E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Η απαντηση των σωφρονιστικών υπαλλήλων για την... σουίτα στις φυλακές Αυλώνας

Συνεχίζεται η κόντρα με το υπουργείο Δικαιοσύνης

Η απαντηση των σωφρονιστικών υπαλλήλων για την... σουίτα στις φυλακές Αυλώνας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 22/9/2016 | 17:22

Ένα ακόμη επεισόδιο προστίθεται στην κόντρα υπουργείου Δικαιοσύνης και σωφρονιστικών υπαλλήλων. Με νέα ανακοίνωση της η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος εμμέσως πλην σαφώς κατηγορεί τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο ότι λέει ψέματα με αφορμή εσωτερικές μεταθέσεις τις οποίες χαρακτηρίζει «παράνομες». «Η θεσμική λειτουργία δεν γίνεται με ψέματα και "κλοπές". Με τα ψέματα μας "κλέβετε" την υπηρεσιακή μας ηρεμία», αναφέρει μεταξύ άλλων η Ομοσπονδία στην επίμαχη ανακοίνωση που φέρει τον τίτλο «Αρχή άνδρα δείκνυσι…».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την ίδια ώρα, οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι αναφέρονται και στο «κελί - σουίτα», όπως χαρακτηρίστηκε, στις φυλακές Αυλώνα που στάθηκε η αφορμή για να διαταχθεί διοικητική έρευνα για τις συνθήκες στο Κατάστημα Κράτησης και να φουντώσει η διαμάχη μεταξύ υπουργείου και υπαλλήλων. Όπως εξηγούν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι: «το συγκεκριμένο κελί στον Αυλώνα είχε φτιαχτεί δωρεάν από εργολάβο ως δείγμα στα πλαίσια εκδήλωσης ενδιαφέροντος από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, προκειμένου να ανακατασκευαστούν όλα τα κελιά με αυτόν τον τρόπο.

Ο εργολάβος ζήτησε για όλο το έργο 400.000€ και το Υπουργείο Δικαιοσύνης αρνήθηκε. Έτσι μας έμεινε αμανάτι το συγκεκριμένο κελί και όταν οκτώ ολόκληρους μήνες μετά την κατασκευή του ήρθαν οι κρατούμενοι (πατέρας και γιος) μας υποδείχτηκε να τοποθετηθούν εκεί. Τοποθετήθηκαν με απόφαση του Συμβουλίου της Φυλακής και το γνώριζαν όλοι. Κυρίως για λόγους προσωπικής τους ασφαλείας, όπως έλεγε η σχετική παραγγελία και δεύτερον διότι ο υπερήλικας πατέρας έπασχε από σοβαρότατα καρδιολογικά προβλήματα με πολλαπλά χειρουργεία. Για αυτό άλλωστε αποφυλακίστηκε μετά και από σχετική γνωμάτευση των ΚΕΠΑ, δηλαδή με τις διατάξεις του Νόμου Παρασκευόπουλου».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας έχει ως εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αρχή άνδρα δείκνυσι…

Φανταζόμαστε ότι όταν κάθε φορά η όποια διοίκηση αποστέλλει εγκυκλίους, ανακοινώσεις ή δελτία τύπου, το κάνει για να ερμηνεύσει δυσερμήνευτα πράγματα, για την αποκατάσταση της αλήθειας και για να ενημερώσει την κοινή γνώμη. Πάνω από όλα όμως για να διασκεδάσει τις όποιες ανησυχίες των υφιστάμενών της και να αποκαταστήσει την ηρεμία στους εργασιακούς χώρους. Οφείλει λοιπόν, πράττοντας έτσι, να μην λέει ψέματα και να μην «κλέβει».

