E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Μαντζουράνης: Μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου θα έχουμε νέο τηλεοπτικό τοπίο

Αν προκύψει παρατυπία χάνονται και χρήματα και η άδεια

Μαντζουράνης: Μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου θα έχουμε νέο τηλεοπτικό τοπίο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 7/10/2016 | 15:58

Ο έλεγχος για το πόθεν έσχες έχει πολλά στάδια, δήλωσε ο πληρεξούσιος δικηγόρος του Δημοσίου Γιάννης Μαντζουράνης, ο οποίος μίλησε στην ΕΡΤ για τη διαδικασία χορήγησης των τηλεοπτικών αδειών, συμπληρώνοντας ότι «ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες, θα μπορούσε να ονομαστεί σπονδυλωτός, δηλαδή ελεγχόμενος σε κάθε στάδιο, για αυτό έχουμε και 80 αιτήσεις ακύρωσης» σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αφού αν έλυσε τα στάδια ελέγχου για τους οικονομικούς πόρους των αιτηθέντων για τηλεοπτική άδεια, ο κ. Μαντζουράνης είπε ότι το πόθεν έσχες λαμβάνει τελικό έλεγχο από την Επιτροπή του Διαγωνισμού σε συνεργασία με την Grand Thorton, γεγονός το οποίο ήταν πρόταση του Ευ. Βενιζέλου και έγινε δεκτή από τον υπουργό Επικρατείας Ν. Παππά, και υπογράμμισε ότι ο τελικός έλεγχος θα γίνει από την Αρχή ξεπλύματος μαύρου χρήματος και αν προκύψει παρατυπία χάνονται και χρήματα και η άδεια.

«Θεωρώ σκόπιμο» σημείωσε «να υπάρξουν συνέργειες για να μην υπάρξουν απολυμένοι εργαζόμενοι, με σωστές συμβάσεις εργασίας όπως προβλέπει ο νέος νόμος, και όχι με μπλοκάκια». Επίσης, δήλωσε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που οι εργαζόμενοι χρησιμοποιούνται ως εργαλείο για την προάσπιση των συμφερόντων των εργοδοτών τους. «Δεν θα πρέπει να πέσουν σε αυτή την παγίδα οι εργαζόμενοι, οι οποίοι πρέπει να προστατευθούν και να απορροφηθούν από τα νέα κανάλια» υπογράμμισε.

Εκτίμησε ότι οριστικό τοπίο θα έχουμε το αργότερο μέχρι τα μέσα του Νοέμβρη, όσον αφορά με τις νομικές εκκρεμότητες και την απόφαση του ΣτΕ. Από τη στιγμή που ο υπουργός Επικρατείας θα υπογράψει τις αποφάσεις για τις τέσσερις νέες τηλεοπτικές άδειες θα έχουμε οριστικό νέο τηλεοπτικό τοπίο, συμπλήρωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κλείνοντας, υπογράμμισε ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται σύγκρουση πολιτικής και οικονομικής εξουσίας με εμπλοκή και της Δικαιοσύνης και που επιχειρείται να παρέμβει κάποιος στη Δικαιοσύνη, ωστόσο τώρα για πρώτη φορά άνθρωποι με τόση μεγάλη δύναμη επιτίθενται και κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να προασπίσουν τα δικά τους οικονομικά συμφέροντα. Όμως η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης είναι ζητούμενο και στο τέλος θα κριθεί ο κάθε δικαστής και το κάθε δικαστήριο».

«Οι δικαστικές αποφάσεις δεν είναι πάντα αρεστές, αλλά είναι εφαρμοστέες και όλοι πρέπει να συμμορφώνονται με το περιεχόμενό τους, χωρίς 'αντάρτικα'» τόνισε.

Είπε, επίσης, πως οι επιχειρηματίες της τηλεόρασης έχουν στα χέρια τους ένα «πυρηνικό όπλο», τα κανάλια τους, που έχουν τη δυνατότητα να διαμορφώνουν την κοινή γνώμη, συμπληρώνοντας ότι όλα τα κανάλια οφείλουν να υπηρετούν τον πλουραλισμό και όχι τη μονομέρεια καθώς εκμεταλλεύονται τόσα χρόνια ένα δημόσιο αγαθό (σ.σ. τις συχνότητες) τη στιγμή που επί 27 χρόνια «είχαμε 13 νόμους να νομιμοποιούν την παρανομία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σχολιάζοντας την απόφαση αναβολής της διάσκεψης του ΣτΕ, ο Ι. Μαντζουράνης σημείωσε ότι το γεγονός δεν είναι ούτε κάτι σπάνιο ούτε παράνομο, όπως παρουσιάζεται σε συγκεκριμένη μερίδα του Τύπου καθώς και στα κανάλια.

