E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Βουλγαρία: Υψώνει φράχτη άνω των 100 χλμ στα σύνορα με την Ελλάδα

Να αποκλείσει κάθε οδό για τους πρόσφυγες

Βουλγαρία: Υψώνει φράχτη άνω των 100 χλμ στα σύνορα με την Ελλάδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 4/10/2016 | 08:30

Σε «απόρθητα τείχη» επιχειρεί να μετατρέψει τα σύνορά της με την Τουρκία (κυρίως) αλλά και την Ελλάδα η Βουλγαρία σε μια προσπάθεια να αποτρέψει μια πιθανή εξ ανατολών πίεση προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συρμάτινος αγκαθωτός φράχτης, που ξεπερνά μέχρι στιγμής τα εκατό χιλιόμετρα, έχει κατασκευαστεί ήδη στην μεθόριο με την Τουρκία και σύμφωνα με τους σχεδιασμούς πρόκειται να φτάσει τα διακόσια χιλιόμετρα, και χιλιάδες συνοριοφύλακες περιπολούν στην συνοριογραμμή επικουρούμενοι από αξιωματικούς του στρατού και άντρες της FRONTEX.
Αυξημένες καταγράφονται οι περιπολίες,και μάλιστα κάποιες από κοινού με την Ελλάδα, και στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα όπου ο πρωθυπουργός της χώρας, Μποϊκο Μπορίσωφ, έχει δηλώσει πως θα υψώσει και εκεί συρματοπλέγματα εάν χρειαστεί.

Παρότι οι ροές από την Τουρκία εμφανίζουν τούτη την εποχή ύφεση, η Βουλγαρία ενισχύει τα μέτρα για το ενδεχόμενο κατάρρευσης της συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας,εξέλιξη που θα φέρει (και) στα νοτιοανατολικά και τα νότια σύνορά της ανθρώπινα "ποτάμια" που θα κληθεί να αντιμετωπίσει ώστε να μην καταστεί μια μεγάλη "δεξαμενή ψυχών".

Έτσι, όπως ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου στη Σόφια η υπουργός Εσωτερικών κ. Ρουμιάνα Μποτσαρεβα, οι δυνάμεις φρούρησης στα σύνορα πρόκειται να ενισχυθούν με τετρακόσια είκοσι σύγχρονα τζιπ, ελικόπτερα, θερμικές κάμερες, ενώ θα εγκατασταθεί σε όλη τη μεθόριο, που δεν υπάρχει κάλυψη κινητής τηλεφωνίας, ειδικό σύστημα επικοινωνίας. Όλα αυτά με κονδύλια από τα εκατόν εξήντα εκατομμύρια ευρώ που έχει διαθέσει η ΕΕ για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Σόφια ζει με τον φόβο προσφυγικής πλημμυρίδας σε περίπτωση κατά την οποία η Τουρκία για κάποιο λόγο ανοίξει τους "κρουνούς" και ο πρωθυπουργός Μπορίσωφ διαμηνύει σε όλους τους τόνους προς τους Ευρωπαίους εταίρους ότι η χώρα του δεν αντέχει την παρουσία και μακροχρόνια παραμονή μεγάλου αριθμού προσφύγων και μεταναστών.

Παρά τα αυστηρά μέτρα στα σύνορα, όπου μάλιστα σύμφωνα με ρεπορτάζ του βουλγάρικου αλλά και του διεθνούς τύπου δραστηριοποιούνται παραστρατιωτικές ομάδες οι οποίες συλλαμβάνουν πρόσφυγες και μετανάστες, διακινητές χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο τον λεγόμενο "βουλγάρικο διάδρομο" για την μεταφορά στην Σερβία Σύριων, Ιρακινών, Αφγανών,Πακιστανών,κ.α, που πληρώνουν αδρά και επιχειρούν να φτάσουν στην Σερβία και από εκεί να συνεχίσουν προς την Ευρώπη.

Το Βελιγράδι,από την πλευρά του, σε μια προσπάθεια να αναχαιτίσει τις διελεύσεις μέσω Βουλγαρίας, έχει αναπτύξει αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις στην σερβοβουλγαρική μεθόριο.

Σε σχέση με την Ελλάδα, Βούλγαροι αξιωματούχοι υπογραμμίζουν κατά καιρούς την άψογη συνεργασία των δυο πλευρών στη μεθόριο, ενώ η Σόφια απέρριψε κατηγορηματικά το πιεστικό αίτημα της λεγόμενος ομάδας Βιζενγκραντ να κλείσει η Βουλγαρία τα σύνορά της στο νότο προκρίνοντας τη συνεργασία σε επίπεδο κοινών περιπολιών και όχι μόνο.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τι αλλάζει στην ετήσια άδεια το 2026

Σήμερα

Πώς θα χορηγούνται οι άδειες στους εργαζόμενους το νέο έτος.

Ανατροπές στη φορολογία φέρνει το 2026 για ελεύθερους επαγγελματίες

Σήμερα

Η φετινή χρονιά αναμένεται να φέρει «φουσκωμένα» εκκαθαριστικά για περίπου 400.000 ελεύθερους επαγγελματίες

Πάτρα: Στον εισαγγελέα οι ιδιοκτήτες του κλαμπ που ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου ο 30χρονος

Σήμερα

Την πόρτα του εισαγγελέα αναμένεται να περάσουν οι ιδιοκτήτες του κλαμπ στην Πάτρα όπου ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου ο 30χρονος.

Πρέβεζα: Ώρες αγωνίας στη ΜΕΘ για τον 16χρονο που αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι

Σήμερα

Η τοπική κοινωνία παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις

FIR Αθηνών: Ο περίεργος βόμβος και τα 40 «νεκρά» λεπτά

Σήμερα

Τεχνική δυσλειτουργία ή κυβερνοεπίθεση πίσω από το «μπλακ άουτ» στο FIR Αθηνών

Τέλος οι λαικές αγορές από την Τετάρτη

Σήμερα

Οι πωλητές και οι παραγωγοί αντιδρούν στην ακρίβεια και τα φορολογικά μέτρα

Βροχή ελέγχων από την εφορία το 2026: Πάνω από 72.800 έρευνες της ΑΑΔΕ, ποιοι μπαίνουν στο στόχαστρο

Σήμερα

Dating coach πιάστηκε για φοροδιαφυγή 300.000€ - Nέα ψηφιακά εργαλεία και Τεχνητή Νοημοσύνη

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Οδηγούσε στον περιφερειακό με 304 χιλιόμετρα και τραβούσε βίντεο για το TikTok!

Χτες

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει ταυτοποιήσει τον οδηγό και θα προβεί στις προβλεπόμενες ενέργειες

Νέα ανακοίνωση της ΥΠΑ: Αποκαταστάθηκε πλήρως το πρόβλημα ‑ Συνεχίζεται η έρευνα για τα αίτια

Χτες

Η ΥΠΑ τονίζει ότι σε όλα τα στάδια της διαχείρισης του περιστατικού «διασφαλίστηκε πλήρως η ασφάλεια των πτήσεων»

Γιώργος Παπαδάκης: Η ανακοίνωση του Λαϊκού Νοσοκομείου για τον θάνατό του

Χτες

Θρήνος για τον αδόκητο χαμό του γνωστού δημοσιογράφου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.