Ποια είναι «μία μικρή ομάδα συνδικαλιστών της ΟΣΥΕ που επιδιώκει την ένταση»; Μικρή ομάδα είναι το ομόφωνο ψήφισμα του Γενικού Συμβουλίου των Αντιπροσώπων, που είναι το ανώτατο συνδικαλιστικό όργανο του χώρου μας και υπερκείμενου του Διοικητικού Συμβουλίου; Το ψήφισμα το υπογράφουν και οι 63 παρόντες αντιπρόσωποι του συνεδρίου, σε σύνολο 68. Το ποιοι πραγματικά είναι μειοψηφία εμείς το αναφέραμε ξεκάθαρα στο ψήφισμά μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γνωρίζει ο κ. Υπουργός το περιεχόμενο των υπ’ αριθμ. 27/16-2-2015, 83/25-5-2015, 228/21-12-2015, 230/24-12-2015 εγγράφων μας. Σε αυτά αλλά και με επανειλημμένες τηλεφωνικές επικοινωνίες μας με το ιδιαίτερο γραφείο του ζητούσαμε συνάντηση και δια ζώσης στην Βουλή από τον ίδιο, μα ουδέποτε πραγματοποιήθηκε. Το ίδιο ισχύει και για τον Γενικό Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής. Πώς λοιπόν ισχυρίζεται ο κ. Υπουργός ότι «σε κάθε όμως περίπτωση η ΟΣΥΕ ποτέ δεν ζήτησε συνάντηση, με συγκεκριμένη ατζέντα, από τον Υπουργό ή τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα, η οποία να μην έγινε»;

Η νόμιμη συγκρότηση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου αποδεικνύεται με προφορικές διαβεβαιώσεις προς ημάς και όχι από τους Νόμους και τις σαφέστατες διατάξεις τους; Τι αναφέρει σχετικά ο Ν. 4369/2016 (Βερναρδάκη); Τι έγινε στο σύνολο των υπηρεσιακών συμβουλίων και σε όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου;

Ποιες αιτήσεις μετακινήσεων υπαλλήλων για σοβαρότατα προβλήματα υγείας (καρκίνος, σκλήρυνση κατά πλάκας κτλ) έγιναν δεκτές και αν έγιναν με ποιον τρόπο; Έγινε έστω και μία που εκκρεμεί στα υπηρεσιακά συμβούλια; Ακόμα περιμένει την μετακίνησή της η συναδέλφισσα από το Κ.Κ Μαλανδρίνου που έχει σοβαρότατα προβλήματα υγείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πόσο νόμιμες είναι οι μετακινήσεις της Διευθύντριας του Ψυχιατρείου Κρατουμένων, της Διευθύντριας και του Αρχιφύλακα ΕΚΚΝ Αυλώνα; Καμία μετακίνηση δεν είναι νόμιμη ανεξάρτητα από το ποιες διατάξεις επικαλείται ο καθένας για αυτές, όταν πρωτίστως τα συγκεκριμένα πρόσωπα που μετατίθενται έχουν απειληθεί ευθέως από θεσμικά κατά τα άλλα πρόσωπα. Αν μας πιστεύει ο κ. Υπουργός οφείλει να διατάξει ΕΔΕ για αυτόν που το έπραξε, αν δεν μας πιστεύει και πάλι οφείλει να διατάξει ΕΔΕ εναντίον μας. Τότε σίγουρα θα δούμε ποιος λέει αλήθεια.

Δεν θα μπορούσε να καλυφτεί η θέση του ΚΑΤΚ Ελεώνα Θηβών από την κ. Διευθύντρια που τοποθετήθηκε στο Ψυχιατρείο Κρατουμένων, ενώ νωρίτερα είχε αποσπαστεί και υπηρετούσε ως απλή υπάλληλος στο Υπουργείο Δικαιοσύνης;

Ο Αρχιφύλακας του ΕΚΚΝΑ για ποιες υπηρεσιακές ανάγκες μετακινήθηκε σε μία φυλακή με μόλις 9 ανήλικους κρατούμενους, όταν μάλιστα εκεί υπηρετούσε άλλος Αρχιφύλακας;

Ποια είναι η τύχη του Αρχιφύλακα της Φυλακής Κορίνθου; Πώς μπορεί να ισχυρίζεται κανείς πως οι μετακινήσεις αυτές έγιναν «χωρίς κανείς να χάσει τον βαθμό του ή να υποστεί υποβιβασμό»; Υποβιβάστηκε ή όχι σε απλό υπάλληλο ο μέχρι πρότινος Αρχιφύλακας της Φυλακής Κορίνθου λόγω της εκεί μετακίνησης του Αρχιφύλακα ΕΚΚΝΑ;

Τέσσερεις παράγραφοι, πέντε ψέματα ήταν συνολικά η υπ’ αριθμ. 3405/19-9-2016 επιστολή – απάντηση του κ. Υπουργού στην Ομοσπονδία μας.

