεωνίδας Καβάκος για τα γιουχαΐσματα στον Τζέι Ντι Βανς: Σοκαριστικό αυτό που συνέβη, ήταν ένα μάθημα για μένα

Σήμερα

«Δεν συμφωνώ με τις διαμαρτυρίες μέσα σε αίθουσες συναυλιών αλλά καταλαβαίνω ότι στην Αμερική οι άνθρωποι δεν είναι συνηθισμένοι σε κρατικές παρεμβάσεις»

Αγριος καβγάς ζευγαριού σε live μετάδοση στο Tik tok ‑ Έσπαγαν αντικείμενα μπροστά στα μάτια ανήλικου παιδιού

Σήμερα

Συλλήψεις για ζευγάρι στο Ηράκλειο - Γυναίκα από τη Λευκάδα, είδε στα social media τον καβγά και τον κατήγγειλε στις αρχές

par: 14
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.