Πώς να φτιάξετε βάφλες στο σπίτι χωρίς βαφλιέρα
Κάντε βασιλικό γεύμα στο σπίτι, χωρίς να αγοράσετε νέες συσκευές

Τι ωραίες που είναι οι βάφλες και πόσο ακριβές αν τις αγοράσετε απ'έξω. Και γιατί δεν δοκιμάζετε να τις φτιάξετε σπίτι; Δεν έχετε βαφλιέρα; Και τι έγινε; Διαβάστε παρακάτω τη συνταγή!
Υλικά
Είναι για 3 βάφλες (για περισσότερες διπλασιάστε τα συστατικά)
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 κ.τ.γ ζάχαρη
1/2 κ.τ.γ αλάτι
2 κ.τ.γ μπέικιν πάουντερ
1/8 κ.τ.γ μαγειρική σόδα
1 αυγό
2 κ.τ.σ βούτυρο ή ηλιέλαιο
1 κούπα γάλα (αντί για νερό που λέει η συνταγή)
1 κ.τ.γ κορν φλάουρ
1 βανίλια
Εκτέλεση
Ανακατέψτε τα στέρεα υλικά μαζί ενώ ρίχνετε στο μπολ τον κρόκο του αυγού και το γάλα και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε το βούτυρο ή το ηλιέλαιο και ανακατέψτε! Χτυπήστε ξεχωριστά το ασπράδι σε ένα μπολ μέχρι γίνει αρκετά αφράτο και βάλτε το στο μίγμα με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατέψτε!
Δεν έχετε βαφλιέρα; Και τα τηγάνια τι τα έχουμε;
Βάζετε βούτυρο στο αντικολλητικό τηγάνι με βούτυρο και σε 2-3 λεπτά είστε έτοιμοι!
Ρίξε μισό φλιτζάνι από το μείγμα στο κέντρο του τηγανιού και δες το να απλώνεται! Αφήστε τη βάφλα να ψηθεί για περίπου 4 λεπτά μέχρι να ροδίσει και άλλα 4 λεπτά από την άλλη. Μην πατήσετε με την σπάτουλα τη βάφλα γιατί θα ξεραθεί!