Το πέμπτο ψέμα είναι στον επίλογο της επιστολής που αναφέρεται ότι «η διοίκηση του σωφρονιστικού συστήματος ασκείται από θεσμοθετημένα όργανα». Η θεσμική λειτουργία δεν γίνεται με ψέματα και «κλοπές». Με τα ψέματα μας «κλέβετε» την υπηρεσιακή μας ηρεμία. Με τις δικαιολογίες των ψεμάτων μας εξοντώνετε κλέβοντάς μας ενίοτε εκτός από την ζωή και την ψυχική υγεία. Κάθε φορά μάλιστα όλο και με κάποια νέα υποτίθεται απαντητική επιστολή, αυτό γίνεται πιο σκληρά και πιο αδίστακτα. Μόνο το περιεχόμενο της προκήρυξης της δολοφονίας Γκαλιμάνη ίσως έλεγε οριακά περισσότερα ψέματα και κατηγορίες.

Αλήθεια ποιος έδωσε στον τύπο τις φωτογραφίες με το κελί από τον Αυλώνα; Θα γίνει σχετική έρευνα με αυτό, όπως έγινε σε άλλη περίπτωση που αποκλειστικό σκοπό όμως είχε την ηρεμία στις Φυλακές και τη διάψευση της ύπαρξης κολαστηρίων, όταν κάποιοι άλλοι με πλάνα και φωτογραφίες αρχείων προσπαθούσαν να αποδείξουν το αντίθετο; Ποιες ενέργειες έκανε τότε η Διοίκηση εκτός από το να διατάξει ΕΔΕ για αυτόν που υποστήριξε την τιμή και την πραγματικότητα της υπηρεσίας και την λειτουργία της παρουσιάζοντας πραγματικές φωτογραφίες;

Γιατί επιλέγει να δημοσιευτεί ως αντιπαραβολή του θαλάμου του ΕΚΚΝΑ η φωτογραφία από έναν θάλαμο της Φυλακής Χαλκίδας και όχι από ένα άλλο θάλαμο της Φυλακής Αυλώνα; Μήπως επειδή στον άλλο θάλαμο της Φυλακής Αυλώνα έχει ακριβώς τα ίδια σκεύη; Αν όπως μας καταλογίζεται αυτά τα κελιά τα φτιάχνουμε εμείς και κατά μία έννοια είναι κελιά όπως τα θέλουμε εμείς και τα προηγούμενα είναι τα κελιά που ήθελαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, τα αριστερά κελιά πως τα φαντάζεστε; Θα μας στείλετε μία σχετική φωτογραφία;

Ωστόσο, το συγκεκριμένο κελί στον Αυλώνα είχε φτιαχτεί δωρεάν από εργολάβο ως δείγμα στα πλαίσια εκδήλωσης ενδιαφέροντος από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, προκειμένου να ανακατασκευαστούν όλα τα κελιά με αυτόν τον τρόπο. Ο εργολάβος ζήτησε για όλο το έργο 400.000€ και το Υπουργείο Δικαιοσύνης αρνήθηκε. Έτσι μας έμεινε αμανάτι το συγκεκριμένο κελί και όταν οκτώ ολόκληρους μήνες μετά την κατασκευή του ήρθαν οι κρατούμενοι (πατέρας και γιος) μας υποδείχτηκε να τοποθετηθούν εκεί. Τοποθετήθηκαν με απόφαση του Συμβουλίου της Φυλακής και το γνώριζαν όλοι. Κυρίως για λόγους προσωπικής τους ασφαλείας, όπως έλεγε η σχετική παραγγελία και δεύτερον διότι ο υπερήλικας πατέρας έπασχε από σοβαρότατα καρδιολογικά προβλήματα με πολλαπλά χειρουργεία. Για αυτό άλλωστε αποφυλακίστηκε μετά και από σχετική γνωμάτευση των ΚΕΠΑ, δηλαδή με τις διατάξεις του Νόμου Παρασκευόπουλου.