Ο δικαστής, σημείωσε ο Ι. Μαντζουράνης, οφείλει να λαμβάνει υπόψιν του το κοινό περί Δικαίου αίσθημα.

Σχολιάζοντας, τέλος, τις δηλώσεις Ευ. Βενιζέλου για τη στάση της ηγεσίας της Δικαιοσύνης με κατηγορίες περί συναλλαγής, ο Ι. Μαντζουράνης είπε ότι ο κ. Βενιζέλος έχει δύο «καπέλα», ένα του καθηγητή του συνταγματικού δικαίου και ένα του πολιτικού, και χρησιμοποιεί όποτε τον βολεύει είτε το ένα, είτε το άλλο.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στην Αλβανία ‑ Αισθητός στην Ελλάδα

Χτες

Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στην κεντρική Αλβανία, 22 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Ελμπασάν

Ιταλία: Έκρηξη σε τριώροφο κτίριο στη Βερόνα ‑ Έρευνα για επιζώντες

Χτες

Στο κτίριο κατοικούν τέσσερα άτομα, τα οποία δεν είναι γνωστό αν βρίσκονταν στο κτίριο την ώρα της έκρηξης

Ιατρικό «θαύμα» στη Βρετανία: Γεννήθηκε το πρώτο μωρό με μεταμόσχευση μήτρας από νεκρή δότρια

Χτες

Μόνο δύο προηγούμενες περιπτώσεις έχουν αναφερθεί στην Ευρώπη

Αλιμος: Αφησε το αμάξι του για να πάει στη λαϊκή και έπιασε φωτιά ‑ Δείτε βίντεο

Χτες

Ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο στον Αλιμο τυλίχθηκε ξαφνικά στις φλόγες ενώ ο ιδιοκτήτης του βρισκόταν στη λαϊκή αγορά

ΗΠΑ: Ένα εκατ. δολάρια αμοιβή για τον εντοπισμό της μητέρας της προσφέρει η Σαβάνα Γκάθρι

Χτες

Η μητέρα της, Νάνσι Γκάθρι, εξαφανίστηκε από το σπίτι της το βράδυ της 31ης Ιανουαρίου, με τις αρχές να πιστεύουν ότι απήχθη

Πάτρα: Στη ΜΕΘ βρέφος 5 μηνών με μηνιγγίτιδα – Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση

Χτες

Το βρέφος μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή από τη Ζάκυνθο

Μητέρα που είχε εξαφανιστεί πριν 24 χρόνια ζει νέα ζωή και εξηγεί γιατί έφυγε

Χτες

Η Αστυνομία της κομητείας Ρόκινγκχαμ ανακοίνωσε περαιτέρω πληροφορίες για την εξαφάνιση της Μισέλ, αναφέροντας ότι η σήμερα 62 ετών γυναίκα αποφάσισε να φύγει από την οικογένειά της

Αποκλείστηκε στην πρεμιέρα του στο Ντουμπάι ο Τσιτσιπάς, ηττήθηκε 2‑0 σετ από τον Ουμπέρ

Χτες

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε 6-4, 7-5 από τον Ούγκο Ουμπέρ

Αίγιο: «Δεν ήταν κανείς μπροστά μου όταν πυροβόλησα», λέει ο 46χρονος που τραυμάτισε τους ανήλικους

Χτες

Ο 46χρονος αναμένεται να απολογηθεί την Πέμπτη, με την υπόθεση να χαρακτηρίζεται από ένταση στα δικαστήρια

Κηφισιά: Αναβλήθηκε για την Τετάρτη η δίκη του γνωστού μάνατζερ ‑ «Φοβήθηκα μήπως είναι κακοποιοί»

Χτες

Ο 72χρονος ζήτησε αναβολή για να προετοιμάσει την υπεράσπισή του και να εκπροσωπηθεί από τον συνήγορό του που απουσίαζε σήμερα από το δικαστήριο

Ίλιον: Κάλεσαν διασώστη σε κέντρο διασκέδασης και αυτός πήρε το μικρόφωνο και τραγουδούσε!

Χτες

Αδιανόητο περιστατικό στο Ίλιον ενώ έχει διαταχθεί ΕΔΕ από το ΕΚΑΒ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.