E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ξανά στο στόχαστρο της εφορίας ο Μιχάλης Χατζηγιάννης

Νέα μπλεξίματα για τον τραγουδιστή

Ξανά στο στόχαστρο της εφορίας ο Μιχάλης Χατζηγιάννης
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 27/9/2016 | 12:21

Νέα μπλεξίματα με την εφορία έχει ο Μιχάλης Χατζηγιάννης. Μετά την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, που τον δικαίωσε πλήρως για την υπόθεση ελέγχου των οικονομικών του χρήσεων από το 2009 έως το 2011, θα αντιμετωπίσει νέο έλεγχο σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως αναφέρει η Espresso, η εξέλιξη αυτή ήταν αναμενόμενη, αφού στην απόφασή του το διοικητικό δικαστήριο αποσαφηνίζει απλώς ότι τα ποσά που εμβάσθηκαν στην Κύπρο το 2010 (σ.σ.: είχαν χαρακτηριστεί άγνωστης προέλευσης) δεν αποκτήθηκαν εκείνη τη χρονιά, αλλά «είναι προϊόν της επαγγελματικής πορείας του καλλιτέχνη» από τα προηγούμενα χρόνια.

Κατά συνέπεια, ακύρωσε ουσιαστικά το πρόστιμο που του είχε επιβληθεί και εδραζόταν στη διετία 2010-2011. Όμως, δεν προχώρησε σε κρίση ως προς τη φορολόγηση ή μη του καλλιτέχνη για τα προηγούμενα χρόνια, ανοίγοντας έτσι δρόμο για επανέλεγχο των εισοδημάτων του από το 2000!

Το όνομα του Μιχάλη Χατζηγιάννη έχει εντοπιστεί στη λίστα με τους 1.270.047 ΑΦΜ, που βρίσκεται στα χέρια των ελεγκτών του ΚΕΦΟΜΕΠ (σ.σ.: Εφορία Μεγάλου Πλούτου) και πρόκειται να ελεγχθεί φορολογικά για κάθε έτος από το 2000 έως το 2012, για όλες τις συναλλαγές που πραγματοποίησε μέσω των τραπεζικών λογαριασμών του και για τα εισοδήματα που δήλωσε στην Εφορία τη συγκεκριμένη περίοδο.

Αν ο τραγουδιστής δεν καταφέρει να δικαιολογήσει τα ποσά αυτά με βάση τα εισοδήματα που εμφάνισε στις φορολογικές δηλώσεις των οικονομικών ετών 2001-2013, θα κληθεί να καταβάλει επιπλέον φόρους εισοδήματος και προσαυξήσεις για την αδικαιολόγητη προσαύξηση της περιουσίας του. Αυτό σημαίνει ότι ενδέχεται να κληθεί να πληρώσει και μεγαλύτερο ποσό από το αρχικό πρόστιμο που του είχε επιβληθεί μετά τον έλεγχο των εμβασμάτων της Κύπρου τη διετία 2010-2011! Οριστικό τέλος στην περιπέτειά του με την Εφορία θα δοθεί μόνο εάν ο Μιχάλης Χατζηγιάννης καταφέρει να καλύψει τα συγκεκριμένα ποσά, αποδεικνύοντας ότι προέρχονται από εισοδήματα που έχουν αποκτηθεί νόμιμα και έχουν φορολογηθεί ή απαλλαγεί νόμιμα από τον φόρο.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μυστήριο γύρω από τον θάνατο Βραζιλιάνας influencer στο Ντουμπάι – Έπεσε από τον 27ο όροφο

Σήμερα

Είχε χτίσει μεγάλο κοινό στο διαδίκτυο χάρη στο ταξιδιωτικό περιεχόμενο και τον πολυτελή τρόπο ζωής που παρουσίαζε στις αναρτήσεις της

Ρόδος: Πέθανε το 10 μηνών βρέφος που είχε πνιγεί από τροφή και είχε μεταφερθεί στην Αθήνα

Σήμερα

Το βρέφος κατέληξε στις 4:30 τα ξημερώματα, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβλήθηκαν από το ιατρικό προσωπικό

Δύο συλλήψεις για τον εμπρησμό στη Marfin με τους 3 νεκρούς το 2010

Σήμερα

Έχουν συλληφθεί δύο 42χρονοι - Αναζητείται ακόμη μία γυναίκα, 46 ετών - Σε εξέλιξη επιχείρηση της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος (ΔΑΟΕ)

Θεσσαλονίκη: Τρόμος στη πτήση ‑ Έσπασε παράθυρο, τραυματίστηκε επιβάτης

Σήμερα

Ο τραυματίας επιβάτης συγκρατήθηκε από τη ζώνη ασφαλείας και τους διπλανούς του, αποφεύγοντας πτώση εκτός αεροπλάνου.

«Μην το κάνεις»: Το δραματικό βίντεο για να μην πέσει γυναίκα από γέφυρα στο Μπρούκλιν

Σήμερα

Η γυναίκα έμεινε στη γέφυρα για πάνω από μια ώρα, μέχρι ένας αστυνομικός να την αγκαλιάσει και να την απομακρύνει

Αγρια δολοφονία 43χρονης στην Ιρλανδία: Την βρήκε ξυλοκοπημένη η 13χρονη κόρη της, ύποπτος ο 28χρονος μετανάστης σύντροφός της

Σήμερα

Η Τζέιμι Κάρνεϊ είχε γνωρίσει τον Αχμάντ Αλσακέρ σε πορεία υπέρ της Παλαιστίνης

WSJ: Το Ισραήλ ενημέρωσε τις ΗΠΑ για νέο ιρανικό σχέδιο δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ

Σήμερα

«Θέλουν να εξοντώσουν τον ηγέτη των ΗΠΑ, εμένα», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος από την Αγκυρα - Αγνωστες οι πληροφορίες που παρέδωσε η Μοσάντ στις ΗΠΑ

Μαρινάκης για Τσίπρα: Γιατί κράτησε ανοιχτή τη Βουλή για τον Ποινικό Κώδικα και ποιους εξυπηρέτησε ο «εντιμότατος»;

Σήμερα

Η λέξη ντροπή δεν είναι πια αρκετή για να αποδώσει το πολιτικό κατάντημα του Τσίπρα, ανέφερε σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Σκηνικό πρωτοφανούς έντασης από την Ζ. Κωνσταντοπούλου ‑ Κάλεσε την αστυνομία

Σήμερα

«Πρέπει να επιληφθεί η αστυνομική αρχή για το αυτόφωρο κακούργημα που διαπράττουν οι βουλευτές της ΝΔ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Εγώ ένα τσιγάρο άναψα»: Βίντεο με τραυματία εργαζόμενο λίγα λεπτά μετά την έκρηξη στην επιχείρηση στον Ασπρόπυργο

Σήμερα

Από την φωτιά τραυματίστηκαν έντεκα άτομα - Τα τρία δίνουν μάχη διασωληνωμένα σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας

Χιλιάδες νεκρά ψάρια ξεβράστηκαν σε παραλία της Εύβοιας ‑ Bίντεο και φωτογραφίες

Σήμερα

Ανησυχία σε κατοίκους και λουόμενους – Αναζητούνται τα αίτια του φαινομένου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 5
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.