E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Οπισθοχωρεί η κυβέρνηση για τα Θρησκευτικά

Για να εκτονωθεί η κρίση

Οπισθοχωρεί η κυβέρνηση για τα Θρησκευτικά
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 5/10/2016 | 21:43

Ο Πρωθυπουργός σάλπισε υποχώρηση στην αντιπαράθεση του υπουργού Παιδείας με την Εκκλησία για το μάθημα των θρησκευτικών. Τα βιβλία των Θρησκευτικών δεν αλλάζουν και ο διάλογος συνεχίζεται. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της συνάντησης που είχε ο κ. Τσίπρας με τον Αρχιεπίσκοπο, παρουσία του Νίκου Φίλη και του Πάνου Καμμένου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Λύθηκαν οι παρεξηγήσεις, τα Θρησκευτικά θα διδαχθούν από τα περσινά βιβλία και παράλληλα θα γίνει διάλογος» είπε ο Αρχιεπίσκοπος εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου. Ο κ. Ιερώνυμος είπε ότι δεν έγινε καμία συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση.Στο ίδιο κλίμα κινήθηκε και ο Νίκος Φίλης: «Οι παρεξηγήσεις έχουν αρθεί, ο διάλογος συνεχίζεται».
«Εγινε ένας πολύ γόνιμος διάλογος. Πολιτεία και Εκκλησία προχωρούν ενωμένες» δήλωσε ο Πάνος Καμμένος που συμμετείχε στη συνάντηση με την ιδιότητα του προέδρου των ΑΝΕΛ.

Νωρίτερα εντός της ημέρας οι τόνοι είχαν ανέβει σε υψηλό επίπεδο, με την Εκκλησία να αποκλείει ακόμα και τον διάλογο με τον Νίκο Φίλη. Ο Χάρης Κονιδάρης, εκπρόσωπος Τύπου της Αρχιεπισκοπής ξεκαθάρισε ότι ο κ. Ιερώνυμος «δεν συζητά με τον υπουργό Παιδείας για το θέμα των Θρησκευτικών».

Σε συνεντεύξεις του στον ΣΚΑΪ και στον ΒΗΜΑ FM την Τετάρτη, ο κ. Κονιδάρης έκανε λόγο για «αντικληρικανιστές» που μεταφέρουν στην Ελλάδα ό,τι «πιθηκιστικά» μοντέλα επικρατούν σε άλλες χώρες. Τόνισε πως «ο αρχιεπίσκοπος δεν έχει καμία διάθεση να συναντηθεί με τον υπουργό Παιδείας, διότι εξύβρισε και συκοφάντησε την εκκλησία με τρόπο χυδαίο». Και υποστήριξε ότι «η Εκκλησία ποτέ δεν έχωσε τη μύτη της στα θέματα της Πολιτείας». Αν και αυτό δεν φαίνεται ακριβώς να ισχύει, καθώς η Εκκλησία τουλάχιστον στο ζήτημα του μαθήματος των Θρησκευτικών, μοιάζει να παρεμβαίνει στο κυβερνητικό έργο και στις αρμοδιότητες ενός υπουργείου, το ζήτημα πλέον μοιάζει να οδηγείται σε ένα (πολιτικό) αδιέξοδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο ίδιος ο υπουργός Παιδείας δεν έδειχνε διάθεση να προχωρήσει σε νέες υποχωρήσεις, πέρα από αυτές που έχει ήδη κάνει στο θέμα των Θρησκευτικών. Το περασμένο Σάββατο μάλιστα σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», προειδοποίησε εμμέσως πλην σαφώς τον κ. Ιερώνυμο «να μη γίνει Χριστόδουλος». «Θα ήταν λάθος η Εκκλησία να εισβάλει και πάλι στην πολιτική, όπως συνέβη την εποχή του μακαριστού Χριστοδούλου, χωρίς τότε να ωφεληθεί ούτε η ίδια, ούτε η κοινωνία. Η εποχή της Δεξιάς του Κυρίου, έχει παρέλθει», είχε τονίσει χαρακτηριστικά.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τοποθετούνται απινιδωτές στους σταθμούς του Μετρό – Ξεκινά πρόγραμμα και για τα ταξί

