E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Nέος κύκλος συνομιλιών Αναστασιάδη‑Ακιντζί

Εντατικές διαπραγματεύσεις για την επίλυση του Κυπριακού

Nέος κύκλος συνομιλιών Αναστασιάδη‑Ακιντζί
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 3/10/2016 | 18:02

Με συνάντηση που θα έχουν αύριο οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης και Μουσταφά Ακιντζί, αρχίζει νέος γύρος εντατικών διαπραγματεύσεων για την επίλυση του Κυπριακού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Νίκο Χριστοδουλίδη, αναμένεται ότι στην αυριανή συνάντηση θα τεθούν οι παράμετροι της περαιτέρω διαπραγματευτικής διαδικασίας και θα καθοριστεί η ημερήσια διάταξη.

Ο κ. Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι ενδεχομένως οι δύο ηγέτες θα συναντώνται τρεις, με τέσσερις φορές την εβδομάδα, σε μια προσπάθεια να κλείσουν ακόμη περισσότερες πτυχές, που αφορούν τα τέσσερα κεφάλαια, στα οποία έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος.

Θα επιδιωχθεί επίσης ουσιαστική διαπραγμάτευση για το κεφάλαιο του εδαφικού και της ασφάλειας, είπε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Νίκος Χριστοδουλίδης σημείωσε, ότι είναι θετικό πως η τουρκική πλευρά δεν διασυνδέει πλέον το εδαφικό με την ασφάλεια και τις εγγυήσεις.

«Το εδαφικό», είπε, «συνδέεται με το περιουσιακό, το οποίο δεν μπορεί να κλείσει, εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία επί του εδαφικού». Πρόσθεσε ότι, από κει και πέρα, εναπόκειται στους ηγέτες των δύο κοινοτήτων να αποφασίσουν πού και πότε θα γίνει η συζήτηση.

Ερωτηθείς εάν αυτή η φάση των συνομιλιών αποτελεί την τελευταία ευκαιρία για να κλείσουν τα ανοικτά ζητήματα, ο κ. Χριστοδουλίδης απάντησε ότι «εκείνα που θα καθορίσουν κάτι τέτοιο είναι τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο ειδικός σύμβουλος του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στο Κυπριακό, Έσπεν Μπαρθ Άϊντε, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να συζητηθεί εκτός Κύπρου το εδαφικό.

Ωστόσο τόνισε, ότι είναι κάτι που θα αποφασισθεί μεταξύ των ηγετών των δύο κοινοτήτων.

Ο κ. Άϊντε μίλησε ύστερα από συνάντηση με τον πρόεδρο Αναστασιάδη, ενόψει της έναρξης, αύριο, του νέου γύρου των εντατικοποιημένων συνομιλιών για λύση του Κυπριακού. Επίσης, συναντήθηκε και με τον Μουσταφά Ακιντζί.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οι ερευνητές είναι πιο κοντά από ποτέ στην επίλυση του μυστηρίου της Αμέλια Έρχαρτ

Σήμερα

Αεροφωτογραφίες μπορεί να αποτελέσουν το «κλειδί»

Αρνήθηκε την εισαγωγή στο Νοσοκομείο Νίκαιας ο Πάνος Ρούτσι: 19η μέρα σε απεργία πείνας

Σήμερα

Εξακολουθεί να πίνει μόνο νερό, χαμομήλι και ηλεκτρολύτες

Πάρος: Νεκρός 40χρονος Αφγανός με τραύματα από μαχαίρι

Σήμερα

Τον άτυχο άνδρα βρήκε ο εργοδότης του, ο οποίος ειδοποίησε άμεσα τις Αρχές

Times of Israel: Θετική η Χαμάς στο σχέδιο του Τραμπ για τη Γάζα ‑ Θα ζητήσει αλλαγές

Σήμερα

Αρθρο του BBC αναφέρει ότι ο ηγέτης της Χαμάς στη Γάζα αντιτίθεται στο σχέδιο

Πάνος Ρούτσι: Στο Κρατικό Νίκαιας για ιατρικές εξετάσεις ‑ Βρίσκεται στη 19η μέρα απεργίας

Σήμερα

Διακομίζεται στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους

Η Λατινοπούλου ειρωνεύεται τον Ιάσονα Αποστολόπουλο: «Αχου και δεν μας νοιάζει! Ας σας κρατήσουν εκεί»

Σήμερα

Αυτή τη φορά «τα έβαλε» με τον ακτιβιστή Ιάσονα Αποστολόπουλο που μαζί με άλλους Έλληνες αιχμαλωτίστηκε από το Ισραήλ

ΗΠΑ: Ποινή φυλάκισης σε γυναίκα που επιχείρησε να πνίξει 3χρονη Παλαιστίνια

Σήμερα

Μία 43χρονη Τεξανή καταδικάστηκε σε φυλάκιση πέντε ετών για απόπειρα πνιγμού ενός τρίχρονου κοριτσιού παλαιστινιακής καταγωγής.

«Ο φονιάς είναι έξω, μου σκότωσε τα παιδιά και πρέπει να πληρώσει»

Σήμερα

Συγκλονίζει η μητέρα του Ακη και της Χαριτίνης που σκοτώθηκαν σε τροχαίο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.