E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Bild: Έτσι μας εξαπατούν στη διάσωση της Ελλάδας

Σε αθέτηση της υπόσχεσης της γερμανικής κυβέρνησης αναφέρεται η εφημερίδα

Bild: Έτσι μας εξαπατούν στη διάσωση της Ελλάδας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 29/9/2016 | 17:35

Η Bild κυκλοφορεί σήμερα με πρωτοσέλιδο τίτλο «Έτσι μας εξαπατούν στη διάσωση της Ελλάδας»! Στο σχετικό άρθρο, στη σελίδα 2, διαβάζουμε στον υπότιτλο: «Εδώ και ένα χρόνο η γερμανική κυβέρνηση αθετεί τις υποσχέσεις της στο ζήτημα της Ελλάδας / Ακόμα να αποφασίσει το ΔΝΤ αν θα συμμετάσχει στο τρίτο πρόγραμμα στήριξης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η γερμανική εφημερίδα επισημαίνει: «Η Ελλάδα εξακολουθεί να λαμβάνει δισεκατομμύρια παρά το γεγονός ότι δεν πληρείται η βασική προϋπόθεση για το τρίτο πακέτο στήριξης. Μήπως μας παραπλανούν σκόπιμα στο ζήτημα διάσωσης της Ελλάδας; Πέρυσι το καλοκαίρι η γερμανική βουλή έδωσε το πράσινο φως στο τρίτο πακέτο στήριξης υπό μια προϋπόθεση: ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα πρέπει συμμετάσχει ενεργά στο ελληνικό πρόγραμμα.

Η καγκελάριος Μέρκελ υποσχόταν τότε ότι «το Ταμείο συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις, θα συμμετάσχει και στη περαιτέρω διαδικασία». Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τόνιζε: «Για την γερμανική κυβέρνηση είναι όρος μια συμμετοχή του ΔΝΤ».

Στο μεταξύ, όπως σημειώνει η Deutsche Welle, η γερμανική βουλή έχει δώσει το πράσινο φως για την εκταμίευση 28,9 δις στην Αθήνα. Το Ταμείο όμως ακόμα δεν έχει αποφασίσει για τη συμμετοχή του. Και η απόφαση θα καθυστερήσει, μιας και η επικεφαλής Κριστίν Λαγκάρντ θέτει ως προϋπόθεση για τη συμμετοχή του Ταμείου ελαφρύνσεις του ελληνικού χρέους. Την περασμένη εβδομάδα οι ειδικοί του Ταμείου αξιολογώντας τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα κατέληξαν στο πικρό συμπέρασμα ότι χωρίς κούρεμα η χώρα δεν θα ξανασταθεί στα πόδια της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την πλευρά του ωστόσο το Βερολίνο απορρίπτει ένα κούρεμα. Το γεγονός ότι εκταμιεύονται δις για την Αθήνα παρά το γεγονός ότι δεν έχει ξεκαθαριστεί ο ρόλος του ΔΝΤ, προκαλεί όλο και μεγαλύτερη δυσθυμία στους βουλευτές της Χριστιανικής Ένωσης.

Ο χριστιανοδημοκράτης βουλευτής Κρίστιαν φον Στέτεν δηλώνει στην Bild ότι «πολλοί βουλευτές αισθάνονται ότι εξαπατούνται. Αυτός δεν είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος αντιμετώπισης του κοινοβουλίου», διαμαρτύρεται. Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της Κ.Ο. των γερμανών συντηρητικών Μίχαελ Φουξ δηλώνει: «Ακούμε συνέχεια ότι το ΔΝΤ πρέπει να συμμετάσχει. Εύχομαι ότι το Ταμείο θα δώσει σύντομα το πράσινο φως». Ο χριστιανοκοινωνιστής πρόεδρος της επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της γερμανικής Βουλής Πέτερ Ράμζαουερ ζητά ακόμα και νέα ψηφοφορία στο γερμανικό κοινοβούλιο για το τρίτο πακέτο στήριξης: «Η κυβέρνηση θα πρέπει να ενημερώσει το κοινοβούλιο αν θα τηρήσει την υπόσχεσή της για συμμετοχή του Ταμείου και ποια διαδικασία θα ακολουθηθεί από εδώ και στο εξής με τα δις που προβλέπονται για την Ελλάδα». Σε περίπτωση που το Ταμείο δεν αποφανθεί μέχρι τα τέλη του έτους «θα πρέπει να επαναληφθεί η ψηφοφορία στο κοινοβούλιο και να παγώσει άμεσα κάθε καταβολή δόσεων προς την Ελλάδα».