Σήμερα

Οι απινιδωτές θα συνδέονται με κεντρικό τεχνικό σύστημα άμεσης βοήθειας

Οι επιστήμονες καθησυχάζουν για τα ελληνικά αυγά: «Τα αιώνια χημικά βρίσκονται σε όλες τις τροφές»

Σήμερα

«Τα αυγά που πωλούνται από πιστοποιημένους παραγωγούς και μεγάλες μονάδες υπόκεινται ήδη σε ελέγχους, τόσο από τους ίδιους όσο και από τον ΕΦΕΤ»

Diddy: Δικαστική νίκη για τον μουσικό παραγωγό ‑ Απορρίφθηκε αγωγή εις βάρος του για σeξoυαλική κακoπoίηση

Σήμερα

Η υπόθεση είχε κατατεθεί το 2023 για περιστατικό του 2015, αλλά η παραγραφή των πέντε ετών καθιστά την αγωγή άκυρη

Εντοπίστηκε ιός που δημιουργήθηκε από τεχνητή νοημοσύνη

Σήμερα

Τα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης έχουν ήδη διευκολύνει τη δημιουργία πειστικών μηνυμάτων ηλεκτρονικού «ψαρέματος»

Ρικάρντο Ντα Κόστα: «Θα ήταν ζωντανός αν δεν τα έκαναν όλα λάθος στο νοσοκομείο» – Ξεσπά η σύζυγος

Σήμερα

Ερωτήματα για τον θάνατο του Βραζιλιάνου παλαίμαχου ποδοσφαιριστή, Ρικάρντο Ντα Κόστα, στη Σαντορίνη

Βόλος: Ρομά απειλεί αστυνομικό ‑ «Έχουμε καλύτερα όπλα από τα δικά σας»

Σήμερα

Ο ενήλικος οδηγήθηκε τελικά στη δικαιοσύνη, ενώ για τον ανήλικο συνεργό του ακολουθήθηκε ξεχωριστή διαδικασία από την Εισαγγελία Βόλου

Ματωμένος γάμος στην Τουρκία ‑ Γαμπρός σκοτώθηκε από εορταστικούς πυροβολισμούς

Σήμερα

Ο 23χρονος γαμπρός υπέκυψε στα τραύματά του σήμερα το πρωί, την επομένη του γάμου του σε ένα χωριό στη βόρεια επαρχία Κερασούντα

Οργή Τουρκίας για την αναγνώριση της γενοκτονίας Ποντίων ‑ Αρμενίων από τον Νετανιάχου: Κοίτα ποιος μιλάει

Σήμερα

«Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ προσπαθεί να συγκαλύψει τα δικά του εγκλήματα» τονίζει η Αγκυρα

Μονή Σινά: «Κινδυνεύει η ζωή μου» δηλώνει ο αρχιεπίσκοπος Δαμιανός – Δραματικές εξελίξεις

Σήμερα

«Παρακαλώ την ελληνική και την αιγυπτιακή κυβέρνηση να με προστατεύσει», ανέφερε ο αρχιεπίσκοπος Δαμιανός - Από την άλλη πλευρά οι μοναχοί που διαφωνούν με τον Αρχιεπίσκοπο κάνουν λόγο για βίαιη εκδίωξή τους από τη Μονή Σινά

Ανησυχία για ελληνικά αυγά: Εντοπίστηκαν τοξικές ουσίες και φυτοφάρμακα

Σήμερα

Εντοπίστηκαν ουσίες που έχουν συνδεθεί με καρκίνο, βλάβες στο συκώτι και το ανοσοποιητικό - Ποιες περιοχές εξετάστηκαν

Σουηδία: Τροχός αεροπλάνου με 181 επιβάτες εξερράγη κατά την απογείωση

Σήμερα

To Boeing 737 αναγκάστηκε να επιστρέψει στο αεροδρόμιο εξαιτίας βλάβης σε τροχό

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 6
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.