Υ.Γ. Συναδελφοί μας που πριν διοριστούν στις Φυλακές εργάζονταν ως φωτογράφοι μας επισήμαναν τις ιδιαίτερες ικανότητες του φωτογράφου.ax

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δημήτρης Κόκοτας: Η ανακοίνωση του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» για τον θάνατό του

Σήμερα

Ο γνωστός τραγουδιστής άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα, μετά από παρατεταμένη νοσηλεία

Ηράκλειο: Απατεώνες επενδυτικοί σύμβουλοι ξάφρισαν 60.000€ από 48χρονη

Σήμερα

Δείτε πώς μια 48χρονη στο Ηράκλειο έμεινε χωρίς 60.000€ από επενδυτική απάτη και πώς μπορείτε να προστατευτείτε από ανάλογα κρούσματα.

Απομακρύνεται από την οικογενειακή κατοικία ο σύζυγος της παρουσιάστριας

Σήμερα

Κοινωνία - Για την Πέμπτη 27 Αυγούστου μετατέθηκε από το Αυτόφωρο η εκδίκαση της υπόθεσης του συζύγου της παρουσιάστριας

Παραπλανητικές διαφημίσεις και οδοντιατρικές «θεραπείες» χαμηλού κόστους: Προειδοποίηση από την ΕΟΟ

Σήμερα

Προειδοποίηση της ΕΟΟ για τις «θεραπείες» χαμηλού κόστους και τις παραπλανητικές διαφημίσεις

Μεγάλη φωτιά στο Λαύριο ‑ Εκκενώνονται οι περιοχές Αγία Μαρίνα και Τσονίμα

Σήμερα

Σε πλήρη εξέλιξη η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα το απόγευμα σε χαμηλή βλάστηση κοντά στο Καλοπήγαδο, σε περιοχή ανάμεσα στην Κερατέα και το Λαύριο, με

ΕΟΔΥ σε συναγερμό: Αναζητείται πιθανό νέο στέλεχος του ιού του Δυτικού Νείλου

Σήμερα

Η επιστημονική κοινότητα στη χώρα μας βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα, λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων του ιού του Δυτικού Νείλου.

Πλαστικός χειρουργός πρότεινε στην πρωθυπουργό της Δανίας να «φτιάξει» τη μύτη της – Η απάντησή της

Σήμερα

Η πρωθυπουργός της Δανίας αποκάλυψε τη συνομιλία με τον γιατρό που πρότεινε αισθητική παρέμβαση στη μύτη της, χωρίς να αποκαλύψει την ταυτότητά του

Ανδρος: Πρόστιμο 700 ευρώ σε αναβάτη αλόγου για μέθη – «Μπορεί να ήταν λίγο επικίνδυνο, αλλά το κρατούσα πολύ κοντά»

Σήμερα

«Με κράτησαν όλη τη νύχτα στο Αστυνομικό Τμήμα», υποστηρίζει ο ίδιος

Πέθανε ο Δημήτρης Κόκοτας σε ηλικία 57 ετών

Σήμερα

Δυστυχώς ο γνωστός τραγουδιστής δεν τα κατάφερε μετά από γενναία μάχη δυο ετών

Ανατιμήσεις στη ζάχαρη έρχονται; Τι σημαίνει αυτό για την αγορά στην Ελλάδα

Σήμερα

Η ευρωπαϊκή παραγωγή σημειώνει πτώση - Ποια είναι η εικόνα στην εγχώρια αγορά

Ετοιμαστείτε Θεσσαλονικείς! Την Πέμπτη ανοίγει επίσημα το Μετρό προς Καλαμαριά ‑ Tο σχέδιο για τη συνέχεια είναι ήδη έτοιμο!

Σήμερα

Πώς αλλάζει ο συγκοινωνιακός χάρτης της πόλης και ποια είναι τα σχέδια για την επόμενη φάση επέκτασης

Πέθανε ο Παλαιστίνιος καλλιτέχνης Σλιμάν Μανσούρ σε ηλικία 79 ετών

Σήμερα

Ο καλλιτέχνης, τα έργα του οποίου αποπνέουν τις παλαστινιακές παραδόσεις και τον αγώνα του παλαιστινιακού λαού υπό την ισραηλινή κατοχή, πέθανε στο σπίτι του στην Ανατολική Ιερουσαλήμ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 20
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.