Σόιμπλε: Η Ελλάδα δεν έχει πρόβλημα με την αποπληρωμή

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τους συντηρητικούς βουλευτές ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εξέφρασε την πεποίθησή του για τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο τρίτο ελληνικό πρόγραμμα στήριξης τονίζοντας ότι το Ταμείο «πρέπει και θα συμμετάσχει» στο τρίτο ελληνικό πρόγραμμα. Μιλώντας χθες στην επιτροπή Δημοσιονομικών Υποθέσεων του γερμανικού κοινοβουλίου απέρριψε ωστόσο για μια ακόμα φορά μια ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, μιας και όπως είπε η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα με τις αποπληρωμές χρέους ή τα καταβαλλόμενα επιτόκια.

Με αφορμή την επίσκεψη του προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι χθες στο γερμανικό κοινοβούλιο και την απάντηση ερωτήσεων των μελών των επιτροπών Δημοσιονομικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων σχετικά με τις επιλογές και την πολιτική της κεντρικής τράπεζας, ο γερμανός υπουργός τόνισε ότι συμφωνεί με τον Μ. Ντράγκι ότι «η ευρωζώνη χρειάζεται ενίσχυση της οικονομικής δυναμικής, περισσότερες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και αύξηση των επενδύσεων».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Pussy Riot: Πρώην μέλος τους ήταν κατάσκοπος του Πούτιν επί τρία χρόνια

Χτες

Το πρώην μέλος του φεμινιστικού πανκ συγκροτήματος αποκάλυψε ότι σχεδίαζαν να τη χρησιμοποιήσουν σε απόπειρα δολοφονίας πρώην συνεργάτη της.

Καλλιάνος: Πιθανός νέος καύσωνας από την Κυριακή

Χτες

Τα προγνωστικά στοιχεία που παρουσίασε ο μετεωρολόγος

44.164 διαδραστικοί πίνακες, ΑΙ και ρομποτική στα σχολεία από τον Σεπτέμβριο

Χτες

Η υπουργός Παιδείας ενημέρωσε το Υπουργικό Συμβούλιο για τον σχεδιασμό της νέας σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς, από τους διορισμούς εκπαιδευτικών έως τα νέα ΚΕΔΑΣΥ.

Πύλος: Νέα στοιχεία στο θρίλερ με τον αγνοούμενο Ισπανό επιχειρηματία – Κηλίδες αίματος στο ιστιοφόρο

Χτες

Κηλίδες αίματος στο ιστιοφόρο, τρεις ημέρες χωρίς επικοινωνία και η μαρτυρία του καπετάνιου που διέσωσε τη σύζυγό του

Αναγκαστική προσγείωση ελικοπτέρου στον Χάρακα Αττικής λόγω μηχανικής βλάβης

Χτες

Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 18:40 το απόγευμα της Δευτέρας, με το ελικόπτερο να έχει προορισμό το Σούνιο.

Τραγωδία στη Μύκονο: Τουρίστας πνίγηκε στην Ψαρρού – Η απεγνωσμένη προσπάθεια να σωθεί

Χτες

Ναυαγοσώστης και λουόμενοι έδωσαν μάχη για να τον επαναφέρουν – Δεν τα κατάφερε

Έκοψαν κλήση 700 ευρώ σε μεθυσμένο αναβάτη στην Ανδρο

Χτες

Τι ισχυρίζονται ο αναβάτης και ο δικηγόρος του

Μυστήριο στη Νέα Υόρκη: Οι άνθρωποι που βγαίνουν από τους υπονόμους στο Μανχάταν επέστρεψαν – Τι ερευνούν οι Αρχές

Χτες

Η NYPD ερευνά νέο περιστατικό κοντά στο Madison Square Garden και εξετάζει αν συνδέεται με προηγούμενες υποθέσεις

Γιατί τα παιδιά στη Γάζα δεν μπορούν πλέον να πετάξουν χαρταετό ‑ Τι συμβολίζουν

Χτες

Πώς μια αγαπημένη παιδική συνήθεια στη Γάζα μετατράπηκε σε σύμβολο στρατιωτικής έντασης. Λίγα λόγια για τους χαρταετούς.

Καύσωνας: Η ελληνική πόλη που «έβρασε» στους 41,8°C

Χτες

Ο υδράργυρος ξεπέρασε τους 41 βαθμούς με τον καύσωνα να κορυφώνεται - Πού σημειώθηκαν οι υψηλότερες θερμοκρασίες

Ποιος είναι ο Ισπανός επιχειρηματίας που αγνοείται στο Ιόνιο

Χτες

Οι έρευνες συνεχίζονται εντατικά για τον εντοπισμό του 66χρονου Ισπανού επιχειρηματία, που αγνοείται από την περασμένη Τρίτη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.