E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Υπόθεση Άννυ: Ένοχοι Σάββας και Νικολάι για ανθρωποκτονία και περιύβριση νεκρού

Αυλαία στην πολύκροτη δίκη - Αναμένονται οι ποινές

Υπόθεση Άννυ: Ένοχοι Σάββας και Νικολάι για ανθρωποκτονία και περιύβριση νεκρού
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 11/10/2016 | 15:22

Με ισόβια απειλούνται, σύμφωνα με την απόφαση (επί της ενοχής) που ανακοίνωσε πριν από λίγο το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, οι δυο βασικοί κατηγορούμενοι για την φρικτή υπόθεση δολοφονίας και τεμαχισμού της μικρής Άννυ, το Πάσχα του 2015 μέσα στο σπίτι της στη Μιχαήλ Βόδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα, δικαστές και ένορκοι έκριναναν ενόχους τον πατέρα της 4χρονης Στανισλάβ Μπακατσίεβ (Σάββας) όπως και τον Νικολάι Αχμεντόφ (Νίκι) για ανθρωποκτονία από πρόθεση και περιύβρηση νεκρού από κοινού χωρίς τη συμμετοχή αγνώστου δράστη. Αν το δικαστήριο δεν αναγνωρίσει κάποιο ελαφρυντικό στους δυο κατηγορούμενους τότε τα ισόβια θα αποτελέσουν <μονόδρομο > για τα μέλη του δικαστηρίου.

Οι δυο άντρες, σύμφωνα με την κατηγορία δολοφόνησαν και τεμάχισαν την 4χρονη και στη συνέχεια πέταξαν τα μέλη της στα σκουπίδια. <Ο ένας έκοβε (ο Σάββας), ο άλλος πέταγε (ο Νικολάι) στα σκουπίδια τα μέλη του παιδίου> είχε αναφέρει στην πρότασή της πρός το δικαστήριο η εισαγγελέας της έδρας, ζητώντας την ενοχή τους.

Σε ό,τι αφορά την μητέρα της Άννυ, που επίσης είναι κατηγορούμενη στη δίκη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και ψευδορκία, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο( 4-3), κατα πλειοψηφία έκρινε ότι είναι ένοχη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο σε βαθμό κακουργήματος και αντίθετα αθώα για την πράξη της ψευδορκίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο τέταρτος κατηγορούμενος στο σπίτι του οποίου οι γονείς της Άννυ είχαν βρει καταφύγιο μετά τη φρικτή δολοφονία του παιδιού, το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για ψευδορκία.

Εισαγγελέας: Είναι ψυχροί και αμετανόητοι

Στη συνέχεια οι συνήγοροι των κατηγορουμένων, με εξαίρεση την υπεράσπιση του Στανισλάβω Μπακατζίεβ, ζήτησαν από το δικαστήριο να αναγνωρίσει ελαφρυντικά στους κατηγορούμενους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συγκεκριμένα, η υπεράσπιση του Νικολάι Αχμεντόφ ζήτησε να του αναγνωριστεί το ελαφρυτνικό του προτέρου εντίμου βίου και της έμπρακτης μετανοίας "γιατί με τη συμπεριφορά του και τις καταθέσεις του στις βουλγαρικές αρχές βοήθησε στην εξιχνίαση του εγκλήματος".

Για την μητέρα της Άννυ, ο συνήγορος της ζήτησε της ανανωριστεί το ελαφρυντικό των μη ταπεινών ελαττηρίων. Λαμβάνοντας το λόγο η εισαγγελέας της έδρας ζητήσε να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφυρντικό στους δυο κατηγορούμενους λέγοντας χαρακτηριστικά:

"Τους έκρινα αμετανόητους. Ο τεταρτός κατηγορούμενος, (Νικολάι) σύμφωνα με το συνήγορο του βοήθησε για την εξιχνίαση. Αυτό δεν είναι αληθές. Η έρευνα ξεκίνησε μέχρι που βρέθηκε το αίμα της Άννυ. Μέχρι εκείνη τη στιγμή οι αστυνομικοί διερευνούσαν το έγκλημα της αραπαγής ανηλίκου. Αντίθετα, υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι ο κατηγορούμενος με μεγάλη δυσκολία έδωσε μια κατάθεση....Και και οι δυο εκδίδονταν επί χρήμασι, δεν ασκούσαν κάποιο επαγγελμα. Δηλαδή τι να πω ότι οι δυο κατηγορούμενοι προσέφεραν ένα έργο θετικό στην κοινωνία; να απορριφθούν τα αιτήματά τους για ελαφρυτνικά. Είναι αμεατνοήτοι, ψυχροί ψύχραιμη και ψυχρά εκτέλεσαν την πράξη".

