E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες από τον βιασμό της φοιτήτριας στο ΑΠΘ

Υπό την απειλή σπασμένου μπουκαλιού η αποτρόπαια πράξη

Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες από τον βιασμό της φοιτήτριας στο ΑΠΘ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 5/10/2016 | 08:17

Ενα αποτύπωμα που βρέθηκε σε μια υδρορροή έριξε στα χέρια της Αστυνομίας τους δράστες της σοκαριστικής επίθεσης σε βάρος της 23χρονης κοπέλας και του εξαναγκασμού της σε σεξουαλικές πράξεις, τα ξημερώματα της Κυριακής εντός των χώρων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι τρεις δράστες, που ήταν καταγεγραμμένοι πρόσφυγες και μετανάστες από τη Συρία και την Αλγερία, αλλά... αγνώστου διαμονής, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν μέσα σε λίγες ώρες σε διαμέρισμα στην Τούμπα. Παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα με την κατηγορία του βιασμού, αλλά και της εμπορίας ναρκωτικών, για την οποία κατηγορούνται και άλλοι τέσσερις μετανάστες που βρέθηκαν στο ίδιο διαμέρισμα να κατέχουν δύο κιλά χασίς, χρήματα από εμπορία ναρκωτικών και κλοπιμαία.

Η πρωτοφανής επίθεση, που έχει προκαλέσει σοκ στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης, έγινε στους εξωτερικούς χώρους του ΑΠΘ, κοντά στην Πολυτεχνική Σχολή.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η 23χρονη, που βρισκόταν εκεί με έναν 20χρονο φίλο της, συμμετέχοντας σε ένα πάρτι, δέχτηκαν την επίθεση των τριών ατόμων, οι οποίοι με τη χρήση βίας και με την απειλή ενός σπασμένου μπουκαλιού τους άρπαξαν 30 ευρώ και τα κινητά τους τηλέφωνα. Οι δράστες ακινητοποίησαν την κοπέλα και με τη χρήση βίας την εξανάγκασαν να προβεί διαδοχικά σε ασελγείς πράξεις προς αυτούς, την ώρα που ο 20χρονος φίλος της διέφευγε τρέχοντας για να αναζητήσει βοήθεια. Με το τηλέφωνο που ζήτησε από έναν περαστικό κάλεσε την Αστυνομία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η 23χρονη σε κατάσταση σοκ περιέγραψε στους αστυνομικούς τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε στα χέρια των τριών νεαρών, ενώ έδωσε και μια περιγραφή των χαρακτηριστικών των προσώπων, της σωματοδομής, των ρούχων που φορούσαν και της εθνικότητάς τους. Την περιοχή της επίθεσης ερεύνησε εξονυχιστικά αναζητώντας στοιχεία κλιμάκιο του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, που βρήκε ένα παλαμικό αποτύπωμα πάνω σε μια μεταλλική υδρορροή πανεπιστημιακού κτιρίου. Ζητήθηκε να συγκριθεί επειγόντως μόνο με τα αποτυπώματα Αράβων (σ.σ. τα θύματα της επίθεσης είχαν πει πως επρόκειτο για άτομα αραβικής καταγωγής), προκειμένου να βγουν άμεσα αποτελέσματα, και όπως προέκυψε ανήκαν σε έναν 27χρονο μετανάστη, ο οποίος είχε συλληφθεί στο παρελθόν για υπόθεση ναρκωτικών.

Το συγκεκριμένο άτομο ήταν αγνώστου διαμονής, αλλά και εθνικότητας, καθώς δηλώνει Σύρος, αλλά πιθανολογείται πως είναι αλγερινής καταγωγής, ενώ έχει φιλοξενηθεί για ένα διάστημα στη δομή φιλοξενίας της πρώην Softex στην περιοχή του Κορδελιού. Η 23χρονη τον αναγνώρισε ανεπιφύλακτα από φωτογραφία που της έδειξαν οι αστυνομικοί και έπειτα από ένα μπαράζ αναζητήσεων σε σπίτια σε διάφορες περιοχές εντοπίστηκε το διαμέρισμα όπου διέμενε.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι οι τρεις δράστες της επίθεσης στο ΑΠΘ, όπου πιθανολογείται ότι είχαν πάει για να πουλήσουν ναρκωτικά. Πρόκειται για τον 27χρονο σεσημασμένο, έναν 17χρονο Σύρο και έναν 20χρονο Αλγερινό, οι οποίοι παραπέμφθηκαν με την κατηγορία του βιασμού και της εμπορίας ναρκωτικών, ενώ μόνο τη δεύτερη κατηγορία αντιμετωπίζουν οι άλλοι τέσσερις - ένας ακόμη Σύρος, δύο Αλγερινοί και ένας από τη Δυτική Σαχάρα.

Η 23χρονη κοπέλα, που βρίσκεται σε κατάσταση σοκ, δέχτηκε υποστήριξη από ψυχολόγο της Αστυνομίας. Σύμφωνα με πληροφορίες του Έθνους, οι οποίες ωστόσο δεν επιβεβαιώνονταν επίσημα από τις αστυνομικές πηγές, είχε προσφέρει βοήθεια προς τους πρόσφυγες, που φιλοξενούνται σε δομές της Θεσσαλονίκης.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το Αγιο Φως έφτασε στην Ελλάδα – Ποια είναι η πρώτη στάση και πώς θα διανεμηθεί

Σήμερα

Με τιμές αρχηγού κράτους υποδεχθήκαν το Αγιο Φως στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

ΗΠΑ και Ιράν στο ίδιο τραπέζι – Ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές» της Τεχεράνης

Σήμερα

Οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών συζητούν στο Ισλαμαμπάντ με βαθιές διαφωνίες και αλληλένδετα ζητήματα να περιπλέκουν τις διαπραγματεύσεις.

Τραγωδία στην Κύπρο: Τι προκάλεσε την κατάρρευση της πολυκατοικίας στη Λεμεσό ‑ Δείτε πώς εξελίσσεται η επιχείρηση διάσωσης

Σήμερα

Νεκρός ανασύρθηκε από τα συντρίμμια ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για δεύτερο εγκλωβισμένο, τρεις τραυματίες στο νοσοκομείο.

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρό 3χρονο παιδί σε τροχαίο, ΙΧ συγκρούστηκε μετωπικά με ταξί

Σήμερα

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως άλλα δύο άτομα έχουν τραυματιστεί από τη σφοδρή σύγκρουση

Στάθης Μαντζώρος: Δύσκολες ώρες για τον ηθοποιό 10 μήνες μετά το εγκεφαλικό που υπέστη

Σήμερα

Ο αγαπημένος «καφετζής» του τηλεοπτικού κοινού στη σειρά «Σασμός» νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό

Τι ώρα θα κλείσουν σήμερα μαγαζιά και σούπερ μάρκετ

Σήμερα

Κλειστά Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα

Mε τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Σήμερα

Με ψύχρα και βροχές η Ανάσταση

Η μεγάλη έξοδος: 629.000 αυτοκίνητα έφυγαν από την Αθήνα

Σήμερα

Πόσοι πέρασαν τις εθνικές οδούς

Πέδρο Σάντσεθ: Η Ευρώπη να «κάνει μεγάλα όνειρα» και να αναλάβει ρόλο ως ηθικός ηγέτης

Σήμερα

Οι δηλώσεις έγιναν στο πλαίσιο συζήτησης για το μέλλον της Ευρώπης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.