E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Φόρος 50% έως 60% για τα αδήλωτα εισοδήματα

Η κυβέρνηση αρχικά είχε προτείνει φόρο έως 35% αλλά σκόνταψε στις αντιρρήσεις των δανειστών

Φόρος 50% έως 60% για τα αδήλωτα εισοδήματα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 6/10/2016 | 09:19

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η οριστικοποίηση του νομοσχεδίου για την οικειοθελή αποκάλυψη των αδήλωτων εισοδημάτων το οποίο, σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό, πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή ως το τέλος του μήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κυβέρνηση αρχικά είχε προτείνει φόρο έως 35% αλλά σκόνταψε στις αντιρρήσεις των δανειστών οι οποίοι αρχικά ζήτησαν φόρο μεγαλύτερο και του δηλωθέντος ποσού. Τελικά οι δύο πλευρές τα βρήκαν κάπου στη μέση.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, μεταξύ των συναρμόδιων υπουργείων Οικονομικών και Δικαιοσύνης και των θεσμών σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, έχει επιτευχθεί συμφωνία η οποία προβλέπει την καταβολή φόρου από 50% έως 60% για την οικειοθελή αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων του παρελθόντος. Ειδικότερα το σχέδιο προβλέπει την καταβολή φόρου 50% για τις υποθέσεις που δεν έχει ξεκινήσει φορολογικός έλεγχος, 55% για τις υποθέσεις που ο έλεγχος βρίσκεται σε εξέλιξη και 60% για τους φορολογούμενους με υποθέσεις για τις οποίες ο έλεγχος έχει ολοκληρωθεί.

Με την καταβολή του φόρου οι φορολογούμενοι θα κλείνουν τις υποθέσεις τους και θα απαλλάσσονται από ποινικές διώξεις για πράξεις φοροδιαφυγής. Στο νομοσχέδιο θα προβλέπεται περιθώριο δύο μηνών εντός του οποίου οι φορολογούμενοι θα κληθούν, εφόσον το επιθυμούν, να κάνουν χρήση των ευνοϊκών διατάξεων για την αποκάλυψη των αδήλωτων εισοδημάτων τους. Μετά το πέρας της προθεσμίας εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει η συμπλήρωση του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου για όλους τους φορολογούμενους.

Το νομοσχέδιο για τη οικειοθελή αποκάλυψη των αδήλωτων εισοδημάτων όπως και αυτό για την επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών αποτελούν προτεραιότητες του κυβερνητικού έργου και όπως ανακοίνωσε πρόσφατα ο πρωθυπουργός πρόκειται να κατατεθούν σύντομα στη Βουλή.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Ρουβίκωνας»: Μπορεί να έσπασαν λάθος επιχείρηση, όμως... πλήρωσαν τη ζημιά

Χτες

Aναλαμβάνοντας δημόσια την ευθύνη για το περιστατικό

Φρικτός θάνατος για 21χρονη βασίλισσα ομορφιάς

Χτες

Αν και κατόρθωσε να ειδοποιήσει τις πρώτες βοήθειες, κατέληξε λίγο αργότερα

Βιολάντα: Κατασκευαστικό λάθος φαίνεται να προκάλεσε τη φονική έκρηξη

Χτες

Εξασθενεί το σενάριο της κακοκαιρίας «Ντάνιελ» ως αίτιο της διάβρωσης - Αποκάλυψαν τρία σημεία διαρροής προπανίου κοντά στο υπόγειο

Ταξί: Σε απεργία διαρκείας προσανατολίζονται οι οδηγοί ‑ Η αιτία «πολέμου»

Χτες

Στις νέες διατάξεις δεν αντιδρούν πλέον μόνον οι ταξιτζήδες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης

Ο Μόρνος γεμίζει: Οι βροχές έφεραν «θεαματική άνοδο της στάθμης» και έπεται συνέχεια...

Χτες

Ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά για τη σημαντική «ανάσα» που έδωσαν στον Μόρνο οι βροχοπτώσεις.

«Εξαφανίστηκε» η Θεσσαλονίκη: Πέπλο ομίχλης κάλυψε την πόλη

Χτες

Μικρές καθυστερήσεις στο αεροδρόμιο

Τα φετινά μετάλλια των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων είναι τα πιο ακριβά στην ιστορία: Πόσο κοστίζουν

Χτες

Πρόκειται για τα πιο ακριβά μετάλλια που έχουν απονεμηθεί ποτέ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 5
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.