E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Λύθηκε το μυστήριο: Τι ήταν το αιλουροειδές που αναστάτωσε την Κρήτη το καλοκαίρι;

Τι έγραψαν τα τοπικά μέσα

Λύθηκε το μυστήριο: Τι ήταν το αιλουροειδές που αναστάτωσε την Κρήτη το καλοκαίρι;
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 9/10/2016 | 18:08

Όλοι έψαχναν να βρουν τι ήταν το περίεργο αιλουροειδές που εθεάθη στην Ανατολική Κρήτη το καλοκαίρι που μας πέρασε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως αναφέρει το flashnews.gr, επρόκειτο τελικά για το κατοικίδιο ενός αλλοδαπού επισκέπτη, μεγαλόσωμο και τιγροειδές μεν, ήμερο και χωρίς κόκκινα μάτια δε!

Τη γάτα με την ασυνήθιστη γούνα είχαν φέρει στην Κρήτη για διακοπές οι ιδιοκτήτες της, που δε σκέφτηκαν ούτε λεπτό να την αφήσουν πίσω στη χώρα τους όσο εκείνοι θα απολάμβαναν τις πολυήμερες διακοπές τους στο νησί μας. Την έφεραν, λοιπόν, μαζί τους στην περιοχή της Σητείας, όπου παραθέριζαν, όμως η φαντασία μιας Ελληνογαλλίδας τουρίστριας μετέτρεψε την ψιψίνα... σε τίγρη!

Στα συμπεράσματα αυτά έχουν καταλήξει οι υπηρεσίες που ενεπλάκησαν με την επιχείρηση εντοπισμού του «περίεργου αιλουροειδούς» κατά τον περυσινό Ιούλιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με το δήμαρχο Σητείας Θοδωρή Πατεράκη, το καθησυχαστικό πόρισμα βγήκε περίπου 1 με 1,5 μήνα μετά που «έσκασε» το θέμα και αφού κλιμάκια της Αστυνομίας, του Δασαρχείου και της ΕΔΕΑΚ είχαν «χτενίσει» την περιοχή.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Πατεράκη, οι επισκέπτες με την τιγροειδή μεγαλόσωμη γάτα τους έχουν ολοκληρώσει εδώ και εβδομάδες τις διακοπές τους και έχουν επιστρέψει σπίτι τους, μαζί με το κατοικίδιό τους φυσικά.

Τα νέα δεν ξάφνιασαν καθόλου τον ερευνητή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης Πέτρο Λυμπεράκη. Από την πρώτη στιγμή είχε καλέσει τους εμπλεκόμενους για να βρουν το ζώο, να βρουν τον ιδιοκτήτη του, σημειώνοντας πως τέτοιου είδους μεγαλόσωμα και εντυπωσιακά ζώα δεν περνούν απαρατήρητα. Ο ίδιος είχε τονίσει πως δε θα μπορούσε ένα αιλουροειδές (όπως αυτό που περιγραφόταν) να έχει εμφανιστεί στην Κρήτη από το πουθενά και πως το πιθανότερο θα ήταν να έχει μεγαλοποιηθεί η πραγματικότητα με τη βοήθεια της φαντασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η φαντασία οργίαζε: Το θηρίο με τα κόκκινα μάτια

Η φαντασία, όντως, σε αυτήν την περίπτωση είχε δουλέψει καλά, αφού το κατοικίδιο είχε εμφανιστεί ως... θηρίο! Υπήρξαν μαρτυρίες που μιλούσαν για αιλουροειδές μεγάλο όσο και ένα μηχανάκι, για ζώο με ρίγες κάθετες και λευκό χρώμα στο στήθος.
Άλλες περιγραφές ήθελαν τα μάτια του «περίεργου αιλουροειδούς» κόκκινα, ενώ πιο ψύχραιμες ματιές «έβλεπαν» απλά έναν από τους ελάχιστους εναπομείναντες κρητικούς αγριόγατους.



