E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Λιου: Πρώτα οι μεταρρυθμίσεις και μετά το χρέος

Μήνυμα από την Ουάσινγκτον στην Αθήνα

Λιου: Πρώτα οι μεταρρυθμίσεις και μετά το χρέος
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 8/10/2016 | 09:17

Την ανάγκη ολολήρωσης των προαπαιτουμένων μέχρι το τέλος Οκτωβρίου προκειμένου στη συνέχεια να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για το ελληνικό χρέος, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε αργά το βράδυ της Παρασκευής (ώρα ΗΠΑ) στο πλαίσιο της ετήσιας συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσινγκτον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Λιου, σύμφωνα με την Καθημερινή, διευκρίνισε ότι αυτά που πρέπει να γίνουν μέχρι το τέλος Οκτωβρίου αφορούν την ολοκλήρωση των σχεδίων για τις ιδιωτικοποιήσεις και την πρόοδο των κρίσιμων μεταρρυθμίσεων στον χρηματοπιστωτικό κλάδο καθώς όπως είπε «η πρόοδος σε αυτούς τους τομείς είναι απαραίτητες για τους Ευρωπαίους ηγέτες ώστε να ξεκινήσουν τις συζητήσεις με το ΔΝΤ για το χρονοδιάγραμμα και τις λεπτομέρειες μίας ουσιαστικής ελάφρυνσης του χρέους στην οποία δεσμεύθηκε το Eurogroup τον Μάιο».

Παράλληλα, ο κ. Λιου τόνισε ότι η αξιολόγηση πρέπει να ολοκληρωθεί εγκαίρως ώστε να αποφευχθεί μία νέα ελληνική κρίση, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «η ελάφρυνση του χρέους πρέπει να είναι μέρος της λύσης και όσο πιο σύντομα είναι ξεκάθαροι οι όροι της τόσο το καλύτερο».

Απαντώντας σε ερώτηση για το τι θεωρεί ουσιαστική ελάφρυνση και πότε πρέπει να γίνει αυτή λίγες ώρες μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, έδωσε την εξής απάντηση:

«Κατ' αρχήν θέλω να παρατηρήσω ότι είναι η πρώτη ετήσια σύνοδος του ΔΝΤ εδώ και καιρό που δεν αντιμετωπίζουμε κάτι που περιγράφεται ως ελληνική κρίση και αυτό είναι καλό. Η Ελλάδα εφαρμόζει τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί και όλα τα μέρη συζητούν πως θα προχωρήσουν μπροστά και πως θα εφαρμόσουν τη συμφωνία του Μαίου. Αυτό που είπα χθες αντικατοπτρίζει την άποψή μου και εκφράζει αυτό το οποίο λέω αυτές τις ημέρες αλλά και σταθερά εδώ και καιρό είναι ότι εκτός από την τήρηση των δεσμεύσεων από την πλευρά της Ελλάδας και την εφαρμογή σκληρών μέτρων υπάρχει επίσης η ανάγκη μείωσης του χρέους. Νομίζω ότι όσο πιο γρήγορα αυτό πάρει σάρκα και οστά τόσο το καλύτερο. Σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ ότι υπάρχει πισωγύρισμα. Τόνιζα και τονίζω πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει ένα σχέδιο για το μέλλον. Είναι μεγάλη πρόοδος το γεγονός ότι η Ελλάδα εφαρμόζει τα μέτρα, κάποια από τα οποία είναι σκληρά, και πρέπει να τα ολοκληρώσουν. Καθώς προχωρά, η αξιολόγηση πρέπει να ολοκληρωθεί εγκαίρως και πρέπει να αποφύγουμε να βρεθούμε σε μία στιγμή που θα περιγράφεται ξανά ως ελληνική κρίση. Και τελικά η ελάφρυνση του χρέους πρέπει να είναι μέρος της λύσης και όσο πιο σύντομα είναι ξεκάθαροι οι όροι της τόσο το καλύτερο».

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Google Search 2025: Αυτή είναι η δημοφιλέστερη αναζήτηση στην Ελλάδα για το 2025

Σήμερα

Τι κέντρισε το ενδιαφέρον των χρηστών στην αναζήτηση της Google;

Αδιανόητο περιστατικό στη Θεσσαλονίκη: Ιρακινός έδειχνε τα γεννητικά του όργανα μέσα σε λεωφορείο

Σήμερα

Ο 48χρονος άνδρας επιδεικνύοντας τα γεννητικά του όργανα σε τρεις επιβάτες

Ιταλίδα ερευνήτρια έλαβε 4.000.000 ευρώ από την ΕΕ για να απαντήσει στο ερώτημα «τι σκέφτονται τα κοτόπουλα»

Σήμερα

Ο λόγος για το Synergy Grant 2025 του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας (ERC)

Κοζάνη: Εκτροπή λεωφορείου με 58 εργαζόμενους ‑ Νεκρός ο οδηγός από ανακοπή

Σήμερα

Ένας από τους επιβαίνοντες όταν κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά φέρεται να έπιασε το τιμόνι πατώντας φρένο και ακινητοποιώντας το λεωφορείο

Σφίγγει ο κλοιός για τις ρευματοκλοπές: Στη μάχη μπαίνει και η ΑΑΔΕ

Σήμερα

Θα δίνει φορολογικά στοιχεία των καταναλωτών στον ΔΕΔΔΗΕ για διασταυρώσεις και ελέγχους. Στόχος ο εντοπισμός παραβατών.

«Έδιναν ηρεμιστικά στα παιδιά, είχαν και εγκαύματα» – Τι λέει ο Κ. Γιαννόπουλος για την οικογένεια με τα 8 παιδιά

Σήμερα

Ναρκωτικά, ξύλο, εγκαύματα και χάπια περιλαμβάνουν τα επεισόδια που πρωταγωνίστησε η οικογένεια με τα 8 παιδιά στο Ηράκλειο.

Πού θα πάει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο; Η φωτιά που καίει στο Μιλγουόκι, οι τάσεις φυγής και τα σενάρια ανταλλαγής

Σήμερα

Για πρώτη φορά απ` τη μέρα που μετακόμισε στο Μιλγουόκι, ο Γιάννης σκέφτεται να ανοίξει την πόρτα της εξόδου

Πάτρα: Στρατολογούσαν ανήλικους για ληστείες και κλοπές – 9 συλλήψεις

Σήμερα

Προσήχθησαν οκτώ ανήλικοι, ηλικίας από 10 έως 15 ετών, οι οποίοι αντιμετωπίζονται, σύμφωνα με την Αστυνομία, ως θύματα εμπορίας ανθρώπων.

Ακρίβεια: Ακριβότερο το κρέας για το φετινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι ‑ «Τσουχτερές» οι τιμές

Σήμερα

Αναλυτικά οι τιμές για χοιρινό, αρνί, κατσίκι, κοτόπουλο και μοσχάρι

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 5
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.