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καρκινοπαθής πέθανε κάνοντας κλύσματα με καφέ, μέθοδος που υποστήριζε η συνωμοσιολόγος μητέρα της

Σήμερα

Η ιατροδικαστής σημείωσε ότι η νεαρή γυναίκα επηρεαζόταν από τις δικές της πεποιθήσεις, των γονιών της και ενός οικογενειακού φίλου – όλοι υπέρμαχοι των εναλλακτικών θεραπειών

Νέες δηλώσεις Γεωργιάδη για την υγεία του Πάνου Ρούτσι

Σήμερα

Αμφισβητεί το ιατρικό ανακοινωθέν και ζητά δημοσιοποίηση εξετάσεων - Ανακοίνωση εξέδωσε το Γενικό Κρατικό Νίκαιας ως απάντηση

Παγκόσμιος πρωταθλητής στα 100μ. Τ11 και στο Νέο Δελχί ο Νάσος Γκαβέλας

Σήμερα

Ο 25χρονος παραολυμπιονίκης διατήρησε τον τίτλο του πρωταθλητή κόσμου στα 100μ. Τ11 στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Νέο Δελχί

Οι πρώτες εικόνες μετά την δολοφονία της Καρολάιν από τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο – Βίντεο ντοκουμέντο

Σήμερα

Τέσσερα χρόνια μετά από τη δολοφονία που συγκλόνισε το πανελλήνιο ένα βίντεο από το στημένο σκηνικό προκαλεί πραγματικό σοκ

Τελεσίγραφο 48 ωρών Τραμπ σε Χαμάς: «Αποδεχτείτε αλλιώς έρχεται κόλαση»

Σήμερα

Το τελεσίγραφο του Αμερικανού προέδρου λήγει στις 6 μ.μ. της Κυριακής

Economist: Ο Πούτιν «δοκιμάζει» το ΝΑΤΟ με υβριδικό πόλεμο – Οι τρεις στόχοι του

Σήμερα

Παραπληροφόρηση, drones και σαμποτάζ στην Ευρώπη - Η σταθερή τακτική του Κρεμλίνου να δοκιμάζει τα όρια της Δύσης και να αξιοποιεί την «γκρίζα ζώνη» μεταξύ ειρήνης και πολέμου

Ξενοδοχεία προσφέρουν δώρα και χρήματα στα ζευγάρια που συλλαμβάνουν μωρό στα δωμάτιά τους

Σήμερα

Ο επιχειρηματίας που μπαίνει στη μάχη κατά της υπογεννητικότητας.

Ηράκλειο: Βρετανίδα τα έτσουξε στο αεροπλάνο και προκάλεσε αναγκαστική προσγείωση

Σήμερα

Μια γυναίκα σε έξαλλη κατάσταση, χτύπησε αεροσυνοδό, άρχισε να βρίζει όλο τον κόσμο και τελικά συνελήφθη στο «Νίκος Καζαντζάκης»

Πετρέλαιο θέρμανσης: Πότε ξεκινά η διάθεσή του ‑ Πού θα φτάσει η τιμή

Σήμερα

Κατά την τελευταία διετία, η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης είναι χαμηλότερη σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.

Συναγερμός για τις πτήσεις drones στη Γερμανία: «Αμεση κατάρριψη» ζητά ο Βαυαρός πρωθυπουργός

Σήμερα

Ο Βαυαρός Πρωθυπουργός ζήτησε την κατάρριψη των drones και την κυριαρχία στον εναέριο χώρο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.