[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«3 ευρώ εισιτήριο για βρέφος 17 μηνών»: Το απίστευτο beach bar στην Ιταλία που χρέωσε παιδί

Σήμερα

Ένας πατέρας αναγκάστηκε να καταβάλει 3 ευρώ για την είσοδο της 17μηνης κόρης του σε γνωστή παραλία της Ιταλίας

Marfin: Επιστρέφει στην Ελλάδα η 46χρονη – Αρνείται κάθε εμπλοκή και θέλει να καταθέσει

Σήμερα

Η επιστροφή της από τη Μεγάλη Βρετανία ενδέχεται να γίνει ως τη Δευτέρα, ώστε την Τρίτη να εμφανιστεί μπροστά στην ανακρίτρια

Καύσωνας στην Ευρώπη: Ποιες χώρες θα αγγίξουν τους 42 βαθμούς και τι περιμένει την Ελλάδα

Σήμερα

Ο ισχυρός υποτροπικός αντικυκλώνας και οι επιπτώσεις του στη Μεσόγειο

Κοριτσάκι δύο ετών στη Φλόριντα πέθανε αφού η μπέιμπι σίτερ το άφησε για τρεις ώρες μέσα σε αυτοκίνητο κάτω από ακραία ζέστη

Σήμερα

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το περιστατικό παραμένουν υπό διερεύνηση

Ποιος ισχυρίζεται ότι ο Νετανιάχου και η Μοσάντ έσωσαν τον Ερντογάν από καρκίνο;

Σήμερα

Πρώην εκπρόσωπος του νοσοκομείου Ichilov του Τελ Αβίβ κάνει εκρηκτικό ισχυρισμό για μυστική ιατρική αποστολή στην Τουρκία με εμπλοκή της Μοσάντ.

Marfin: Οι φωτογραφίες από διακοπές που άνοιξαν τον δρόμο για συλλήψεις – Το προφίλ των κατηγορουμένων και ο φερόμενος ρόλος τους

Σήμερα

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη από το 2019 οι αστυνομικές αρχές είχαν στη διάθεσή τους φωτογραφικό υλικό

Η Apple μηνύει γνωστή εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης ‑ τι κατηγορεί τους πρώην υπαλλήλους της

Σήμερα

Η Apple κατέθεσε ομοσπονδιακή αγωγή κατά της OpenAI και δύο πρώην στελεχών της για κλοπή εμπιστευτικών πληροφοριών σχετικά με την ανάπτυξη προϊόντων.

Αγωγή κατά της Πλεύσης Ελευθερίας από την Όλγα Δάλλα – Υποστηρίζει ότι στερήθηκε τη βουλευτική έδρα λόγω… λίστας

Σήμερα

Δικαστικά κινείται η Όλγα Δάλλα για την απώλεια της έδρας της μετά τις επαναληπτικές εκλογές του 2023 - Ζητά τη βασική βουλευτική αποζημίωση 4 ετών

Βίντεο‑σοκ από την Ινδία: Τι συνέβη μετά τον βιασμό και τη δολοφονία 11χρονης ‑ δεκάδες συλλήψεις

Σήμερα

Εξαγριωμένο πλήθος λιντσάρισε άνδρα κατά τις διαδηλώσεις που ξέσπασαν στη Δυτική Βεγγάλη μετά την ανακάλυψη του πτώματος ενός 11χρονου κοριτσιού σε λίμνη.

Χάρι και Μέγκαν συναντούν τον βασιλιά Κάρολο σε «ιστορική» επανένωση ‑ τα παιδιά είδαν τον παππού τους για πρώτη φορά σε 4 χρόνια

Σήμερα

Ο βασιλιάς Κάρολος και η Καμίλα υποδέχτηκαν τον Χάρι με την οικογένειά του στο Χάιγκροουβ, σε αυστηρά ιδιωτική συνάντηση χωρίς φωτογραφίες

Ο Τεντόγλου «πέταξε» στα 8.61μ. με την κορυφαία επίδοση παγκοσμίως φέτος ‑ και απογοητεύτηκε που δεν έσπασε το πανελλήνιο ρεκόρ των 8.66μ.

Σήμερα

Στη 2η προσπάθειά του ο Έλληνας πρωταθλητής είχε ήδη κάνει 8.52μ., ενώ το προσωπικό του ρεκόρ αγγίζει τα 8.65μ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.