E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Το ΔΝΤ διαψεύδει το Reuters: Θα στηρίξουμε την Ελλάδα αν βγαίνουν οι αριθμοί

Ο εκπρόσωπος κρατά αποστάσεις από το δημοσίευμα

Το ΔΝΤ διαψεύδει το Reuters: Θα στηρίξουμε την Ελλάδα αν βγαίνουν οι αριθμοί
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 9/10/2016 | 22:11

Διαψεύδει το Reuters το ΔΝΤ με εκπρόσωπό του να κρατά αποστάσεις από το δημοσίευμα, τονίζοντας ότι το Ταμείο προτίθεται να στηρίξει την Ελλάδα και χρηματοδοτικά αν συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις και εφόσον το χρέος είναι βιώσιμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του Ταμείου, Τζέρι Ράις, δήλωσε ότι «το ΔΝΤ παραμένει προσηλωμένο στο πρόγραμμα» στηρίζοντας αυτή τη θέση στην επιστροφή της αποστολής στην Ελλάδας εντός των επόμενων δύο εβδομάδων. 'Έσπευσε ωστόσο να διευκρινίσει ότι η χρηματοδοτική στήριξη του Ταμείου στη χώρα μας απαιτεί την ανάγκη «οι αριθμοί να βγαίνουν», επαναλαμβάνοντας ότι απαραίτητες προϋποθέσεις είναι η βιωσιμότητα του χρέους και η πραγματοποίηση των μεταρρυθμίσεων.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Ράις με αφορμή το δημοσίευμα του Reuters έχει ως εξής:

«Παραμένουμε πλήρως προσηλωμένοι με απώτερο στόχο την επίτευξη συμφωνίας για την δημιουργία ενός προγράμματος, το οποίο θα μπορεί να στηριχθεί από το Ταμείο μέσω μιας νέας συμφωνίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προς αυτή την κατεύθυνση η αποστολή του Ταμείου θα επισκεφτεί σύντομα την Αθήνα. Θα θέλαμε να υποδείξουμε ότι στην ενημέρωση τύπου της Παρασκευής ο κ. Τόμσεν το υπονόησε λέγοντας "σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, το Ταμείο παραμένει απολύτως προσηλωμένο. Μας έχει υποβληθεί αίτημα να συμμετέχουμε στις συζητήσεις για ένα νέο πρόγραμμα. Η ομάδα μας αναμένεται να φτάσει (στην Αθήνα) σε μια ή δύο εβδομάδες".

Αυτό που έχουμε επισημάνει εδώ και καιρό (σε όλες τις ενημερώσεις τύπου του κ. Τόμσεν) είναι ότι το Ταμείο έχει την πρόθεση να στηρίξει την Ελλάδα όχι μόνο συμβουλευτικά αλλά και χρηματοδοτικά, δεδομένου, όμως, ότι το πρόγραμμα θα στηριχθεί στο δίπτυχο μεταρρυθμίσεις και βιωσιμότητα του χρέους ή ότι οι "αριθμοί θα βγαίνουν", όπως έχει πει ο κ. Τόμσεν».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα το Reuters μετέδιδε ότι το Ταμείο δεν θα συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης, αλλά πιθανότατα θα αρκεστεί σε ένα συμβουλευτικό ρόλο.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καισαριανή: Εμπρησμός σε γνωστό μπαρ

Σήμερα

«Πόλεμο συμφερόντων» βλέπει η ΕΛΑΣ

Πολική νύχτα στην Αλάσκα: Η πόλη που δεν θα δει ήλιο για δύο μήνες

Σήμερα

Βίντεο από την τελευταία ανατολή για το 2025

Το Grok του Έλον Μασκ αρνήθηκε το Ολοκαύτωμα

Σήμερα

Ξεκίνησε έρευνα στη Γαλλία

Θεσσαλονίκη: Τρίχρονο αγοράκι έπεσε από τις κερκίδες του Ποσειδώνιου Κολυμβητηρίου

Σήμερα

Διακομίστηκε με τραύμα στο κεφάλι στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύεται, εκτός κινδύνου

Πειραιάς: 34χρονος γρονθοκόπησε οδηγό ταξί επειδή αρνήθηκε να τον μεταφέρει

Σήμερα

Ο 34χρονος μπήκε σε ταξί που οδηγούσε 51χρονος και απαίτησε να μεταφερθεί στον προορισμό του

Πέθανε ο Πάνος Μαρινόπουλος

Σήμερα

Την τελευταία του πνοή άφησε ο επιχειρηματίας

Πότε δεν έκανε challenge, ήταν ένα από τα καλύτερα παιδιά, λέει ο παππούς του 22χρονου που πνίγηκε με μπέργκερ

Σήμερα

Ο 22χρονος άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή - Νοσηλευόταν την τελευταία εβδομάδα στη ΜΕΘ

Η Γαλλία να είναι έτοιμη «να χάσει τα παιδιά της» σε πιθανό πόλεμο με τη Ρωσία

Σήμερα

Σάλος από τις δηλώσεις του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου

Αγαθονήσι: Προειδοποιητικές βολές κατά τουρκικών σκαφών από το Λιμενικό

Σήμερα

Τουρκικό αλιευτικό έκανε επικίνδυνους ελιγμούς εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.